Dávám přednost z prava?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dávám přednost z prava?
Přednost zprava platí. On by dostal pokutu za zákaz vjezdu s ty za nedání přednosti.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Tam neni zakaz vjezdu, ale zakaz stani plynouci z obecne upravy. Nicmene z hlediska jizdy ve svem pruhu vs. protismernem pruhu rozdil nebude. Zakon rika dat prednost prijizdejicim zprava. Takze za me je to jasne.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
nekoukal jsem...ale pokud je to tak, tak platí pouze druhá část mé druhé věty ![Happy :-)](./images/smilies/1.gif)
![Happy :-)](./images/smilies/1.gif)
No pain, no gain.
Vespa time
Jenže ten zákon taky říká, že objíždějící nesmí ohrozit auta v protisměru, takže mi z toho vychází to, co jsem psal - když budu na křižovatce první a zatočím a on až po mém zatočení vjede do protisměru, já už bych v tu chvíli měl být z obliga. V praxi se samozřejmě domluvíme, resp. si dám pozor, ale když člověk narazí na kokota…
- Truck Daškam
- Letec
Jenže ty nejedeš v protisměru, nýbrž teprv na danou silnici odbočuješ
Ta přednost zprava končí defacto až po odbočení na danou ulici
Ale pokud by jste se v takovýdle prdeli nabourali, tak jste pro mě hňupové oba
![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
Ale pokud by jste se v takovýdle prdeli nabourali, tak jste pro mě hňupové oba
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Dáváš přednost vozidlům, která přijíždí po kruhovém objezdu.
No pain, no gain.
Vespa time
Tam neni komu davat prednost, naopak vozidla ktera z kruhoveho objezdu sjizdi, davaji prednost jemu.
No to je jen obmena klasicke situace, kdy vlevo odbocujici z hlavni to ma do krizovatky dal a z vedlejsi pripojujici se tam najede driv. Na prednost, resp. ze ji mel dat, to nema vliv.EL_XEL píše:Jenže ten zákon taky říká, že objíždějící nesmí ohrozit auta v protisměru, takže mi z toho vychází to, co jsem psal - když budu na křižovatce první a zatočím a on až po mém zatočení vjede do protisměru, já už bych v tu chvíli měl být z obliga. V praxi se samozřejmě domluvíme, resp. si dám pozor, ale když člověk narazí na kokota…
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
- Truck Daškam
- Letec
Podle mě je to trochu neštastně...
Protože dle svislého značení se dá chápat, že vjíždí regulerně na kruhový obejzd, tj. že dává přednost
Jenže podle vodorovných značek bych řekl, že je to přesně naopak a kruháč je až vedle té odbočky
Jenže já jsem praktik a řeknu, že je to jedno - protože se tam dá jet plynule a řidiči si tam krásně můžou vyhovět a vyměnit se a že stačí, aby ani na jedné straně neseděl za volantem debil
Protože dle svislého značení se dá chápat, že vjíždí regulerně na kruhový obejzd, tj. že dává přednost
Jenže podle vodorovných značek bych řekl, že je to přesně naopak a kruháč je až vedle té odbočky
Jenže já jsem praktik a řeknu, že je to jedno - protože se tam dá jet plynule a řidiči si tam krásně můžou vyhovět a vyměnit se a že stačí, aby ani na jedné straně neseděl za volantem debil
Chápeš to?