Manuál vs. automat s manuálním řazením
Re: Manuál vs. automat s manuálním řazením
Pánové, ty převodovky ale řadí tak, jak si je naučíte.. Nebo alespoň by měly
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, to je jenom jedna část "logiky"
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
a ta část vydrží "naučená" sotva pár přeřazení, poté se urychleně vše vrací k normálu
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
...k nenormalu
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Musíš dřív začít a jde to, ale máš pravdu, že by bylo fajn, kdyby pádla uměla něco jako umí blinkry, tj klik nebo větší stisk.honziss píše:ani jeden z nich spravne neuradi palbu na neznamy okresce.
Klik by byl o jednu (dolů) a stisk by šel na nejnižší/nejvyšší možný stupeň vzhledem k otáčkám, takže by pár rychlostí přeskočil.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
No to je další věc, S režim je tak dobrý, že tam to manuální řazení ani není potřeba, resp. řadí tak, jak bych řadil já při svižné jízdě.řidičBOB píše:Popravdě to v žádném autě téměř nepoužívám...a když ano, tak se orientuji podle zvuku/otáček motoru.
Spíš ale jedu v S režimu, když potřebuji jet svižněji.
Jinak aby bylo jasno, já si automat kupoval do daily káry, abych řadit nemusel Ale když si chci jet svižněji, tak se manuál může hodit, tj. jsem to zkoušel a prostě mi tam chybí nějaká část zpětné vazby, kterou s manuálem klasickým mám. Neumím to úplně pojmenovat (v manuálu taky neřadím podle otáček ale jenom podle citu), možná je to spíš otázka pro psychologa, protože z těch pádel mi prostě do hlavy nejde ta správná zpětná vazba. Takže aktuálně pádla používám spíš kdyš si chci z kopce brzdit motorem.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já, když už řadím v manuálním režimu, tak voličem převodovky.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Já když občas řadím manuálně, velmi jde o čas a když jde o čas, tak mám ruce na 9:15 a pádly a né jednu na řadičce a druhou na okně I ten sport dávám místo na řadičce raději oběma pádly současně.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Taky takřidičBOB píše:Já, když už řadím v manuálním režimu, tak voličem převodovky.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...