Jak správně na rozjezdy do kopce

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Jak správně na rozjezdy do kopce

Příspěvek od pavproch »

pjanda píše:HM: Ano, v BMW to spina nekdy i ve velmi mirnych kopcich, dokazu si predstavit, jak to asi bude fungovat ve Fiatu ;) Smutne je, ze se to spolu s ESP nevypina, i kdyz vypinatelne je... Nastesti u BMW to dostaly az relativne nove modely, ale vim ze treba u Z4MC uz to mela. Zrovna u takoveho auta mi nevypinatelnost takove "ficury: prijde byt naprosto desiva...
Které?

Já to moc chtěl a nedostal (ani za příplatek). Do 3er e91 MY2011 nelze.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Vy jste to chtel mit? Ja bych to chtel nemit ;)

Tak od roku 2005-2006 je to postupne ve vsem novem. V 330i E90 to je standardne a pochybuji, ze to ma nejakou vyjimku (treba pro xDrive)...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
tracid
Autoškolák

Příspěvek od tracid »

HondaMan píše:
pjanda píše:Nesnasim hill holdery
Už mám asi třetí auto po sobě s touhle fíčurou a tu funkci začínám nenávidět čím dál více. Při rozjíždění do kopce mi snad ani tolik nevadí. Kde mě ale irituje je parkování a různé popojíždění, kdy se "nahodile" spíná a brzdí auto v okamžiku, kdy už by mělo jet ~x(

Bohužel stejně jako ESP v mém současném autě vypnout nejde :-q
Mam prvni auto s hill holderem a ve vetsine standardnich situaci jsem s nim spokojen - zhruba presne za dobu kdy stihnu naprosto v klidu preslapnout a poustet spojku se vypina. Ovsem naprosto bajecne je to v situaci kdy clovek potrebuje rychle vypalit, rychly preslap, vytoceny motor, spojka rychle do zaberu a auto zhruba jeste vterinu skoro stoji. Moc prijemne kdyz se napriklad z boku riti tramvaj... Navic mam kousek od domu krizovatku, ktera perfektne spada do kategorie obcas sepne, obcas ne.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:
pjanda píše:HM: Ano, v BMW to spina nekdy i ve velmi mirnych kopcich, dokazu si predstavit, jak to asi bude fungovat ve Fiatu ;) Smutne je, ze se to spolu s ESP nevypina, i kdyz vypinatelne je... Nastesti u BMW to dostaly az relativne nove modely, ale vim ze treba u Z4MC uz to mela. Zrovna u takoveho auta mi nevypinatelnost takove "ficury: prijde byt naprosto desiva...
Které?

Já to moc chtěl a nedostal (ani za příplatek). Do 3er e91 MY2011 nelze.
pjanda píše:Vy jste to chtel mit? Ja bych to chtel nemit ;)

Tak od roku 2005-2006 je to postupne ve vsem novem. V 330i E90 to je standardne a pochybuji, ze to ma nejakou vyjimku (treba pro xDrive)...
To se z toho jelen.... dle prodejce nelze (viz výše), ale bmw.cz na stránce o rozšířených funkcích DSC píše:
Rozšířené funkce DSC v BMW řady 3 Touring.
Kromě svých klasických funkcí byl systém DSC u šestiválcových modelů rozšířen o pět nových funkcí:

1. Brzdový pohotovostní režim: snižuje brzdnou dráhu při nouzovém brzdění.
2. Sušení brzdových kotoučů: za mokra zlepšuje rychlost reakce brzd.
3. Rozjezdový asistent: umožňuje komfortní rozjezd do kopce.
4. Kompenzace vadnutí brzdného účinku: zaručuje plné zpomalení i u horkých brzd.
5. Soft Stop: omezuje trhnutí vozidla při zastavení během mírného brzdění.
Mno uvidíme, až to bude doma před garaží.... (mám to do garáže dost do kopce, takže to fakt poznám, esli tam je nebo není)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Mně to zásadně spíná, když se někde otáčím a není to úplně košer...
Zpátečka, přibrzdit, za jedna, sepne hill-holder a rozjezd :((
2.9T RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ve skautíku mi to fungovalo dokonale - pouze při rozjezdech do kopce (i při couvání do kopce)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

pavproch píše:Mno uvidíme, až to bude doma před garaží.... (mám to do garáže dost do kopce, takže to fakt poznám, esli tam je nebo není)
Z podobneho duvodu to proklinam. Neznam komfortnejsi rozjezd do kopce nez vlastnimi silami a komplikovanejsi nez s hill holderem... Spravne techniky pro ovladani pedalu tak, abyste to videl stejne - viz vyse ;)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Obvykle su silně konzervativní, ale tahle fičura (kterou sem dostal se skautíkem, aniž bych ji chtěl a která v ňom fakt funguje jen když má) mě chtyla za srce.... stejně s tím fčíl už nic nenadělám, uvidíme...

Jinak k technice- metoda jedna mi nedělá problém a běžne ji praktikuju, metodu dva (a to včetně brždění s meziplynem) - přiznávám, že nemám zažitou a proto ji v běžným provozu nepraktikuju
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

:-? hill hold mám a nečiní mi problém s ním jezdit. Nepřijde mi, že by mě nějak zdržoval při rozjezdech. Asi je dobře naladěný :)

Jinak u aut bez hill holdu se rozjíždím bez použití ruční brzdy, spojka do záběru a přešlápnutí z brzdy na plyn a vyráží se kupředu :)
Fasther
Řidič začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fasther »

jenom mi trochu vrtá hlavou - co když mám podmotorované auto navíc s přívěsem - značka - dám li spojku mírně do záběru hned to chcípne - neudrží to ani chvilku auto na místě - chce to větší razantnost při mačkání plynu?
Řidič je nejnebezpečnější částí vozu.
Odpovědět