Smysl meziplynů pro nenáročného řidiče

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
goes
Elektro Expert

Re: Dalkove studium - jak se naucit jezdit

Příspěvek od goes »

v cem to neni idealni? ja bych ten neidealismus videl pri urcitem stylu jizdy a v par situacich bezneho zivota. Proste radit s meziplynem pri beznem jezdeni u synchro. prevodovek je proste zbytecny ukon. Nema smysl operovat se zivotnosti prevodovek, se zivotnosti spojek apod. protoze kdyz porovnam ty co pouzivaji meziplyn s temi co ne, nevidim rozdil v zivotnosti techto komponentu.
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

PzKpfw VI Tiger píše:Pickuper: Takže ty, když brzdíš, tak máš prakticky odpojeny motor od kol? :-o
jo, a neshledávám na tom cokoliv závadného ;) (týká se to samozřejmě pouze intenzivnějšího brždění po němž musí následovat nutně změna převodového stupně, nikoliv u pouhého přibždění o pár km/h) Žádné nevýhody plynoucí z tohoto způsobu jsem dosud nezaznamenal, ale rád se nechám poučit od odborníků :)
Niko nadžanel ko kerdža
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

goes píše:no jak to rici, abych neurazil milovniky meziplynu. Pokud proste nejedu akcne, kdy potrebuju radit vazne extra rychle a rozdily otacek jsou extra velke, tak zadny rozdil neni a nikdy nebude a vyhoda mazi plynu je nulova. Je pravda ze jednicka se radi vzdy spatne bez meziplynu pokud se uz jede, ale jinde problem neni.
proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil... a i pri beznym jezdeni je jizda mnohem plynulejsi... ale ono se to tezko vysvetluje lidem kteri nevi jak na to ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

goes: Tak pro mě se ten nedidealismus projevuje i při normální jízdě. Aby bylo podřazení bez meziplynu stejně plynulý jako s ním, tak trvá daleko delší dobu a navíc subjektivně musím překonávat větší odpor celého mechanismu řazení a to mi prostě není příjemný. Ale já bych už do toho nezabředával, info jak a proč tu je a každý ať se zařídí po svým...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Batman píše:
goes píše:no jak to rici, abych neurazil milovniky meziplynu. Pokud proste nejedu akcne, kdy potrebuju radit vazne extra rychle a rozdily otacek jsou extra velke, tak zadny rozdil neni a nikdy nebude a vyhoda mazi plynu je nulova. Je pravda ze jednicka se radi vzdy spatne bez meziplynu pokud se uz jede, ale jinde problem neni.
proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil... a i pri beznym jezdeni je jizda mnohem plynulejsi... ale ono se to tezko vysvetluje lidem kteri nevi jak na to ;)
to si zkousej na jine lidi. jizda je stejne plynula bez i s meziplyny. jen si to nekteri nechteji priznat, ze se uci neco, co je k nicemu
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

jarka píše:goes: Tak pro mě se ten nedidealismus projevuje i při normální jízdě. Aby bylo podřazení bez meziplynu stejně plynulý jako s ním, tak trvá daleko delší dobu a navíc subjektivně musím překonávat větší odpor celého mechanismu řazení a to mi prostě není příjemný. Ale já bych už do toho nezabředával, info jak a proč tu je a každý ať se zařídí po svým...
vysledny efekt - klidne prerazeni bez problemu, hladke a bez poznani jde pri beznem jezdeni naprosto v klidu s i bez meziplynu. Odpor v tom "zatlacit tam kvalt" necitim rozdilne pri bezne jizde at tam ci nedam meziplyn. Zrejme bys mel zrepasovat prevodovku, ktera ti spatne funguje.
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Batman píše:proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil...
já bych vás s gustem poslal na celej tejden poskakovat v běžném městském provozu průměrnýho krajskýho města. A strašně rád bych viděl to akční ježdění na ucpanejch silnicích, kde ke zdolání 1 kilometru padesátkrát šlápnete na spojku a padesátkrá na plyn. A chtěl bych vidět jak dlouho by vás ty meziplyny bavily :ymsmug:
Niko nadžanel ko kerdža
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Pickuper píše:
já bych vás s gustem poslal na celej tejden poskakovat v běžném městském provozu průměrnýho krajskýho města. A strašně rád bych viděl to akční ježdění na ucpanejch silnicích, kde ke zdolání 1 kilometru padesátkrát šlápnete na spojku a padesátkrá na plyn. A chtěl bych vidět jak dlouho by vás ty meziplyny bavily :ymsmug:
a kde si myslis ze asi jezdim? nebo ze nejezdim? :)

goes_:muj otec radi bez meziplynu a jeho argumentace je podobna jako tvoje..ve vysledku to stejne trosku skube a hlavne je razeni udesne pomaly, a kdzy jedes treba necim jako M tak tam ti to s pomalym razenim cuka jeste vic...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Batman píše:a kde si myslis ze asi jezdim? nebo ze nejezdim? :)
já nevím kde jezdíš nebo nejezdíš či s čím jezdíš.... a je mi to jedno .......... klidně si dávej meziplyny třeba při zpátečce a plácej se po ramenou, jakej žes vyjímečnej driver :)
Niko nadžanel ko kerdža
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Batman píše:
Pickuper píše:
a kde si myslis ze asi jezdim? nebo ze nejezdim? :)

goes_:muj otec radi bez meziplynu a jeho argumentace je podobna jako tvoje..ve vysledku to stejne trosku skube a hlavne je razeni udesne pomaly, a kdzy jedes treba necim jako M tak tam ti to s pomalym razenim cuka jeste vic...
jezdi si klidne s M nebo W je to tvoje vec, pokud nejsi schopen podradit hladce bez meziplynu, asi bys mel trenovat vice. A operovat tvym otcem? no proc ne, nemuzu za to, ze neumi ridit. Aspon vis, po kom to mas ;)
Odpovědět