Smysl meziplynů pro nenáročného řidiče
Re: Dalkove studium - jak se naucit jezdit
v cem to neni idealni? ja bych ten neidealismus videl pri urcitem stylu jizdy a v par situacich bezneho zivota. Proste radit s meziplynem pri beznem jezdeni u synchro. prevodovek je proste zbytecny ukon. Nema smysl operovat se zivotnosti prevodovek, se zivotnosti spojek apod. protoze kdyz porovnam ty co pouzivaji meziplyn s temi co ne, nevidim rozdil v zivotnosti techto komponentu.
jo, a neshledávám na tom cokoliv závadnéhoPzKpfw VI Tiger píše:Pickuper: Takže ty, když brzdíš, tak máš prakticky odpojeny motor od kol?
![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
Niko nadžanel ko kerdža
proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil... a i pri beznym jezdeni je jizda mnohem plynulejsi... ale ono se to tezko vysvetluje lidem kteri nevi jak na togoes píše:no jak to rici, abych neurazil milovniky meziplynu. Pokud proste nejedu akcne, kdy potrebuju radit vazne extra rychle a rozdily otacek jsou extra velke, tak zadny rozdil neni a nikdy nebude a vyhoda mazi plynu je nulova. Je pravda ze jednicka se radi vzdy spatne bez meziplynu pokud se uz jede, ale jinde problem neni.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
goes: Tak pro mě se ten nedidealismus projevuje i při normální jízdě. Aby bylo podřazení bez meziplynu stejně plynulý jako s ním, tak trvá daleko delší dobu a navíc subjektivně musím překonávat větší odpor celého mechanismu řazení a to mi prostě není příjemný. Ale já bych už do toho nezabředával, info jak a proč tu je a každý ať se zařídí po svým...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). ![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
to si zkousej na jine lidi. jizda je stejne plynula bez i s meziplyny. jen si to nekteri nechteji priznat, ze se uci neco, co je k nicemuBatman píše:proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil... a i pri beznym jezdeni je jizda mnohem plynulejsi... ale ono se to tezko vysvetluje lidem kteri nevi jak na togoes píše:no jak to rici, abych neurazil milovniky meziplynu. Pokud proste nejedu akcne, kdy potrebuju radit vazne extra rychle a rozdily otacek jsou extra velke, tak zadny rozdil neni a nikdy nebude a vyhoda mazi plynu je nulova. Je pravda ze jednicka se radi vzdy spatne bez meziplynu pokud se uz jede, ale jinde problem neni.
vysledny efekt - klidne prerazeni bez problemu, hladke a bez poznani jde pri beznem jezdeni naprosto v klidu s i bez meziplynu. Odpor v tom "zatlacit tam kvalt" necitim rozdilne pri bezne jizde at tam ci nedam meziplyn. Zrejme bys mel zrepasovat prevodovku, ktera ti spatne funguje.jarka píše:goes: Tak pro mě se ten nedidealismus projevuje i při normální jízdě. Aby bylo podřazení bez meziplynu stejně plynulý jako s ním, tak trvá daleko delší dobu a navíc subjektivně musím překonávat větší odpor celého mechanismu řazení a to mi prostě není příjemný. Ale já bych už do toho nezabředával, info jak a proč tu je a každý ať se zařídí po svým...
já bych vás s gustem poslal na celej tejden poskakovat v běžném městském provozu průměrnýho krajskýho města. A strašně rád bych viděl to akční ježdění na ucpanejch silnicích, kde ke zdolání 1 kilometru padesátkrát šlápnete na spojku a padesátkrá na plyn. A chtěl bych vidět jak dlouho by vás ty meziplyny bavilyBatman píše:proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil...
![Smug :ymsmug:](./images/smilies/15.gif)
Niko nadžanel ko kerdža
a kde si myslis ze asi jezdim? nebo ze nejezdim?Pickuper píše:já bych vás s gustem poslal na celej tejden poskakovat v běžném městském provozu průměrnýho krajskýho města. A strašně rád bych viděl to akční ježdění na ucpanejch silnicích, kde ke zdolání 1 kilometru padesátkrát šlápnete na spojku a padesátkrá na plyn. A chtěl bych vidět jak dlouho by vás ty meziplyny bavilyBatman píše:proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil...
goes_:muj otec radi bez meziplynu a jeho argumentace je podobna jako tvoje..ve vysledku to stejne trosku skube a hlavne je razeni udesne pomaly, a kdzy jedes treba necim jako M tak tam ti to s pomalym razenim cuka jeste vic...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
já nevím kde jezdíš nebo nejezdíš či s čím jezdíš.... a je mi to jedno .......... klidně si dávej meziplyny třeba při zpátečce a plácej se po ramenou, jakej žes vyjímečnej driverBatman píše:a kde si myslis ze asi jezdim? nebo ze nejezdim?
Niko nadžanel ko kerdža
jezdi si klidne s M nebo W je to tvoje vec, pokud nejsi schopen podradit hladce bez meziplynu, asi bys mel trenovat vice. A operovat tvym otcem? no proc ne, nemuzu za to, ze neumi ridit. Aspon vis, po kom to masBatman píše:a kde si myslis ze asi jezdim? nebo ze nejezdim?Pickuper píše:já bych vás s gustem poslal na celej tejden poskakovat v běžném městském provozu průměrnýho krajskýho města. A strašně rád bych viděl to akční ježdění na ucpanejch silnicích, kde ke zdolání 1 kilometru padesátkrát šlápnete na spojku a padesátkrá na plyn. A chtěl bych vidět jak dlouho by vás ty meziplyny bavilyBatman píše:proto je treba jezdit porad akcne, aby se ti meziplyn hodil...
goes_:muj otec radi bez meziplynu a jeho argumentace je podobna jako tvoje..ve vysledku to stejne trosku skube a hlavne je razeni udesne pomaly, a kdzy jedes treba necim jako M tak tam ti to s pomalym razenim cuka jeste vic...