Předjíždění zprava
Předjíždění zprava
Zdravím.
Do dneška jsem žil v domnění, že předjíždění na dvouproudovkách v městě z prava není prohřešek proti zákonům, stejně jako oblíbené městské levoproudařství.
Dnes mi byl ale nasazen brouk do hlavy, že je nově zakázáno předjíždět z prava i ve městech. Pátral jsem po takové informaci v oficiálních kruzích, ale nic jsem nenašel. Tak nevím jeslti jen neumím hledat, nebo to je hloupost.
Nevíte o tom někdo něco?
Do dneška jsem žil v domnění, že předjíždění na dvouproudovkách v městě z prava není prohřešek proti zákonům, stejně jako oblíbené městské levoproudařství.
Dnes mi byl ale nasazen brouk do hlavy, že je nově zakázáno předjíždět z prava i ve městech. Pátral jsem po takové informaci v oficiálních kruzích, ale nic jsem nenašel. Tak nevím jeslti jen neumím hledat, nebo to je hloupost.
Nevíte o tom někdo něco?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přejdíždění z prava
Nic se nezměnilo. V obci se nejedná o předjíždění.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Přesně, nelze porušit zákaz předjíždění v momentě, kdy se nejedná o předjíždění z definice v zákoně. Což ovšem nic nemění na blbečcích, kteří mají potřebu v levém problikávat jak splašená diskotéka, když mají pravý úplně volný.
No vidis to a nekdo zas musi na D1 problikavat blbecky co jedou v levem a pritom vpravo pusto prazdno.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
No já bejt v levým a někdo mě problikávat, když je pravý úplně volný, tak si dám primárně pár facek a pak se zamyslím, kdo je v daný situaci blbeček
ctrl byl rychlejší
ctrl byl rychlejší
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
no a uplně největší blbečci sou Ti co jedou ve třech pruzích všichni +/- kilometr stejně
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono platí obecná zásada, že se jezdí vpravo.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Pokud si pamatuji dobře, i ve městě je nutno uvolnit cestu autu, které mě v levém pruhu dojede (a já nejedu rychleji, než auta v pravém pruhu). Nebo to tak už není?
Je, ale EL_XEL ve sve hypoteze jasne stanovil variantu „když mají pravý úplně volný“.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Ve městě jsou ty blbci radici se hned do levého prima.Aspoň mam pruh jen pro sebe a bez brzdění je všechny vemu aniž bych něco porušil.