Přednost
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přednost
Mě to jasné je... Ale vidíš, že jsou lidé, u kterých to zmatek vyvolat může.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
No jo, ale u nich vyvolá zmatek asi i prosté Nepokradeš!
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Úplně na pohodu...Brus píše:No mne je treba nejasne proc zelene auto jede na cervenou
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
-
- Spolujezdec
Ta hlavní vede doprava přes most. Takže kdyby jel rovno, MUSÍ dávat znamení o změně směru jízdy, ne že ne. Dál...první se řeší vždy situace na hlavní takže červený má přednost, protože modrý vjíždí, byť na vedlejší komunikaci, ale z vedlejší cesty. V klidu bych na parkovišti šel za ním a vysvětlil mu v čem se plete aby si příště odpustil ty "písmenka" rukamaBond007 píše:Dle me je to odbocenina místo lezici mimo silnici, proto na dodatkove tabulce není zobrazena další vedlejsi. Modry pan musí dat prednost vsem vozidlum jedoucim po hlavni. Pokud budou z hlavni pokracovat rovne, nemeli by davat znameni o zmene smeru jizdy a pokud nebude mit pochyb o tom ze nebudou odbocovat do uvedeného mista ležícího mimo komunikaci, muze v klidu odbocit a nemusi nikoho blokovat. Zaroven by mel sam davat znameni o zmene smeru jizdy vpravo a ostatní za nim by tedy měli jasne vedet, proc stoji a dava prednost. ZAroven uvedene místo znam a situace, ze by jel zastup aut rovne, se s velkou pravdepodobnosti nestane.malcharekroman píše:Omlouvám se, že otevírám téma, když tazatel jej bere za vyřešené, ale... Pomíjím fakt, že jsme (snad) lidé a nějak situaci v reálu vyřešíme.
řidičBOB praví, že je to jedna křižovatka a tedy vítězí ten, kdo je na hlavní. Já s tím moc nesouhlasím.
1. na dodatkové ceduli pod znakčou hlavní silnice je pouze jedna vedlejší silnice, to jest celá křižovatka se dle dopravního značení sestává z hlavní a JEDNÉ vedlejší. Druhá odbočka už je jaksi navíc, tedy do této křižovatky IMHO nepatří.
2. nedovedu si představit modrého řidiče, který chce odbočit na parkoviště v situaci, kdy po hlavní směrem od červeného řidiče pojede zástup aut, všechny odbočujíce vlevo (pokračujíc rovně, nikoliv na parkoviště). Dle vás má tedy modrý řidič počkat, až odjedou všechna auta z křižovatky a blokovat tak volný směr z vedlejší na hlavní, přstože už mohl mít nakoupeno? To se mi nezdá. Navíc vidím řidiče za ním, kteří si klepají na čelo a troubí, proč ten trubec stojí na místě jak trubka.
Zkuste se někdo vyjádřit (včetně těch, kteří se už vyjádřili jinak, než já nyní), k bodům uvedeným výše.
Díky.
- GeneHawkins
- Letec
Já už nevím, o co tady šlo, ale tohle je perla.Franta Fakus píše:Ta hlavní vede doprava přes most. Takže kdyby jel rovno, MUSÍ dávat znamení o změně směru jízdy, ne že ne.
Proč by musel dávat blinkr, když jede rovně?