Co se stalo, děje a chystá na Autoforum.cz
Re: Co se stalo, děje a chystá na Autoforum.cz
To je pro redakci opravdu tak velký problém koupit racelogic za 15kKč a místo videí se zrychlením sem dávat grafy a časy? Pohledy na tachometry jsou lepší než nic, ale prostě je to strašně zavádějící informace a pak se pod každým lepším výsledkem hned zvedne děsný flame (viz ORS)...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Imho budou lidi u nas vzdycky remcat, at se snazis sebevic. Obzvlast u temat o skodovkach se muzes rozkrajet a nezavdecis se
Mirek
Flame je jedna věc, ale ty videa tachometrů mě sejřej už proto, že když se chce člověk rychle dozvědět třeba naměřený zrychlení 0-200kmh, což už je pro dynamiku auta docela slušně vypovídající údaj, tak musíš čumět na totálně zavádějící video tachometru. Když jsem si zkoušel změřit zrychlení 0-200 podle tacho a pak přesným racelogicem, tak mezi těma hodnotama byl rozdíl kolem 4s ve prospěch tachometru, takže od tý doby tachometrovým přeměním nevěřím ani za mák.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Měření racelogicem by bylo parádním rozšířením testu, ale nemyslím, že by zabránilo flamům o čiptuningu, když jim nezabrání graf z brzdy že auto má mít 220 koní a změřených bylo 224. Nakonec i v současné podobě když se při testu maximálky rychlost ustálí jde odchylka tachometru zhruba odvodit. Lidi nejsou tak blbí jak se dělají, že by rozdíl mezi skutečnou a tachometrovou rychlostí nechápali. Jen je to výborná, byť mírně stupidní munice k flamu. Pokud by racelogicem naměřili nějaké zrychlení o sekundu lepší než jinde, byl by flame ještě vetší než teď. Jinak výsledky z "racelogicu" bych dokázal uvést v testu i bez racelogicu. Videa v současné podobě jsou aspoň důkazem, že auto ve skutečnosti jede tak a nebo onak proti ostatním, testovaným na stejném úseku. Který mimochodem bude nejspíš mírně z kopce.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Já nemám nic proti tomu i kdyby to bylo z kopce (když je to u všech testů stejný, tak stačí říct, jaký je sklon trati), ale věř že to tacho kecá strašlivě. Když třeba vemu moje měření, tak z racelogicu vím, že ze 197 na 200 mi to trvá sekundu. Teď si vem odchylku tachometru a chybu odečtu a seš na číslech, který jsou v případě těch tachometrových hodnot vpodstatě nic neříkající.
Že tachometry mají odchylku plus minus autobus vůbec nerozporuju. Přesná měření bych samozřejmě ocenil taky, jestli kompletní set Racelogicu stojí 15 000, je to celkem dostupné i pro jednotlivce, natož pro profesionálně se tvářící magazín. Ale ani se současným stavem nemám větší problém. Podstatně víc mi vadí co jsem psal na minulé straně - absence seznamu příplatkové výbavy, hlavně té, co ovlivňuje jízdní vlastnosti.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
jarka: redakci ale vubec nejde o to, aby prinesli nejake opravdove fakta, jim jde prave o ten flame. Kdyz si vezmu jaky PJ je, tak to je presne ten cil. Vytvaret clanky, co vytvari presne tohle pozadi okolo. Vim uz z dob kdy jsme jeste spolupracivali, jak se clanky upravovaly, aby byly vice flamovaci. Uz v te dobe jsem mel presne meridlo na zrychlovani, pouzival jsem ho jen ja a ostatni mereni byly vzdy stopky a tachometr a to se to jeste popsalo tak, aby to vyvolalo opet flame. Proc myslis, ze na AF jsou clanky ala unie, spotreby apod. protoze vi, ze to opet rozproudi diskuzi apod. a za tim se pak kluci placaji po ramenou a smeji se tomu.
Takze ano, cilem neni lhat, ale dodat takove informace, ktere budou flamovaci. Kdyz by napsali, ze ORS ma 0-200 za 28 s aze to zmerili presne, nikdo nenapise ani slovo, zapadne to mezi spoustu jinych vysledku. Tak ukazou tacho a maji o vse postarano.
Takze ano, cilem neni lhat, ale dodat takove informace, ktere budou flamovaci. Kdyz by napsali, ze ORS ma 0-200 za 28 s aze to zmerili presne, nikdo nenapise ani slovo, zapadne to mezi spoustu jinych vysledku. Tak ukazou tacho a maji o vse postarano.
goes: Já do pozadí nevidím, takže nemůžu říct jestli je to tak jak píšeš (i když je smutný, že musím na férovku přiznat, že už to na mě tak působí), ale zrovna tyhle videa mi lezou tak na nervy, že už to spíš začínám přeskakovat. Prostě když se vemou v úvahu všechny možný vlivy, tak je to nic neříkající údaj, tzn. pro mě jen ztráta času .
Ono to tak proste je. Neni problem prijit na neco, co se vymyka obvyklemu, sam sem to zazil pri testu Leon 2.0 FSI, ktery jel na to, jaky mel vykon apod. neskutecne dobre a nebylo k tomu zadne rozumne vysvetleni, tak sem to tak napsal a slo se dal. Tady uz je to vazne smesne okate, dokola a dokola temata, ktera maji za cil jenom vyvolavat reakce, vsimni si taky kdyz vyjde test neceho, kde jsou jenom urcite fakta a tak nejak dojmy - diskuze nic. Ovsem pak jsou tu takova, ktera toci diskuzi mnohem vice. To neni nahoda, ze se takova temata dokola opakuji, snaha neco vysvetlit. Kdyby byly snaha neco vysvetlit, sla na brzdu O3RS hned pri tom prvnim testu, ktery se vymykal normalu.
Takze podobna temata delaji vice veci. Mimo pobaveni se tvori proste imprese, na ktere se prodava reklama. Cim vice jich bude tim vice se proda reklamy a tim vice prijde i penez. Proc myslis, ze treba takova autorevue ma dnes kapitoly na dva odstavce a pak hura dal.
Je to proste dokola stejny pribeh. A dari se to stale.
Takze podobna temata delaji vice veci. Mimo pobaveni se tvori proste imprese, na ktere se prodava reklama. Cim vice jich bude tim vice se proda reklamy a tim vice prijde i penez. Proc myslis, ze treba takova autorevue ma dnes kapitoly na dva odstavce a pak hura dal.
Je to proste dokola stejny pribeh. A dari se to stale.
ano, je to problem, nejsou finance. cekaji nas jine, daleko zasadnejsi investice. a uplatky od Skodovky bohuzel stale ne a ne prijit. tim samozrejme nerikam, ze to casem nebude, nejdrive se na to ale musi vydelat.jarka píše:To je pro redakci opravdu tak velký problém koupit racelogic za 15kKč a místo videí se zrychlením sem dávat grafy a časy? Pohledy na tachometry jsou lepší než nic, ale prostě je to strašně zavádějící informace a pak se pod každým lepším výsledkem hned zvedne děsný flame (viz ORS)...
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou