Fabia I - co dělat proti rzi?

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
Martab
Spolujezdec

Fabia I - co dělat proti rzi?

Příspěvek od Martab »

Zdravím,
potřeboval bych poradit, jak ošetřit karoserii (hl. podběhy) proti rzi, začali už trochu reznout prahy, ale to se nechalo opravit a znovu přelakovat, ale dočetl jsem se, že se za podběhy (hl. předními) se drží dost špíny a kvůli tomu to tam rezne, když se podívám na spoj blatníku s prahem u řidiče, tak tam jde trochu hnědé vidět, takže tam asi něco bude, takže by to chtělo nějak řešit, ale nevím čím to ošetřit (popřípadě jestli to nějak vyplnit). Případě jak oddělat podběh (počítám, že to bude jen přišroubované těmi TORXy) pokud je tam nějaký speciální grif. Popřípadě jestli znáte ještě nějaké místa které by bylo dobré ošetřit, když už se to bude dělat.

Za každou radu budu rád, akorát ty o tom, že se to má prodat a koupit nové si prosím nechte pro sebe ;) .
Martab
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Fabia I - co dělat proti rzi?

Příspěvek od ultima ratio »

Nech to normálně reznout, to už nijak nezachráníš, akorát do toho budeš vrážet zbytečně peníze, rez už stejně nezastavíš. Tam kde si myslíš, žes to opravil, ji budeš mít za chvíli znovu.
Martab
Spolujezdec

Re: Fabia I - co dělat proti rzi?

Příspěvek od Martab »

Rezně to rozhodně nenechám! V garáži jsem našel Body primer http://www.bodycolor.cz/cz/katalog-prod ... HB%20BODY/ tak jsem si říkal, že to ošmirgluju a nastříkám, to auto musí ještě něco vydržet, vždyť má najeto jen něco málo přes 180tis. :D . Navíc teď když je to spravený aspoň z venku ty prahy, tak by bylo dobré to aspoň trochu zpomalit.
Odpovědět