Octavia 1 1.9 TDI - špatné rozjezdy bez plynu

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
Gordon
Dítě v autě

Octavia 1 1.9 TDI - špatné rozjezdy bez plynu

Příspěvek od Gordon »

Zdravím,

poslední dobou jsem si všiml, že i na rovince jsou ty rozjezdy dost špatný pokud nevytočím víc turbo, popíšu.

Stojím, hodím spojku do záběru a lehce přidám plyn lehce nad volnoběh, v tom momentě se auto začne rozjíždět v pohodě, ale na to hned poškočí jak když by se dusilo i když pozvolna pořád přidávám plyn a pak zase normálně se rozjíždí, takže do nouzáku to nepadá.Když na to zapomenu, tak hlavně v kruháčích atd. dost nepřijemný když jedete a pak skoro nejdete a pak zase jedete. Když přidám před rozjezdem víc plynu, tak do 1500-1700 otáček, kdy už víc točí turbo, tak na rozjezd raketa a tento problém nemám.

Dřív to nedělalo, svíčky cajk co jsem kontroloval, co mě jako laika napadlo.

Nevíte čím by to mohlo být? Diagnostika nic.
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Octavia 1 1.9 TDI - špatné rozjezdy bez plynu

Příspěvek od 970ka »

Asi málo nafty, možná váha vzduchu,možná zatuhlá regulace, ty vole,tam je píčovin ,jo a žhavicí svíčky,co jsi kontroloval to fakt dělat nemohou. A't se s tím sveze někdo,co o autech něco ví. Nebo víc přidávej plyn.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
lampa
Pan Řidič

Re: Octavia 1 1.9 TDI - špatné rozjezdy bez plynu

Příspěvek od lampa »

Muze to delat i spojka. Pokud se ji opotrebenim posunul zaber, tak ty si sice myslis, ze ji drzis v zaberu, ale ona uz sepne a tim padem se auto pridusi a cukne.
Odpovědět