Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Octavia III

Příspěvek od jerry »

janjan píše:
jerry píše:Janjane, nevím, jaký typ jsi měl jako náhradní vůz. Pravda je, že jízdně i brzdami je poměrně výrazný rozdíl mezi normální oktou a RS. RS má zadní víceprvkovou nápravu a výrazně větší kotouče. Jízdními vlastnostmi a brzdami určitě překoná i většinu aut vyšší třídy. Jiná věc je komfort jako tebou uváděný vnitřní hluk, ten už samozřejmě srovnatelný není. Také se jedná o poměrně lehké auto, které se oproti dvoutunovým vozům musí víc "řídit". Ale i to bych neviděl jako minus. Naopak já bych nechtěl "skládat" dvoutunového mastodonta do zatáček. Nemluvil bych o modle, ale je to rychlé auto s možností odvézt rodinu na dovolenou za velmi dobré peníze. Pokud chceš těžký luxusní "kočár", co vede stopu, tak ok, ale po horské silnici se s ním moc nesvezeš. Každé auto má svoji cílovou skupinu, to chápu. Ale pokud tvrdíš, že RS má špatné brzdy, tak jsi měl buď vadný kus nebo jsi s tím nejel. Jaký typ jsi měl přesně jako náhradní?
Byla to rs230 kombi, najeto něco přes 10K, co si pamatuju. Jak to tak čtu, tak jsem byl v té době asi fakt rozmlsaný a můj dojem byl zkreslený. A nebo taky ne, čert ví
A smím se zeptat, jaké auto tě tak rozmlsalo? A v jakém směru?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Když se bavíme o stejné třídě, tak Octavia RS opravdu nemá čím urazit.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

pavproch píše:Z jiného soudeku.... dotaz za pylothy oct III RS - co myslíte, pozná řidič těch 15 kobyl navíc?

Ptám se proto, že je to foukaný motor, kde to může být jinak (jiný průběh krouťáku) .... u atmosféry bych se i vsadil, že řidič téměř nemá šanci rozpoznat 230 a 245 kobyl, respektive že to pozná až okolo redline .....
Kolega mel rs230 a oproti klasicke rs co ma manzelka nebyl ani tak rozdil ve vykonu, ten byl neznatelnej, ale v podvozku a hlavne ten diff to auto posouva mnohem dal.. obzvlast na vode. Jedina chyba rs je plne nevypinatelna stabilizace, ta to auto hrozne omezuje, ale u rs 230 to nebyl zas takovej problem
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
janjan
Mistr volantu

Příspěvek od janjan »

jerry píše:
janjan píše:
jerry píše:Janjane, nevím, jaký typ jsi měl jako náhradní vůz. Pravda je, že jízdně i brzdami je poměrně výrazný rozdíl mezi normální oktou a RS. RS má zadní víceprvkovou nápravu a výrazně větší kotouče. Jízdními vlastnostmi a brzdami určitě překoná i většinu aut vyšší třídy. Jiná věc je komfort jako tebou uváděný vnitřní hluk, ten už samozřejmě srovnatelný není. Také se jedná o poměrně lehké auto, které se oproti dvoutunovým vozům musí víc "řídit". Ale i to bych neviděl jako minus. Naopak já bych nechtěl "skládat" dvoutunového mastodonta do zatáček. Nemluvil bych o modle, ale je to rychlé auto s možností odvézt rodinu na dovolenou za velmi dobré peníze. Pokud chceš těžký luxusní "kočár", co vede stopu, tak ok, ale po horské silnici se s ním moc nesvezeš. Každé auto má svoji cílovou skupinu, to chápu. Ale pokud tvrdíš, že RS má špatné brzdy, tak jsi měl buď vadný kus nebo jsi s tím nejel. Jaký typ jsi měl přesně jako náhradní?
Byla to rs230 kombi, najeto něco přes 10K, co si pamatuju. Jak to tak čtu, tak jsem byl v té době asi fakt rozmlsaný a můj dojem byl zkreslený. A nebo taky ne, čert ví
A smím se zeptat, jaké auto tě tak rozmlsalo? A v jakém směru?
Měl jsem S4, takže asi v každém směru. Možná RS sama o sobě působí daleko lépe, ale jak už jsem psal, moje dojmy byly spíš opačný...
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Rozdíl S4 versus O3 RS: cenově obrovský, tím, co auto dá, zdaleka už ne tolik. A zrovna v brzdách žádný ;)

Rozdíl O3 RS versus RS 245: hlavně špéra a širší rozchod vzadu. Ty koně nikdo nepozná, ale dobře prodávají ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Chlopi, dík za komentáře
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
janjan
Mistr volantu

Příspěvek od janjan »

jerry píše:Rozdíl S4 versus O3 RS: cenově obrovský, tím, co auto dá, zdaleka už ne tolik. A zrovna v brzdách žádný ;)

Rozdíl O3 RS versus RS 245: hlavně špéra a širší rozchod vzadu. Ty koně nikdo nepozná, ale dobře prodávají ;)
Vidíš a já bych zas naopak řekl, že rozdíl propastný, ať už motoricky, podvozkově nebo zpracováním
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Srovnávat 230k a o 100k více s V6T + všehrab a vyndat z toho O3RS jako hrozně poraženého, je asi ztráta soudnosti na kompletku.
BTW: zrovna brzdy u Audi nejsou nic extra...a to ani u modelů S.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
janjan
Mistr volantu

Příspěvek od janjan »

ale já tady nic nesrovnávám, napsal jsem svůj názor na O3 RS. Který připouštím, ať už se to komukoliv líbí, mohl být ovlivněn tím, na co jsem byl zvyklý. Nicméně s autem jsem nejel 10 minut, ale jezdil s ním celý týden. Jako nedostatky jsem vytknul slabší brzdy ve vyšších rychlostech, hluk, značnou náchylnost na boční vítr a subjektivní dojem neklidné zádě při vyšších rychlostech. Všechny názory, i ty vaše, jsou pouze a pouze subjektivní, nic víc, nic míň, to je holý fakt.

Srovnávat to začal až Jerry a na to jsem mu napsal, ze pokud bych měl S4 a RS230 srovnat mezi sebou, tak nevím o jediné věci, která by na O3 byla lepší, až samozřejmě na cenu.

Boba ale pořád něco pálí, takže to překroutí, jak to jen jde
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mě nic nepálí, ale vadí mi hejtování za každou cenu. Navíc velmi pokulhávající argumentací, kterou ti tady x majitelů omlátilo obratem o hlavu, jene...
BTW: srovnávat jsi to začal ty, když jsi vytáhl jako argument svou rozmlsanost ;) Logický dotaz tedy byl nasnadě - z čeho jsi byl rozmlsaný? A ač to teď popíráš, tak jsi se přiznal k tomu, žes to vnitřně srovnával. Tak prosím, přestaň mentorovat mne a raději se zamysli, co jsi kde naplácal :ymhug:
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět