A smím se zeptat, jaké auto tě tak rozmlsalo? A v jakém směru?janjan píše:Byla to rs230 kombi, najeto něco přes 10K, co si pamatuju. Jak to tak čtu, tak jsem byl v té době asi fakt rozmlsaný a můj dojem byl zkreslený. A nebo taky ne, čert víjerry píše:Janjane, nevím, jaký typ jsi měl jako náhradní vůz. Pravda je, že jízdně i brzdami je poměrně výrazný rozdíl mezi normální oktou a RS. RS má zadní víceprvkovou nápravu a výrazně větší kotouče. Jízdními vlastnostmi a brzdami určitě překoná i většinu aut vyšší třídy. Jiná věc je komfort jako tebou uváděný vnitřní hluk, ten už samozřejmě srovnatelný není. Také se jedná o poměrně lehké auto, které se oproti dvoutunovým vozům musí víc "řídit". Ale i to bych neviděl jako minus. Naopak já bych nechtěl "skládat" dvoutunového mastodonta do zatáček. Nemluvil bych o modle, ale je to rychlé auto s možností odvézt rodinu na dovolenou za velmi dobré peníze. Pokud chceš těžký luxusní "kočár", co vede stopu, tak ok, ale po horské silnici se s ním moc nesvezeš. Každé auto má svoji cílovou skupinu, to chápu. Ale pokud tvrdíš, že RS má špatné brzdy, tak jsi měl buď vadný kus nebo jsi s tím nejel. Jaký typ jsi měl přesně jako náhradní?
Octavia III
Re: Octavia III
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Když se bavíme o stejné třídě, tak Octavia RS opravdu nemá čím urazit.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Kolega mel rs230 a oproti klasicke rs co ma manzelka nebyl ani tak rozdil ve vykonu, ten byl neznatelnej, ale v podvozku a hlavne ten diff to auto posouva mnohem dal.. obzvlast na vode. Jedina chyba rs je plne nevypinatelna stabilizace, ta to auto hrozne omezuje, ale u rs 230 to nebyl zas takovej problempavproch píše:Z jiného soudeku.... dotaz za pylothy oct III RS - co myslíte, pozná řidič těch 15 kobyl navíc?
Ptám se proto, že je to foukaný motor, kde to může být jinak (jiný průběh krouťáku) .... u atmosféry bych se i vsadil, že řidič téměř nemá šanci rozpoznat 230 a 245 kobyl, respektive že to pozná až okolo redline .....
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Měl jsem S4, takže asi v každém směru. Možná RS sama o sobě působí daleko lépe, ale jak už jsem psal, moje dojmy byly spíš opačný...jerry píše:A smím se zeptat, jaké auto tě tak rozmlsalo? A v jakém směru?janjan píše:Byla to rs230 kombi, najeto něco přes 10K, co si pamatuju. Jak to tak čtu, tak jsem byl v té době asi fakt rozmlsaný a můj dojem byl zkreslený. A nebo taky ne, čert víjerry píše:Janjane, nevím, jaký typ jsi měl jako náhradní vůz. Pravda je, že jízdně i brzdami je poměrně výrazný rozdíl mezi normální oktou a RS. RS má zadní víceprvkovou nápravu a výrazně větší kotouče. Jízdními vlastnostmi a brzdami určitě překoná i většinu aut vyšší třídy. Jiná věc je komfort jako tebou uváděný vnitřní hluk, ten už samozřejmě srovnatelný není. Také se jedná o poměrně lehké auto, které se oproti dvoutunovým vozům musí víc "řídit". Ale i to bych neviděl jako minus. Naopak já bych nechtěl "skládat" dvoutunového mastodonta do zatáček. Nemluvil bych o modle, ale je to rychlé auto s možností odvézt rodinu na dovolenou za velmi dobré peníze. Pokud chceš těžký luxusní "kočár", co vede stopu, tak ok, ale po horské silnici se s ním moc nesvezeš. Každé auto má svoji cílovou skupinu, to chápu. Ale pokud tvrdíš, že RS má špatné brzdy, tak jsi měl buď vadný kus nebo jsi s tím nejel. Jaký typ jsi měl přesně jako náhradní?
Rozdíl S4 versus O3 RS: cenově obrovský, tím, co auto dá, zdaleka už ne tolik. A zrovna v brzdách žádný
Rozdíl O3 RS versus RS 245: hlavně špéra a širší rozchod vzadu. Ty koně nikdo nepozná, ale dobře prodávají
Rozdíl O3 RS versus RS 245: hlavně špéra a širší rozchod vzadu. Ty koně nikdo nepozná, ale dobře prodávají
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Vidíš a já bych zas naopak řekl, že rozdíl propastný, ať už motoricky, podvozkově nebo zpracovánímjerry píše:Rozdíl S4 versus O3 RS: cenově obrovský, tím, co auto dá, zdaleka už ne tolik. A zrovna v brzdách žádný
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Srovnávat 230k a o 100k více s V6T + všehrab a vyndat z toho O3RS jako hrozně poraženého, je asi ztráta soudnosti na kompletku.
BTW: zrovna brzdy u Audi nejsou nic extra...a to ani u modelů S.
BTW: zrovna brzdy u Audi nejsou nic extra...a to ani u modelů S.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
ale já tady nic nesrovnávám, napsal jsem svůj názor na O3 RS. Který připouštím, ať už se to komukoliv líbí, mohl být ovlivněn tím, na co jsem byl zvyklý. Nicméně s autem jsem nejel 10 minut, ale jezdil s ním celý týden. Jako nedostatky jsem vytknul slabší brzdy ve vyšších rychlostech, hluk, značnou náchylnost na boční vítr a subjektivní dojem neklidné zádě při vyšších rychlostech. Všechny názory, i ty vaše, jsou pouze a pouze subjektivní, nic víc, nic míň, to je holý fakt.
Srovnávat to začal až Jerry a na to jsem mu napsal, ze pokud bych měl S4 a RS230 srovnat mezi sebou, tak nevím o jediné věci, která by na O3 byla lepší, až samozřejmě na cenu.
Boba ale pořád něco pálí, takže to překroutí, jak to jen jde
Srovnávat to začal až Jerry a na to jsem mu napsal, ze pokud bych měl S4 a RS230 srovnat mezi sebou, tak nevím o jediné věci, která by na O3 byla lepší, až samozřejmě na cenu.
Boba ale pořád něco pálí, takže to překroutí, jak to jen jde
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Mě nic nepálí, ale vadí mi hejtování za každou cenu. Navíc velmi pokulhávající argumentací, kterou ti tady x majitelů omlátilo obratem o hlavu, jene...
BTW: srovnávat jsi to začal ty, když jsi vytáhl jako argument svou rozmlsanost Logický dotaz tedy byl nasnadě - z čeho jsi byl rozmlsaný? A ač to teď popíráš, tak jsi se přiznal k tomu, žes to vnitřně srovnával. Tak prosím, přestaň mentorovat mne a raději se zamysli, co jsi kde naplácal
BTW: srovnávat jsi to začal ty, když jsi vytáhl jako argument svou rozmlsanost Logický dotaz tedy byl nasnadě - z čeho jsi byl rozmlsaný? A ač to teď popíráš, tak jsi se přiznal k tomu, žes to vnitřně srovnával. Tak prosím, přestaň mentorovat mne a raději se zamysli, co jsi kde naplácal
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time