Nová Octavia 1.4 TSI nebo 1.8 TSI?
Re: Nová Octavia 1.4 TSI nebo 1.8 TSI?
Mě by zajímalo, jak by ta 1.8TSI jela oproti mému povozu. Budu to muset dojít někam půjčit
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Ze je obcas nekdo rychlejsi me netrapi a netrapilo me to ani ve slabsich autech, priority mam nekde jinde nez ve vykonu. A rwd je samozrejme poznat i na dalnici, ma to svoje pozitiva i negativa, ale je to proste jiny. Dalsi velkej rozdil oproti cupre (a vsemu ostatnimu mqb) je posed, pro me dalsi dulezita vec.řidičBOB píše:Jak v čem lepší. Zrovna na tvé jízdy po dálnici je ta zábavnost zadohrabu k ničemu. Ale pokud tě nesere, že kdejaké vzteklé TSI tě v té Giulii potlačí při předjíždění, tak proč ne
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
A kdyby ses svezl ve 2.0 TSI 162 kW, tak bys byl ani generálku nedělalpavproch píše:Tak 132 kW nejede o nic líp než 118kW... dokonce bych řekl, že EA211 byla (aspoň v něktrerých režimech) dokonce ještě tišší než EA888. Globálně ale vzato je to velmi dospělý motor a nemít N53, tak bych asi o ňom uvažoval... kdyby teda nebyla ta AT povinná....
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nejde tak ani o to, že je někdo rychlejší....ale o to, že když potřebuji výkon, tak tam neníhonziss píše:Ze je obcas nekdo rychlejsi me netrapi a netrapilo me to ani ve slabsich autech, priority mam nekde jinde nez ve vykonu. A rwd je samozrejme poznat i na dalnici, ma to svoje pozitiva i negativa, ale je to proste jiny. Dalsi velkej rozdil oproti cupre (a vsemu ostatnimu mqb) je posed, pro me dalsi dulezita vec.
No nevím, ale když jedu na tempomat 700 km, tak na 99% dálnice ani nepoznám, zda je to RWD nebo FWD - pokud jsou normální adhezní podmínky.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
gratuluji. ano, mám mindrák z toho,že sem si nekoupil ochcávku na kterou sem měl peníze. fakt geniální logika. seš myslitel.řidičBOB píše:mattone: když mluvíš o výblitcích, tak si nejdříve přečti své reakce a komentáře Ono z nich stříká zamindrákovanost na sto honů...viz. post od Stepana.
Ono totiž buď něco chci a mám na to nebo nemám a pak se snažím si sám před sebou obhájit, že jsem king a ti ostatní pitomci.
ještě mě napadla věc k tématu. 1.4T bude asi jen přímovstřik, pokud 1.8T kombinuje přímý i nepřímý vstřik, tak stopro 1.8T
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Už jenom z tvého projevu je znát, že mindrák máš. Takže se čertíš zbytečně a osobní útoky na tom nic nezmění
Jasně, mohl sis koupit i S-classe...ten internet je v tomhle hodně kouzelný.
Jasně, mohl sis koupit i S-classe...ten internet je v tomhle hodně kouzelný.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ok
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
1.4 ma vzadu vlecku,1.8 viceprvek a menší priplatek a je tu RS jasna volba(tak to bylo u mě).Škoda servis je všude.
Re: Nová Octavie 1.4 TSI nebo 1.8 TSI?
Hele díky za důkladný rozbor mé osobnosti. A ono vlastně nejen mé, když se kouknu na silnice a na to, kolik 1,4 octávek tam jezdí.... Životní cíle mám vysoké, jen asi v jiných směrech než je auto. Zakládám si na trochu jiných hodnotách než exkluzivita mého auta. U vozu očekávám především praktičnost a spolehlivost. Chci do něj pohodlně dát 3 psy a bagáž na hory, chci v autě případně přenocovat při horském treku a chci sem tam odvést těžší vozík. A pak se samozřejmě dopravit do práce. Víc od auta neočekávám a je to pro mne opravdu jen dopravní prostředek a praktický nástroj při cestování. Navíc je mi jasné, že s mým stylem života bude auto brzy sám chlup a bláto. Ale chápu, že představa jízdy v ochcávce, může být pro mnoho lidí urážející a raději si své lakýrky povozí v naleštěném BMW s botoxovou kundou na sedadle spolujezdce. Každého věc .honziss píše:Nejde o hejty, ale o predstavu toho, ze se nekdo dobrovolne zavre na 10 let do oktavky 1.4 tsi, jaky asi muze mit takovej clovek zivotni cile si vzdycky rikamHondaMan píše:Je zajímavé, že hejty na Octu/golfa/koncern nejčastėji zaznívají od provozovatelů levnější konkurence...mattonecz píše:Ani si nezaslouzi aby ji nekdo kupoval kdyz je to prevlecenej golf kterej stoji stejne nebo min a je vzdy lip vybaven..
Na druhou stranu chapu, ze pro vetsinu lidi je to jen nastroj jak se dostat z bodu A do bodu B...
Kluci moc díky za váš čas, recenze a doporučení. Dnes jsem byla 1,4 TSI projet a myslím, že pro mé účely je to více než dostačující. Jsem tedy definitivně rozhodnuta pro tuto motorizaci, leč má horší (ale zase jednodušší a levnější na výměnu) zadní nápravu a nižší výkon. O živou jízdu a blbnutí za volantem mi opravdu nejde, k těmto účelům mi doma stojí motorka. Hledala jsem fakt pouze spolehlivého a prostorného pracanta, který mne bude doprovázet na výletech do přírody a spolehlivě mne odveze do práce. Tak snad jsem vybrala dobře. Ještě jednou dík