Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
kony
Adept autoškoly

Re: Octavia III

Příspěvek od kony »

Naprosto vystizny,presny a dopodrobna.Rozhode to vetsine pomuze.Nevim jestli by to dokazal takle popsat kdejakej recenzant!!
Ja ozelim jizdni vlastnosti TSI a volim TDI.Bohuzel jsem setrivejsi:-) presto diky
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ad gumy: cos měl obuto z výroby?? Protože obě eRSa je mají už vcelku sjeté a to mají najeto kolem 10t km, což mi přijde málo na výměnu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
humidor
Autoškolák

Příspěvek od humidor »

Z výroby tam byly Continental ContiSportContact 2.
Uz nejdou sehnat, dal jsem dopredu tedy jen evoluci: Continental ContiSportContact 5.
Taky me prekvapilo, jak se rychle sjely, v burnoutech se vazne nevyzivam. Ale pri obcasne jizde brzda/plyn to proste mizi docela rychle. Pristi rok dam neco jineho. A na zimu zkusim asi Nokian WR A3 XL, mel jsem je (jen o palec mensi) na minulem aute a spokojenost.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

ContiSportContact 2 maji Wear rating "jen" 280 a trakci AA (mekci lepivejsi gumy), coz spolu s kombinaci ostrejsiho zachazeni dava holt vyrazneji rychlejsi ubytek vzorku.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
retron
Letec

Příspěvek od retron »

XDS jim asi taky neprida
humidor
Autoškolák

Příspěvek od humidor »

Co je "wear rating"?
A jake jine gumy, ktere by trochu zohlednili muj vysoky rocni najezd, byste doporucili?
Nejsem zadny zavodnik, mekci lepivejsi gumy ocenim jen výjimecne, kdezto solidni vydrz ocenim dlouhodobe (samozrejme pri zachovani slusne adheze).
retron
Letec

Příspěvek od retron »

Dunlop SP Sport Maxx RT anebo GY F1 Assymetric mi taky vydrzely dlouho
kony
Adept autoškoly

Příspěvek od kony »

humidor píše:Z výroby tam byly Continental ContiSportContact 2.
Uz nejdou sehnat, dal jsem dopredu tedy jen evoluci: Continental ContiSportContact 5.
Taky me prekvapilo, jak se rychle sjely, v burnoutech se vazne nevyzivam. Ale pri obcasne jizde brzda/plyn to proste mizi docela rychle. Pristi rok dam neco jineho. A na zimu zkusim asi Nokian WR A3 XL, mel jsem je (jen o palec mensi) na minulem aute a spokojenost.

Jak jsi resil vymenu oleje?? Za pet mesicu mas nalitano slusnych 18tis.km.Par lidi mi doporucilo najet 5tis.km a olej vymenit.Motor je novej,vetsi treni,nez si sedne a zajede a podobne.Olej dostava na frak.Jak to vydis ty? auto si o vymenu rekne samo.Trosku v tom plavu.....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

v podstatě za stejno jezdím i s plnotučným nevětrníkovým třílitrem s o dost větším výkonem (a tyky větší kerb weight a nabíc 4hrab) - teda kromě teho eko extrému, kdy pod 8 to nedám... ale jinak dlouhodobý průměr 12 a když jedu na/za hranicí svých řidičských umů, tak 15...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

humidor píše:Co je "wear rating"?
A jake jine gumy, ktere by trochu zohlednili muj vysoky rocni najezd, byste doporucili?
Nejsem zadny zavodnik, mekci lepivejsi gumy ocenim jen výjimecne, kdezto solidni vydrz ocenim dlouhodobe (samozrejme pri zachovani slusne adheze).
Tread wear je teoreticky ukazatel opotrebeni pneu vuci najezdu. Meri se to tak, ze se na pneu najede cca 10000 km a stupen opotrebeni extrapoluje proti sjetemu/zbylemu vzorku. Cim vyssi cislo, tim je predpokladany najezd a vydrz pneu vyssi. Cislo je uvedeno z boku na plasti, muzes si overit kolik maji ty Sport5. Je to jen takova napoveda, lepsi jsou realne zkusenosti.
Treadwear
Treadwear
Post_2000_Full_Dot.jpg (14.69 KiB) Zobrazeno 2891 x
kony píše: Jak jsi resil vymenu oleje?? Za pet mesicu mas nalitano slusnych 18tis.km.Par lidi mi doporucilo najet 5tis.km a olej vymenit.Motor je novej,vetsi treni,nez si sedne a zajede a podobne.Olej dostava na frak.Jak to vydis ty? auto si o vymenu rekne samo.Trosku v tom plavu.....
Neni to sice dotaz na me, nicmene - na novem jsem menil po 10 tis., rozhodne clovek neudela chybu, kdyz vymeni uz pri 5 tis. a pak kazdych alespon 15 tis. Rozhodne se vykaslat na nejake long-life intervaly ala 30 tis. Na skoda foru je skutecne dost lidi, co u noveho poprve meni uz po 5 tis. a dobre delaji.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Odpovědět