Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
EL_XEL
Letec

Re: Octavia III

Příspěvek od EL_XEL »

mmira píše:
EL_XEL píše:Kdyby ti pitomci nabízeli u té OIII i něco jako Performance Pack a adaptivní podvozek k GIV, bylo by to pro mě rázem mnohem atraktivnější auto. Na druhou cenu, když si nakonfiguruju ORS v podstatě naplno a GIV GTI tak, abych byl spokojený, tak, GTI je asi o 100 litrů dražší. A včil babo raď. Notabene když se občas hodí i ten kufr kvůli děckám :-/
s golfem jsem zatim nejel, tak nemuzu uplne srovnavat, ale u OIII je Performance Pack zbytecny. ledaze by jeho soucasti bylo plne vypinatelne ESP. a to neni ani u G. to auto LSD ani lepsi brzdy nepotrebuje, leda pro dobry pocit. takze proc z toho delat neco, co to nikdy nebude. je ty rychle, pohodlne, prostorne a soucasne docela zabavne, nic vic, nic min.

DCC by na druhou stranu byt mohlo, o tom zadna.

jinak celkove, pokud se podivam na trojku OIII RS, GTI a Cupru, nevidim jediny duvod kupovat Golfa.
Pro me jediny duvod, proc kupovat OIII RS oproti Golfovi je vyrazne nizsi cena pri srovnatelne vybave a velky kufr. Pokud bych nechtel velky kufr, tak bych do OIII RS nejspis nesel.

Ono je to i trosku o subjektivnich dojmech, pred soucasnym GTI jsem mel dvojkovou RS Oktavku. Bylo to velmi slusne auto, ale kdyz clovek sedi v Golfu a ve Skodovce, tak najednou vidi ty drobne rozdily vevnitr, ktere ale davaji jasne najevo, kdo je tady nad kym. Jasne, jsou to blbosti, ale na celkovem dojmu to muze udelat docela hodne.

Plus golf ma lepsi (ve smyslu ucinnejsi) predni svetla, protoze clona pri dalkovkach, coz je pro me dost dulezity argument (byt ty u Oktavky taky nejsou vubec spatne).

Na Cupre je zajimave to, ze objektivne vzato me to auto fascinuje, za velmi slusnou cenu vynikajici potah, ale subjektivne bych ho proste nechtel (mozna po svezeni bych zmenil nazor, ale treba interier v seatu mi prijde skaredy).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já nad Rkem vážně uvažuji... Octavii RS bych nechtěl kvůli předohrabu a pak proto, že mne to při jízdě na limitech moc nepřesvědčilo, i když je to hodně dobrý. Cupra je SEAT a ten už jsem měl :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Tak mě napadá - nemáte někdo insider info, jestli neplánují do ORS i ten samosvor?
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

byl jsem se svézt v O3RS, bohužel to byla pro mě kombinace "všechno špatně", kombi, dsg, nafta. Líbilo se mi to dokud jsem nenastartoval :-)
nafta prostě ne.. to dunění nezvládám, manuál mi pro mnohé auta přijde jako jediná možnost a nic proti tomu, ale tady mi to nesedí a navíc to drží otáčky moc nízko a ještě zvýraznuje hluk motoru. kombi chápu.
podvozek na 17" mi přišel dobrý, tak akorát tvrdy, nenaklání se to.

je to v manuálu a benzínu opravdu o tolik lepší? chci věřit tomu že ano :-)
Pravda vyděsí
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

EL: ne, neplánuje se.

Brus: Ano, 2.0TSI a 6MT je úplně jiné auto.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:EL: ne, neplánuje se.

Brus: Ano, 2.0TSI a 6MT je úplně jiné auto.
Dík. Já už mám teda krátce před dodáním (osud tomu chtěl a potřebujeme větší kufr než má GTI, takže GTI "zdědí" přítelkyně a já jsem objednal ORS).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To je dobrá volba - gratuluji :-B
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

to jo...ale on se ptal na současnou O3RS - a v té nebude.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

aftermarketem to nende dohnat a předehnat?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět