Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Octavia III

Příspěvek od pavproch »

hlvně 1.8TSI bude ve čtyřhrabu povinně s DSG, čili imho na pikaču
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

pavproch píše:hlvně 1.8TSI bude ve čtyřhrabu povinně s DSG, čili imho na pikaču
To teda není.Manuál patří do minulého století. B-)

Jinak včera jsem prohlídl OIIIC v Brně a CANTON hraje skvělě. :ymapplause: Dveře už měli utlumený zvuk,jak při zavření,zevnitř,tak zvenku.
Bez bodů
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...někdo ho třeba nechce...navíc je to +50 000 navíc.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Když nic jiného, tak je manuál volba 80% řidičů.
Sám bych manuál chtěl do mála aut, ale proč brát lidem možnost výběru?
2.9T RWD
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

Manuál se prodává hlavně kvůli ceně. Pokud je příplatek za automat 50 klacků, což leckdy dělá i více jak 10% z celkové ceny auta, tak imho je jasný, že lidi šáhnou po manuálu, kde se nic nepřiplácí. Levná auta se prodávají nejvíce a tam je na ceně ten automat hodně poznat...k tomu ještě starověké rčení o tom jak jsou automaty zvyšují spotřebu, apod. Zatímco v USA je manuál v drtivé menšině, protože se tam dává automat jako standart, tak u nás se za něj celkem drsně platí. Naopak u některých značek v USA si člověk musí připlácet za manuál.
Druhá věc je, že automobilky v ČR jsou tak stupidní, že do některých vozů ani ten manuál nemontují - viz třeba C4 Cross...moc krásné druhé auto do rodiny, ale jenom v manuálu. Když jsem chtěl před dvěma lety Yetiho s 1.4TSI v automatu...nedělali. Musel jsem se spokojit s 1.2TSI v automatu (a byla to chyba). Je to prostě daň za to, že je u nás nejvíce rozšířený koncern, který má x desítek motorů pro jeden model a ne všechny jsou kompatibilní s automatem. Teď přeháním, ale víte jak to myslím. Přitom by stačily celkem 4 motory - benzin/nafta, silnější/slabší...neee musí jich být minimálně 10.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Nemyslím si, že je to jen kvůli ceně. Spousta lidí si myslí, že by si jízdu s AT neužila, že nemá auto pod kontrolou (jako by s MT měla), že by je případná oprava zrujnovala, protože to více žere, protože s MT jezdí odjakživa... Těch důvodů jsou desítky.

Největšími odpůrci automatu jsou většinou lidé, kteří s tím nikdy nejeli, nebo "neřidiči". Doufám že to PJ a jemu podobní nevezmou osobně.
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

AT je hodně o pohodlí...s dnešní možností techniky (třeba adapt tempomat) to pak je velmi příjemné - zejména při jízdě v kolně nebo na dálnici.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@HM: tak bacha, jo?... :D

náhodou já už jednou s automatem jel (teda jako řídil....) Rover 75 po Brně a okolo..... brrrrr.....dodneška se divím, že sem to nerozbil nebo někoho nesestřelil....

ale už sem to tu psal, já su (stará) konzerva.... dokad budu moct hýbat rukama anohama, tak AT u ňa nemá šanci...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

pavproch píše:dokad budu moct hýbat rukama anohama, tak AT u ňa nemá šanci...
:ymapplause: moje slova a to som na tomto svete iba chvilu...a okrem CVT mi presli pod rukami vsetky "automaty" frustrovany som bol zo vsetkych rovnako, takze automat ako povinnu a jedinu volbu nikdy chapat nebudem pri ziadnom aute [-(
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
PalaS
Řidič začátečník

Příspěvek od PalaS »

Snowman "si na tomto svete iba chvílu" Ak by bola voľba AT vs MT rovnocenná motormi i cenou, ukázal by sa skutočný záujem. Myslím, že podstatne väčší ako doteraz. Tipujem, že viac ako 50% a medzi ženami omnoho viac. Ja mám rád MT, ale AT vidím ako prvok zjednodušujúci ovládanie a tým prispievajúci k bezpečnosti. U mojej ženy 100%.
Odpovědět