Ahoj,
koupil jsem feldu 1.3 MPI r.v. 1997 a nalítáno 147k. Potýkám se ovšem s jedním problémem. Občas se stane, že při jízdě začnou kolísat volnoběžné otáčky (zaseknou se na cca 1000 ot). Plyn je jakoby zaseknutý a je tam šílená vůle. Po sešlápnutí plyn a puštění spojky se motor okamžitě dusí a tudíž nemá výkon.
Škrticí klapku jsme vyčistili, pomocí Motordiag provedli Reset, ale problém se občas vyskytne. Před vyčištěním se občas stalo, že po nastartování kolísali otáčky a muselo se chvilku počkat než se to ustálilo a poté se dalo jet.
Už nějak nevím co s tím. Nastavení ŘJ potažmo klapky moc nepomáhá a tahle sporadická chyba zřejmě nebude mít původ v elektronice, respektive Řj takže teď kam sáhnout. Mám podezdření na špatný lanovod nebo něco ve škrticí klapce.
Prosím o radu, děkuji.
Felicia MPI 1.3 a sporadická závada
Re: Felicia MPI 1.3 a sporadická závada
Ještě dodám, že v seznamu Chyb mám toto:
00518 - Potenciometr skrtici klapky (G69)
30-10 - preruseni n zkrat na plus - Sporadicky
01087 - Zakladni nastaveni nebylo provedeno
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
00518 - Potenciometr skrtici klapky (G69)
30-10 - preruseni n zkrat na plus - Sporadicky
01087 - Zakladni nastaveni nebylo provedeno
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
Zde jsou vidět hodnoty volnoběhu. Vše mi přijde v pohodě, ovšem hodnota Střídy řidicího signálu klapky má -25% a měl by být v rozsahu 0-100%.
Může to být tím, že jsme provedli Reset Řj přes Motordiag, ale neprovedli jsme již nastavení pomocí VAG ??? Předpokládám, že se hodnota po čase bude měnit.
Může to být tím, že jsme provedli Reset Řj přes Motordiag, ale neprovedli jsme již nastavení pomocí VAG ??? Předpokládám, že se hodnota po čase bude měnit.
snimac volnobeznych otacek?
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
Nemyslím si, volnoběh to ukazuje správný.
tak to sem s radama v koncích
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
Tak nikdo neví co s tím?
Proč se nedaří nastavit ŘJ přes Vag COM a hlásí to tam tuto chybu?
00518 - Potenciometr skrtici klapky (G69)??
Proč se nedaří nastavit ŘJ přes Vag COM a hlásí to tam tuto chybu?
00518 - Potenciometr skrtici klapky (G69)??