Zdravím Vás kolegové a kolegyně,
Chtěl bych znát Váš názor, jestli jste se s tím už někdo nesetkali. Mám Škoda Octavia 1 2.0 MPi předělanou na LPG a teď když jsem dolíval olej do auta, tak jsem si všiml, že mám na víčku emulzi. Utřel jsme to a najezdil dalších cca 250 km a když jsem to kontroloval dneska, tak tam emulze byla znova a docela dost. Když jsem kontroloval vodu v chladiči, tak mi ale žádná voda neubyla. Neví někdo, jak se může ještě dalším způsobem voda do motoru dostávat, aby to dělalo takovou oranžovou emulzi?
Díky
Kilometrům zdar!
Emulze na olejovém víčku
-
- Autoškolák
- GeneHawkins
- Letec
Re: Emulze na olejovém víčku
Normální, neřeš.
Spalováním vzniká voda, na studených válcích se sráží a misí se s olejem. Z oleje se po zahřátí vypařuje, ale sráží se na studeném víčku.
Pořádně prohřej motor na pár stovkách kilometrů a nebude.
Proto je třeba měnit olej, i když nemá najeto za rok nebo dva dost kilometrů.
Spalováním vzniká voda, na studených válcích se sráží a misí se s olejem. Z oleje se po zahřátí vypařuje, ale sráží se na studeném víčku.
-
- Autoškolák
Re: Emulze na olejovém víčku
Díky moc ) já už se viděl, jak rozdělávám motor a budu muset nechat vyměnit těsnění pod hlavouGeneHawkins píše:Normální, neřeš.