Felicia 1.6MPI kolísavé voln. otáčky
Re: Felicia 1.6MPI kolísavé voln. otáčky
Ano dá,ale můj koníček to není.
-
- Adept autoškoly
mám za to, že na fóru felicia klubu (feliciaklub.cz) se to už řešilo, nezjišťoval jsem ale s jakým výsledkem, protože mi felinka šlape jak hodinky
btw s tim volnoběhem, taky mám sériově na jedna šestce volnoběh těch 550, pokud v autě neni klima, dá se navýst 12V z baterky na řj (tuším že to byl pin 33, na kterym je normálně drát z klimy). řj pak sama zvedne otáčky jako při zapnuté klimě (která ale v autě neni), ty otáčky jsou 900, 950 nevim ani přesně. Mě osobně se s tim jezdí daleko líp a to auto se míň klepe, když třeba stojim na červenou,já to mám přes spínač do kabiny, takže si čudlíkem můžu měnit volnoběh (na feliciaklubu je podrobnejší návod)
btw s tim volnoběhem, taky mám sériově na jedna šestce volnoběh těch 550, pokud v autě neni klima, dá se navýst 12V z baterky na řj (tuším že to byl pin 33, na kterym je normálně drát z klimy). řj pak sama zvedne otáčky jako při zapnuté klimě (která ale v autě neni), ty otáčky jsou 900, 950 nevim ani přesně. Mě osobně se s tim jezdí daleko líp a to auto se míň klepe, když třeba stojim na červenou,já to mám přes spínač do kabiny, takže si čudlíkem můžu měnit volnoběh (na feliciaklubu je podrobnejší návod)
benzín 1.8 92kw
Dnes auto znovu na diagnostice,žádný problém nenalezen,lambda taky dává prý správná čísla,ale otáčky lítaj stále jak na horský dráze. Doporučil mi jen, aby ta lambda byla prověřená,abych zajel na emise.Takže počkám do srpna,protože mám technickou,takže to ještě odložím.Když ani pak se nic nenajde,zkusím ještě zajet do nějakého servisu škodovky.
Mám podobný problém a teď při výměně těsnění pod hlavou, jsem si všimnul, že podtlaková hadička, která vede k liště se vstřikama je prasklá, tak dám novou a uvidíme. Podtlakový hadičky jsou svině, stačí jedna vypadlá hadička a problém je na světě.
Nebo už je problém vyřešen?
Nebo už je problém vyřešen?
zdravim mel jsem stejny problem u motoru 1.6 mpi a vyresil jsem to pritazenim plynu takze nedovoli motoru snizit otacky pod 800.v servisu mi bylo receno ze u felicii je to casty pripad vlaste u tohoto typu motoru ale jak rikam lze to vyresit pritazenim plynoveho lanka. auto ma pak sice o neco zivejsi plyn ale motor se vam proste nevypne.