Který zdroj? 500W - 550W

Volné diskuse na libovolná témata...
šmoula
Mistr volantu

Který zdroj? 500W - 550W

Příspěvek od šmoula »

Zdravím,

v srpnu jsem si skládal nový počítač a jako zdroj jsem zvolil Corsair CX500 V2, na kterém se mi nyní docela nepříjemně rozhučel ventilátor. Proto uvažuju že to nechám vyreklamovat a jelikož nechci být měsíc bez počítače tak si koupím nějakej lepší a tento prodám.

Který by jste mi doporučili?

Děkuji

šmoula
2.0i 107kW
šmoula
Mistr volantu

Re: Který zdroj? 500W - 550W

Příspěvek od šmoula »

2.0i 107kW
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

+ Ještě mi jde o to, udělat PC trochu tišší. Tedka tam mam 1 cooler master a 1 artic fan větrák a stejně mi přijde, ež to docela hučí. Přemýšlím tedy, že bych koupil nějakou to noctuu.

http://www.czc.cz/noctua-nf-s12b-uln/65148/produkt Koupil bych celkem 3. Jednu bycl za na spodni stranu case, druhou na přední stranu a třetí na zadní stranu. Bude stačit nastsavit to na těch 500-700 otáček?

Nejde mi o hluk při zátěži, jde mi spíš aby počítač byl tichej a jen si tak ševelil když večer surfuji na netu :D

Grafika točí v iddle 900 otáček což je pohodýr, na procesoru mam Artic Freezer 13, což je taky tichota :)
2.0i 107kW
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Zdroj Enermax Pro a do skrine Arctic F12 PWM + zregulovat. Noctua je na prd pokud nemas na grafice Accelero a jen SSD.
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Na spodnu stranu case? Ak to mas polozene normal na zemi/policke tak ten fan ti nebude tahat vzduch a bude len zbytocne viac hucat a nic nebude chladit. Ta noctua by mala byt dostatocne ticha.
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Počet ventilátorů co nasávají a těch, co vyfukují vzduch by se měl rovnat. Když dáš dva na sání a jeden na výfuk, nebude to ono. Větrák na spodku case by byl v pohodě, pokud to teda nestojí na chlupatém koberci, co to udusí.

Nepíšeš, co je to za mašinu, ale jak říká PaTaK, Noctua jen v tom jednom případě, jinak stačí AC 12 PWM a regulovat.
vilik
Spolujezdec

Příspěvek od vilik »

Čím víc větráků, tím větší hlučnost. Zajisti volný prostor ve skříni, tj. vyvaž kabely, pokud možno do co nejslabšího svazku a ke stěně a nech tam jen větrník na zdroji, procesoru, popřípadě graficem pokud je to třeba. Nejlepší je pasivně chlazená. Pokud tam budeš prát ventilátory, třeba sebetižší,budeš se s hlukem prát, ale nikdy nezvítězíš. :-s
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

vilik - Není nad názor odborníka. :)

Já se počítači a konkrétně jejich hlučností už pár let zajímám a pokud by byla řeč o levné kancelářské sestavě, máš samozřejmě pravdu, ale tam by těžko někdo cpal půlkilowattový zdroj... V případě na chlazení víc náročné herní sestavy, nebo workstation je pravda přesně opačná, než píšeš. Z hlediska hlučnosti je lepší je mít víc ventilátorů na nižších otáčkách, než dva-tři kusy jedoucí de facto naplno.
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

rozkaz zněl jasně bytelnej hliníkovej ingot.... pokud to má jen 500W zdroj, tak to žádný dělo nebude a žrát a řvát to bude leda tak při hraní.

za mě osobně kila dobře profilovaného hliníku nic nenahradí. na CPU jsem si svého času nechal vyfrézovat 11kg drobka (defakto case) a byl klid. jen to pak celé chtělo vhodně umístit jeden 12 cm větrák kvůli mosfetům a kondenzátorům čímž bylo celé chlazení hotové. naročnější byla grafika.

a dlouhodobě supr zkušenosti se seasonicama.
Slow and serious
Odpovědět