Řídíte pořád stejně?

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
KFL
Řidič začátečník

Řídíte pořád stejně?

Příspěvek od KFL »

Pokud tu už podobné vlákno je, prosím mody o smazání.

V jiném tématu mě vlastní příspěvek přiměl k založení tohohle tématu. Otázka je jednoduchá - s postupujícím věkem (a pravděpodobně i přibývajícími zkušenostmi) je možné, že se mění váš styl řízení. Jezdíte například pomaleji, nebo naopak rychleji, agresivněji, plynuleji atd. Ne každému to ale v denním provozu dojde, a proto se ptám - řídíte pořád stejně? Jako třeba před 5-10 lety? A neberte ohledy pouze na auto.

U mě... Před 8-10 lety jsem IMHO jezdil o trochu svižněji, blíž svojí psychohranici (a pořád daleko od hranice auta). Před 5 lety jsem očividně trochu ubral, na což mě přivedl kamarád, kterého jsem vezl s rozestupem 1,5 roku ve Focusu RS. "Čoveče, jedeš nějak pomalejc než si pamatuju, mnohem opatrnějc," řekl mi tehdy. A dneska, když se nad tím doopravdy zamyslím, bych řekl, že jezdím ještě opatrněji. Na lepších okreskách málokdy přesáhnu 140 km/h, kdežto ve Focusu jsem nezřídka letěl 2 kila a vůbec mi to nepřišlo. Na dálnici jsem naopak trochu zrychlil.

Možná je to autem, možná je to tím, že jen denně jezdím 110 km do práce a zpět, a není prostor pro nějakou tu radost za volantem. Možná je to hypotékou, co mám za krkem, rodinkou. Nevím. Subjektivně si myslím, že jezdím pořád nadprůměrně svižně v porovnání s okolím, ale říkám si, jestli už jsem coby řidič nevyhasnul, a když to takhle půjde dál, jak budu jezdit za dalších 10 let? :D.

No a co vy?
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
goes
Elektro Expert

Re: Řídíte pořád stejně?

Příspěvek od goes »

ne, prosel jsem si odbonim mega praseni, ultra praseni, pote nasledovalo praseni, pote svizna jizda a ted jsem ve stadiu tak 80% do limitu, slusnost apod. tech 20% je tak jizda za zakonem, ale furt jen tak drobne. a ano, vyhasnul jsem a nebavi mne ridit, uz je to pro mne spise obtezujici
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Poslední dobou mne nebaví řídit čím dál, tím víc :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak to já vím úplně přesně, kdy mně to řízení zase začalo bavit: 11.června letošního roku... :x

jinak ale asi (díky současnému přebytku kobyl pod kapotou a jistějšímu podvozku) jezdím fčíl (mimo obec, za sucha a když tam "vidím") rychleji než dřív.... :ymblushing: zato ale v obci a tam, kde nevidím, pomaleji než před 25lety se žigulem... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

goes píše:ne, prosel jsem si odbonim mega praseni, ultra praseni, pote nasledovalo praseni, pote svizna jizda a ted jsem ve stadiu tak 80% do limitu, slusnost apod. tech 20% je tak jizda za zakonem, ale furt jen tak drobne. a ano, vyhasnul jsem a nebavi mne ridit, uz je to pro mne spise obtezujici
Tak nějak. Jezdím výrazně pod své možnosti, většinou do limitu, občas lehce nad limit. A řídit mě moc nebaví, pokud nemusím, tak jedu raděj MHD
2.0i 107kW
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Myslím že jsem dost zpomalil se zavedením bodového systému
teď už jezdím většinou jen do limitu cca 60/120/160
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Ročně najedu cca. 30kkm, takže mě ježdění pořád baví. Pokud se někam pouze dopravuju, tak více-méně splývám s ostatním provozem. Když se ale jedu projet tak jsem svižnější než zbytek provozu O:-) . Jediný co přichází s postupujícím věkem, tak je více předvídavosti a strachu z toho co mi kdo může na silnici vyvézt :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

No mě denní řízení taky moc nebaví, resp. město + dálnice, hlavně kvůli okolním řidičům, kteří jedou úplně na hlavu (a oni si můžou myslet to samý o mně). Okresky si ale nenechám nikým vzít, i když je jezdím denně. Jen to prostě není ta správná zábava, jako když člověk jede jen tak v neděli odpoledne pokořit pár silnic.. sám :).
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Tak já taky jezdim jinak, bohužel to neni tim, že bych chtěl, spíš je to kvůli tomu, že to moc nejede :D
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

tak pokud se rozhodnu pro divočinu je to ladnější a rychlejší než dřív i bezpečnější.

Druhá věc je, že dřív to byla divočina furt teď jen tam, kde to znám a ještě jen když je nálada :(
Slow and serious
Odpovědět