Řídíte pořád stejně?
Řídíte pořád stejně?
Pokud tu už podobné vlákno je, prosím mody o smazání.
V jiném tématu mě vlastní příspěvek přiměl k založení tohohle tématu. Otázka je jednoduchá - s postupujícím věkem (a pravděpodobně i přibývajícími zkušenostmi) je možné, že se mění váš styl řízení. Jezdíte například pomaleji, nebo naopak rychleji, agresivněji, plynuleji atd. Ne každému to ale v denním provozu dojde, a proto se ptám - řídíte pořád stejně? Jako třeba před 5-10 lety? A neberte ohledy pouze na auto.
U mě... Před 8-10 lety jsem IMHO jezdil o trochu svižněji, blíž svojí psychohranici (a pořád daleko od hranice auta). Před 5 lety jsem očividně trochu ubral, na což mě přivedl kamarád, kterého jsem vezl s rozestupem 1,5 roku ve Focusu RS. "Čoveče, jedeš nějak pomalejc než si pamatuju, mnohem opatrnějc," řekl mi tehdy. A dneska, když se nad tím doopravdy zamyslím, bych řekl, že jezdím ještě opatrněji. Na lepších okreskách málokdy přesáhnu 140 km/h, kdežto ve Focusu jsem nezřídka letěl 2 kila a vůbec mi to nepřišlo. Na dálnici jsem naopak trochu zrychlil.
Možná je to autem, možná je to tím, že jen denně jezdím 110 km do práce a zpět, a není prostor pro nějakou tu radost za volantem. Možná je to hypotékou, co mám za krkem, rodinkou. Nevím. Subjektivně si myslím, že jezdím pořád nadprůměrně svižně v porovnání s okolím, ale říkám si, jestli už jsem coby řidič nevyhasnul, a když to takhle půjde dál, jak budu jezdit za dalších 10 let? .
No a co vy?
V jiném tématu mě vlastní příspěvek přiměl k založení tohohle tématu. Otázka je jednoduchá - s postupujícím věkem (a pravděpodobně i přibývajícími zkušenostmi) je možné, že se mění váš styl řízení. Jezdíte například pomaleji, nebo naopak rychleji, agresivněji, plynuleji atd. Ne každému to ale v denním provozu dojde, a proto se ptám - řídíte pořád stejně? Jako třeba před 5-10 lety? A neberte ohledy pouze na auto.
U mě... Před 8-10 lety jsem IMHO jezdil o trochu svižněji, blíž svojí psychohranici (a pořád daleko od hranice auta). Před 5 lety jsem očividně trochu ubral, na což mě přivedl kamarád, kterého jsem vezl s rozestupem 1,5 roku ve Focusu RS. "Čoveče, jedeš nějak pomalejc než si pamatuju, mnohem opatrnějc," řekl mi tehdy. A dneska, když se nad tím doopravdy zamyslím, bych řekl, že jezdím ještě opatrněji. Na lepších okreskách málokdy přesáhnu 140 km/h, kdežto ve Focusu jsem nezřídka letěl 2 kila a vůbec mi to nepřišlo. Na dálnici jsem naopak trochu zrychlil.
Možná je to autem, možná je to tím, že jen denně jezdím 110 km do práce a zpět, a není prostor pro nějakou tu radost za volantem. Možná je to hypotékou, co mám za krkem, rodinkou. Nevím. Subjektivně si myslím, že jezdím pořád nadprůměrně svižně v porovnání s okolím, ale říkám si, jestli už jsem coby řidič nevyhasnul, a když to takhle půjde dál, jak budu jezdit za dalších 10 let? .
No a co vy?
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
Re: Řídíte pořád stejně?
ne, prosel jsem si odbonim mega praseni, ultra praseni, pote nasledovalo praseni, pote svizna jizda a ted jsem ve stadiu tak 80% do limitu, slusnost apod. tech 20% je tak jizda za zakonem, ale furt jen tak drobne. a ano, vyhasnul jsem a nebavi mne ridit, uz je to pro mne spise obtezujici
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Poslední dobou mne nebaví řídit čím dál, tím víc
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
tak to já vím úplně přesně, kdy mně to řízení zase začalo bavit: 11.června letošního roku...
jinak ale asi (díky současnému přebytku kobyl pod kapotou a jistějšímu podvozku) jezdím fčíl (mimo obec, za sucha a když tam "vidím") rychleji než dřív.... zato ale v obci a tam, kde nevidím, pomaleji než před 25lety se žigulem...
jinak ale asi (díky současnému přebytku kobyl pod kapotou a jistějšímu podvozku) jezdím fčíl (mimo obec, za sucha a když tam "vidím") rychleji než dřív.... zato ale v obci a tam, kde nevidím, pomaleji než před 25lety se žigulem...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak nějak. Jezdím výrazně pod své možnosti, většinou do limitu, občas lehce nad limit. A řídit mě moc nebaví, pokud nemusím, tak jedu raděj MHDgoes píše:ne, prosel jsem si odbonim mega praseni, ultra praseni, pote nasledovalo praseni, pote svizna jizda a ted jsem ve stadiu tak 80% do limitu, slusnost apod. tech 20% je tak jizda za zakonem, ale furt jen tak drobne. a ano, vyhasnul jsem a nebavi mne ridit, uz je to pro mne spise obtezujici
2.0i 107kW
Myslím že jsem dost zpomalil se zavedením bodového systému
teď už jezdím většinou jen do limitu cca 60/120/160
teď už jezdím většinou jen do limitu cca 60/120/160
Ročně najedu cca. 30kkm, takže mě ježdění pořád baví. Pokud se někam pouze dopravuju, tak více-méně splývám s ostatním provozem. Když se ale jedu projet tak jsem svižnější než zbytek provozu . Jediný co přichází s postupujícím věkem, tak je více předvídavosti a strachu z toho co mi kdo může na silnici vyvézt .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
No mě denní řízení taky moc nebaví, resp. město + dálnice, hlavně kvůli okolním řidičům, kteří jedou úplně na hlavu (a oni si můžou myslet to samý o mně). Okresky si ale nenechám nikým vzít, i když je jezdím denně. Jen to prostě není ta správná zábava, jako když člověk jede jen tak v neděli odpoledne pokořit pár silnic.. sám .
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
Tak já taky jezdim jinak, bohužel to neni tim, že bych chtěl, spíš je to kvůli tomu, že to moc nejede
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
tak pokud se rozhodnu pro divočinu je to ladnější a rychlejší než dřív i bezpečnější.
Druhá věc je, že dřív to byla divočina furt teď jen tam, kde to znám a ještě jen když je nálada
Druhá věc je, že dřív to byla divočina furt teď jen tam, kde to znám a ještě jen když je nálada
Slow and serious