Vodní kámen - rychlost tvorby
Vodní kámen - rychlost tvorby
Vedeme s partnerkou dišputaci, který z následujících způsobů vede k rychlejší tvorbě vodního kamene v el. rychlovarné konvici.
A, Po uvaření vody se onou uvařenou vodou zaleje čas, káva nebo cokoliv. Zbytek vody se z konvice vyleje a konvice se postaví na své místo.
B, Po uvaření vody se onou uvařenou vodou zaleje čas, káva nebo cokoliv. Voda se v konvici nechá a konvice se postaví na místo.
Zkuste napsat nejen A nebo B, ale i proč si to myslíte.
Děkuji
A, Po uvaření vody se onou uvařenou vodou zaleje čas, káva nebo cokoliv. Zbytek vody se z konvice vyleje a konvice se postaví na své místo.
B, Po uvaření vody se onou uvařenou vodou zaleje čas, káva nebo cokoliv. Voda se v konvici nechá a konvice se postaví na místo.
Zkuste napsat nejen A nebo B, ale i proč si to myslíte.
Děkuji
- GeneHawkins
- Letec
Re: Vodní kámen - rychlost tvorby
A. K tvorbě vodního kamene je třeba kyselina uhličitá a hydroxid vápenatý. Dodám li novou vodu, dodám nové suroviny k tvorbě.
B - zalezi ale kdy je dalsi varka. Nepredpokladam ze hned (nedava me smysl ze by se voda vylila a napustila hned dalsi). Pokud ano tak A
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
GH: tvé znalosti chemie jsou obdivuhodné! H2CO3 se volně v podstatě nevyskytuje; tato kyselina je velmi nestálá a prakticly okamžitě se váže s kationty dál.
Samozřejmě usazování významně pomáhá, když horká voda zůstane v konvici a postupně v ní chladne.
Samozřejmě usazování významně pomáhá, když horká voda zůstane v konvici a postupně v ní chladne.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
čas od času zavařit plnou konvici s trochou octa (BACHA, vzkypí to!) a je potforbě.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
grrr...vařit ocet Z toho smrdí celej barák!
Vodní kámen to odstraní spolehlivě, ale jeho opětovné tvorbě nezabrání...
Vodní kámen to odstraní spolehlivě, ale jeho opětovné tvorbě nezabrání...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
@ PP - odstranění neřeším.
Hádáme se, jestli se konvice rychleji zavápňuje (zakamenovává), při mojem nebo jejím způsobu používáním.
Ona používá metodu A proti které já namítám, že když vyleje vodu a v konvici zůstane jen tenká vrstvička voda, tak protože je konvice vyhřátá, vrstvička vody se rychle a snáze vypaří a zůstanou jen vápenaté minerály. Při pravidelném provozování této metody roste vodní kámen rychleji než při metodě B, kterou upřednostňuji já. Uvařím vodu, zaleju co potřebuju a do konvice natočím studenou vodu z vodovodu. Tím podle mně schladím konvici a zpomalím ukládání kamene...
Hádáme se, jestli se konvice rychleji zavápňuje (zakamenovává), při mojem nebo jejím způsobu používáním.
Ona používá metodu A proti které já namítám, že když vyleje vodu a v konvici zůstane jen tenká vrstvička voda, tak protože je konvice vyhřátá, vrstvička vody se rychle a snáze vypaří a zůstanou jen vápenaté minerály. Při pravidelném provozování této metody roste vodní kámen rychleji než při metodě B, kterou upřednostňuji já. Uvařím vodu, zaleju co potřebuju a do konvice natočím studenou vodu z vodovodu. Tím podle mně schladím konvici a zpomalím ukládání kamene...
Já používám taky metodu B, i když logicky zní spíš A viz BOB.
Po kameni však nemám asi po 5ti letech provozu rychlovarky ani památky, veškerá voda k požití nejdřív prochází filtrační konvicí, letos jsem si dokonce nechal udělat rozbor vody z kohoutku a z konvice a co se týče Ca, tak to funguje.
Dokonce jsem přemýšlel o systému pro demineralizaci vody s následnou mineralizací z patrony, ale zatím si vystačím s to konvicí
Po kameni však nemám asi po 5ti letech provozu rychlovarky ani památky, veškerá voda k požití nejdřív prochází filtrační konvicí, letos jsem si dokonce nechal udělat rozbor vody z kohoutku a z konvice a co se týče Ca, tak to funguje.
Dokonce jsem přemýšlel o systému pro demineralizaci vody s následnou mineralizací z patrony, ale zatím si vystačím s to konvicí
Já to proženu nejdřív skrz Britu a vodní kámen zůstane ve filtru.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně...když tam nic není, nemá se co usazovat
No pain, no gain.
Vespa time