![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
Dopravní nehoda
Dopravní nehoda
Zdravím všechny, včera mne na jedné řízené křižovatce naboural jiný řidič. Celé se to stalo na křižovatce kde jsou v obou směrech dva jízdní pruhy - jeden pro jízdu rovně a vlevo a druhý pro jízdu rovně a vpravo. Já jsem odbočoval vlevo, a tudíž jsem stál na středu křižovatky a dával přednost řidičům jedoucím rovně. V okamžiku, kdy byl v protisměru pruh pro vozidla jedoucí rovně a vpravo volný, stál naproti mně řidič odbočující vlevo, se kterým jsem mohl současně projet křižovatku a minout se pravým bokem. V okamžiku kdy jsem se však rozjel abych dokončil odbočení se zpoza tohoto řidiče odbočujícího vlevo rychle rozjel jiný řidič a zahájil jeho objíždění. Já však stále zcela nedokončil odbočení a tak do mého pravého zadního boku tento řidič narazil. Zajímá mě, kdo je v tomto případě viník, jestli já (na obrázku vozidlo A), protože jsem mu nedal přednost při odbočování, ačkoli v době kdy jsem se rozjel stál ještě za jiným vozidlem (na obrázku vozidlo C), nebo on (na obrázku vozidlo B) protože zahájil předjíždění ač neměl v tu chvíli potřebný rozhled do křižovatky a jistotu, že se předjetí bezpečně podaří dokončit. Stručně řečeno, kdyby nepředjížděl, k nehodě by nedošlo. Celé jsem to nějak nakreslil a posílám přílohou. Místa střetu na vozidlech jsou označeny červeně, pozice vozidel v době střetu přerušovaně tužkou. Děkuji předem za nějaké rady
.
Naposledy upravil(a) wpohp dne sob 19 bře 16:40, celkem upraveno 1 x.
Re: Dopravní nehoda
Nieco podobne sa stalo mne pred par tyzdnami, akurat oproti bol len jeden pruh a typek za odbocovacim autom sa rozhodol, ze ho obide zprava cez krajnicu. Zabrzdili sme od seba ze sa nedal prst medzi narazniky. V tomto pripade to bolo jednoduchsie, v prave som bol ja, nemoze obchadzat auto zprava, ak sa do prava da odbocit, pretoze by mal pockat, az auto pred nim dokonci odbocovanie a opusti dane miesto na krizovatke. V tomto pripade by to malo byt podla mna to iste, ked ho obisiel az tam, kde si to nakreslil, urcite tam bude plna ciara, cize mal bud zmenit pruh skor, alebo pockat, kym odboci.
Díky moc za názor.
Předjíždet zprava tedy neměl, pokud lze doprava odbočit?
Předjíždet zprava tedy neměl, pokud lze doprava odbočit?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak...nedání přednosti v jízdě, kdy tuto povinnost zákon ukládá.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
No ale on se zas neměl srát někam kam nevidí jestli tam někdo je nebo ne.
V pondělí to půjdu řešit do pojišťovny, tak se tam s nimi asi rovnou poradím.![Happy :)](./images/smilies/1.gif)
V pondělí to půjdu řešit do pojišťovny, tak se tam s nimi asi rovnou poradím.
Mám obavu, že Ti nepřísluší hodnotit kdo se má či nemá kam "srát".
Nedal jsi přednost. Hotovo, vyřešeno.
Proč jste nevolali policii, když jste se očividně nedohodli, kdo je viníkem?
Nedal jsi přednost. Hotovo, vyřešeno.
Proč jste nevolali policii, když jste se očividně nedohodli, kdo je viníkem?
2.9T RWD
- GeneHawkins
- Letec
Policie s tím nemá nic společného.
Obecně bych řekl, řes mu nedal přednost. On ani nic porušit nemusel, pokud objížděl toho před sebou.
Jedině je otázka, jestli tys tam nebyl dřív, než on se vůbec rozjel, v takovém případě by bylo třeba prokázat, jestlis ho nutil k náhlé změně směru nebo rychlosti. Ale spíš si myslím, žes chybu udělal a nehodu zavinil ty.
Obecně bych řekl, řes mu nedal přednost. On ani nic porušit nemusel, pokud objížděl toho před sebou.
Jedině je otázka, jestli tys tam nebyl dřív, než on se vůbec rozjel, v takovém případě by bylo třeba prokázat, jestlis ho nutil k náhlé změně směru nebo rychlosti. Ale spíš si myslím, žes chybu udělal a nehodu zavinil ty.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tobě nepřísluší hodnotit, zda on nebo jiný účastník silničního provozu, porušuje ustanovení zákona. I kdyby je totiž porušil, tak pokud má přednost, tak bez ohledu na jeho přestupky, jí prostě má.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
To neni tak uplne pravda a svedci o tom i rozsudky NSS. Pokud pojedes po rovne komunikaci trista a za horizontem po 150 metrech bude najezd z vedlejsi, najede tam auto, a to presto ze se jeho ridic poctive rozhledne a budou panovat idealni svetelne podminky, tak neuvidi nic. Splnil vse co mel a technicky vzato by mel byt oznacen vinikem jelikoz nedal prednost vozidlu na hlavni. Prakticky ovsem prednost dal, protoze na rozhledovou vzdalenost bylo volno. Za 1,8 sekundy mu trikilem vletis do kufru.
I proto si nemyslim ze v tomto pripade by byl stanoven vinik se 100% podilem. Jak napsal eMJe, overil bych si, zda v miste kde vozidlo B zmenilo pruh neni vodorovnym znacenim nakreslena souvisla cara (skoro jiste ano).
I proto si nemyslim ze v tomto pripade by byl stanoven vinik se 100% podilem. Jak napsal eMJe, overil bych si, zda v miste kde vozidlo B zmenilo pruh neni vodorovnym znacenim nakreslena souvisla cara (skoro jiste ano).
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/