Autoleasing... Zkušenosti?

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Saszi
Spolujezdec

Autoleasing... Zkušenosti?

Příspěvek od Saszi »

Zdravím :-)
Vybral jsem si auto v autobazaru. Mám možnost ho koupit na splátky přes společnost https://www.sautoleasing.cz/ Jinou společnost bazar bohužel nenabízí :-/
Nemáte s touto společností nějaké zkušenosti? Nemají na stránkách ani žádnou kalkulačku, celkově se toho tam moc nedozvím. Nevím jestli se raději nemám obrátit na nějakou banku a tohle vůbec neřešit :-? :-?
Za každý poznatek budu moc rád #:-s
d1.8t
Letec

Re: Autoleasing... Zkušenosti?

Příspěvek od d1.8t »

Nastuduj si podmínky ručení a zvaž tu banku. Já jsem od nich měl nabídku loni, když jsem kupoval nový auto a smluvní ujednání o tom, že poskytnu úvěrový společnosti plnou moc na přepis vozidla v registru, kterou oni budou držet po celou dobu úvěru způsobilo, že jsem ji neakceptoval. K tomu depozit VTP u úvěrový společnosti, vinkulace pojistnýho plnění na úvěrovou společnost, nájemní smlouva na vozidlo s úvěrovou společností. Argumentovali, že to bude letos ze zákona, ale nepátral jsem po tom.

Plus můžeš najít na netu řadu lidí smutných ze setkání s kooperující dvojicí společností AAA a Sautoleasing.
RWD
marv
Řidič začátečník

Příspěvek od marv »

d1.8t píše: plnou moc na přepis vozidla v registru, kterou oni budou držet po celou dobu úvěru způsobilo, že jsem ji neakceptoval. K tomu depozit VTP u úvěrový společnosti, vinkulace pojistnýho plnění na úvěrovou společnost, nájemní smlouva na vozidlo s úvěrovou společností.
To je ale imho standard napříč trhem. Všechno celkem logické a pochopitelné. Jedná se o účelový úvěr, tzn. zajištěný autem. Je proto celkem pochopitelné, že leasingovka chce mít právo přepsat si vozidlo na sebe (pokud přestaneš splácet a oni z výnosu z prodeje budou chtít pokrýt svou pohledávku), vinkulace je taky jasná (pojistné plnění z totálky/krádeže nejprve musí pokrýt pohledávku leasingovky). Jak by se ti líbilo, kdybys někomu půjčil peníze na auto, on ho zbořil, za auto, za které jsi zaplatil fakticky ty, dostal pojistné plnění on a ty pak po něm můžeš léta vymáhat statisíce ?

Zajištěný úvěr znamená rozumný úrok. Jestli se někomu líbí více neúčelový úvěr od banky za dvojnásobný úrok, jeho volba.

S Autoleasing udělal v roce 2014 akvizice za 3,5 miliardy a spadá pod Českou spořitelnu. Takže bych se toho nebál.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Já to chápu, ale neakceptuju. Byl jsem ochoten překousnout depozit i vinkulaci, ale ne plnou moc na přepis. Je to pro mě věc, přes kterou nejede vlak v žádným případě, ovšem tady to bylo brutálně podpořeno velmi vágním smluvním ustanovením za jakých podmínek může být použita. Stejně vágní formulace jsou ve smlouvě k variantě krádeže vozu. Případy kdy plnění inkasovala úvěrovka, namastila si kapsy a okradla svýho zákazníka nejsou ničím výjmečný. Pro mě jsou to zmrdský podmínky, podepsat smlouvu ve který jsem apriori branej jako hajzl a vystavit se riziku problémů do budoucna bylo pro mě nepřijatelný. Fakt, že je to napříč trhem, případně uzákoněný na tom pro mě nic nemění. Chápu lidi, který nemají jinou volbu a jdou do toho, riziko problémů neni velký, ale já jsem zvyklej rizika minimalizovat a měl jsme jinou alternativu, proto jsem nabídku odmítl.

A k dalšímu, S autolesing může mít akvizice klidně za 35mld., ale nemám dobrej vztah ke společnosti, která se aktivně podílí praktikách úvěrování ojetých aut v AAA. Takže strach možná ne, ale mírnej třes ano.

Tady zajímavej článek:
http://www.penize.cz/leasing/256532-nep ... gapoplatek

Tady trochu diskutování:
http://www.mesec.cz/adresar/sautoleasing/nazory/

Btw: To že si Sautoleasing najme na diskutovaný kauzy Havel a Holásek taky něco naznačuje.
RWD
Odpovědět