Jak optimálně zajet velký atmosferický motor?
- sváteční řidič
- Autoškolák
Jak optimálně zajet velký atmosferický motor?
Zdravím, v blízké době budu mít k dispozici nový vůz s velkým (4,8L) benzinovým atmosferickým motorem a automatickou osmistupňovou převodovkou.
Doposavaď jsem zajížděl auta s malýma motorama (do 2L) a manuální převodovkou, a proto Vás žádám o radu, jak se ze začátku chovat k novému autu s velkým motorem?
Doposavaď jsem zajížděl auta s malýma motorama (do 2L) a manuální převodovkou, a proto Vás žádám o radu, jak se ze začátku chovat k novému autu s velkým motorem?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak optimálně zajet velký atmosferický motor?
Základem je - moc to neprožívat a jezdit s tím úplně normálně.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
no vida, dneska se jeste vyrabi auta Tohle zni dobre
Jezdit, automat si to ošéfuje. A levou nohu skrčit pod sedadlo A motor 4,8 litru není velký, je normální.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Jediné, co mě napadá, tak prvních ca. 1.500-2.000 km:
- nedávat na automatu program Sport (jestli tam teda něco takového je)
- pokud možno se vyvarovat kickdownu
- pokud možno nedávat prudce plný plyn v nízkých otáčkách, raději přidávat plynule a postupně
A po těch ca. 2.000 km naopak začít to výše zmíněné dělat, aby motor "nezlenivěl". Samozřejmě pouze ve chvíli, kdy bude voda i olej zahřáté na provozní teplotu.
- pokud možno nedávat prudce plný plyn v nízkých otáčkách, raději přidávat plynule a postupně
A po těch ca. 2.000 km naopak začít to výše zmíněné dělat, aby motor "nezlenivěl". Samozřejmě pouze ve chvíli, kdy bude voda i olej zahřáté na provozní teplotu.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Jak zajíždět? Úplně normálně, od pumpy k pumpě.
Hele tohle je trochu jiná třída, když něco takového udělá bude na stromě. Jezdit, neřešit.beaumont píše:Jediné, co mě napadá, tak prvních ca. 1.500-2.000 km:
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
co to může být žač, to "nové" auto?
objem 4.8l, mně nenapadá nic jiného než V8 4.8l Vortec LR4 Small block - enemže to dávají enem amerických trucků se 4 nebo 5 nebo 6st AUT ....
objem 4.8l, mně nenapadá nic jiného než V8 4.8l Vortec LR4 Small block - enemže to dávají enem amerických trucků se 4 nebo 5 nebo 6st AUT ....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- sváteční řidič
- Autoškolák
pavproch píše:co to může být žač, to "nové" auto?
Napovím. Nové auto má rovných 400 koní. Věřím, že někteří z vás určitě tuší, co to je za auto a doufám, že mě nebudou proklínat za můj výběr.
Co Cayenne?pavproch píše:co to může být žač, to "nové" auto?