Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
oxik
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od oxik »

https://www.facebook.com/video.php?v=640755746043164

Jak velký hasičáky vozíte? Po tohmle videu jsem se rozhodl, že přikoupím nějaký větší, protože s tou kilovkou, co vozím v kastlíku a 10l vody v kufru bych toho asi moc neuhasil..
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Nevozím žádný. Benzínu nemám víc jak 30litru v nádrži a plynová bomba má bezpočnostní ventil.
S takovýmdle myšlenkovým pochodem bych musel začít jezdit s OT-64 a nebo se rovnou bát vyjít ven na ulici. Co kdyby se mi něco přihodilo, nebo někomu v okolí kde se budu pohybovat a já bych mu nedokázal pomoci..
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Štěstí přeje připraveným..
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Imho lepší dobře vyplacená pojistka než špatně ohořelé auto...
2.9T RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

rychlodotaz na místní chemiky (esli tu teda nějaký je): cyanoakrylátové (sekukundové) lepidlo lepí proto, že se na vzduchu odpaří těkavá složka nebo proto že při styku se vzdušným kyslíkem "polymerizuje" ? zvědavost.... právě sem jí lepil stařecké brýle, co si rozsedla a přitem ňa to napadlo, že vlastně nevím, jak kukunda funguje.... :ymblushing:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Máš pravdu částečně - kyanoakrylát se odpařuje, ale lepidlo současně nasává ze vzduchu vlhkost a tou se vytvrzuje.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dík
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Prakticky už přes rok tankuji na jedné a té samé benzínce (přesně 3x jsem byl nucen natankovat jinde) a vedu si záznamy o průměrné spotřebě.
Vždy jsem tak nějak v normě v závislosti na obutí a jestli se na autě něco dělalo (Např. značně nižší spotřebu jsem zaznamenal po výměně svíček a vzduchového filtru.).
Tak jsem si řekl, že zkusím natankovat jinde, kde mají mnohem nižší ceny než u Benziny, u které jsem tankoval do teď.

Čerpací stanice č. 1 Tempex s.r.o. - o 1,5Kč/l levnější Natural 95. Po vyjetí nádrže a opětovném natankování jsem zaznamenal spotřebu o bezmála 2,5l/100km vyšší než je průměrná roční spotřeba u Benziny.
Potom jsem chvilku zase jezdil k Benzině a spotřeba opět v normě.
Zkusil jsem tedy čerpací stanici č. 2 OMV - o 0,5Kč/l levnější Natural 95. Po vyjetí nádrže a opětovném natankování opět vyšší spotřeba, ale tentokrát "jen" o 1,2l/100km.
To opravdu jsou ostatní čerpací stanice cinknuté (buď na natankovaném množství paliva nebo jeho kvalitě) nebo to ovlivňuje ještě něco, co mi uchází?
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

No, ono je potřeba natankovat aspoň 2-3x u jedný čerpačky a u stejnýho stojanu, protože každá pistole může cvaknout jindy, záleží na náklonu auta atd.. ale je pravda, že pozoruju skoro 2l rozdíl při tankování u Shellu vs. OMV (na OMV MM95 to bere o 2 litry míň než na fuelNEsave).. do svého auta jsem teď začal tankovat u Benziny kvůli vervě, protože u nás na OMV nemají MM100, tak jsem zvědavý na rozdíl, ale palubák standardně ukazoval po 160km 10,5l, což není oproti OMV žádná změna
ST4LK3R
Autoškolák

Příspěvek od ST4LK3R »

Zdravím, chci se zeptat, tušíte někdo, jak je brán areál nemocnice na Bulovce z hlediska zákona o pozemní komunikaci? Jde mi o to, jestli na této křižovatce (https://goo.gl/maps/1xauBGKdbBz) platí přednost zprava nebo se jedná např o místo mimo pozemní komunikaci? Díky

EDIT: Ve směru jízdy k ulici V Holešovičkách.
Odpovědět