Lyžárna
Re: Lyžárna
Aktuálne snehové sparavodajstvo z Malej Fatry:
Takže asitakle: od Auto Alles přes kemp až skoro na Zajacovou je jaro - jakékoli SUV to dá fpoho až na zajačicu, ze zajacové na ťapyťap na lyžích kolem potoka (čili ne po turznačce) na ChpCh:
Trusalová = 0cm
Zajacová = 10cm mokrých sraček
okolo 800mnm už teho je cca 30cm
nad 1000mnm je kolem nuly a poprašek nvého
ChpCh = cca metr, mokré s krustou a na tom cca 3-5 cm nového
du na VFK, paxem písnu zas
předpopiča je optimistická, od zajtra by mělo sypat, v druhé půlce týdne prý hoooodně moc....
Takže asitakle: od Auto Alles přes kemp až skoro na Zajacovou je jaro - jakékoli SUV to dá fpoho až na zajačicu, ze zajacové na ťapyťap na lyžích kolem potoka (čili ne po turznačce) na ChpCh:
Trusalová = 0cm
Zajacová = 10cm mokrých sraček
okolo 800mnm už teho je cca 30cm
nad 1000mnm je kolem nuly a poprašek nvého
ChpCh = cca metr, mokré s krustou a na tom cca 3-5 cm nového
du na VFK, paxem písnu zas
předpopiča je optimistická, od zajtra by mělo sypat, v druhé půlce týdne prý hoooodně moc....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Taxa nám to začalo venku kurwit... zaplatpanbu.... na VFK fučelo (jako obvykle) tak, že mi to málem sfouklo bágl do doliny, padla mha/mraky a začíná sněžit... jen víc, jen houšť!
Nahoře je sněhu výrazně míň než okolo ChpCh - tak půlmetr a je tam ledová krusta jaxfiňa a na tm š-5cm měkkého....
Z vršku sem sjel bočním hřebenem skoro zase až na Zajacovou a šupdupky zpátky na chatu... tím mám neska našlapáno kilometr a půl a tímpádem neska už mám padla...
Nahoře je sněhu výrazně míň než okolo ChpCh - tak půlmetr a je tam ledová krusta jaxfiňa a na tm š-5cm měkkého....
Z vršku sem sjel bočním hřebenem skoro zase až na Zajacovou a šupdupky zpátky na chatu... tím mám neska našlapáno kilometr a půl a tímpádem neska už mám padla...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Praskl jsem lyžáky
Dnes jsem zkoušel Dalbello Pantera 120 a 90 a nevím, jestli to dělá ta přezka, ale i 120 byly nečekaně měkké a 90 vyloženě máslo. Dalbella nemůžu, bo mi nesedí kopyto. POdle měření bych měl mít 270, ale asi mám vyšší nárt a i ve 260, kdy mě botička už trochu tlačí mám volnou patu...
Nějaké tipy? Vyloženě na race-carv. Prý pro vyšší nárty Salomony?
Dnes jsem zkoušel Dalbello Pantera 120 a 90 a nevím, jestli to dělá ta přezka, ale i 120 byly nečekaně měkké a 90 vyloženě máslo. Dalbella nemůžu, bo mi nesedí kopyto. POdle měření bych měl mít 270, ale asi mám vyšší nárt a i ve 260, kdy mě botička už trochu tlačí mám volnou patu...
Nějaké tipy? Vyloženě na race-carv. Prý pro vyšší nárty Salomony?
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem s lyžákama nic neudělal...mám je asi 5 let, ale teď jsem zjistil, ze chodidlo mi v ní plandá, takže je musím víc utahovat. To mi ale zase neproudí moc krve do nohy a tak mne začnou do 5ti minut docela bolet.
Takže asi budu muset taky koupit nové...
Takže asi budu muset taky koupit nové...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Taky mám trochu vyšší nárty a třeba dvoje Lange co jsem měl 2 sezóny jsem nenáviděl.. teď mám Atomic Race, jako lyže taktéž pozůstatek po "kariéře" a nemůžu si stěžovat.. akorát na mě všichni blbě koukají, když si je po každý jízdě rozepínám
chtel bych jednou mit boty, ktere rao zapnu a vecer rozepnu. imho se agresivne a rychle bez neustaleho zapinani/rozepinani jezdit neda, bud cloveku odumira noha nebo nema dostatecnou kontrolu nad lyzi
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tym rozopinanim sa pridavam, prvy tyzden v sezone je to fakt peklo a na slalomkach ani nehovorim...
To ExFun: Pozor pri lyziarkach na race-carv na sirku lyziarky v oblasti chodidla (aby nechytali podklad). Osobne mam dobre skusenosti s Rossignolmi a Nordicami...uzke, tvrde a pevne okolo nohy (treba pripoadne vyberat s mensim/tensim polstrovanim)...
To ExFun: Pozor pri lyziarkach na race-carv na sirku lyziarky v oblasti chodidla (aby nechytali podklad). Osobne mam dobre skusenosti s Rossignolmi a Nordicami...uzke, tvrde a pevne okolo nohy (treba pripoadne vyberat s mensim/tensim polstrovanim)...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
JJ, většina pádů je, že mi přezka drncla o podklad a tím pustila hrana grip a podjela
Proto se mi líbily Dalbella s otočenou první přezkou.
Asi to bude celkem horor, protože zřejmě mám širší a vyšší nárt a úzkou patu, neb i když mám malou botičku a doslova zmáčknutý předek nohy, cítím volnou patu, jako ve starých, totálně vyšlápnutých NOrdicách.... (zkoušené Dalbella). O flexi se tak nebojím, za dob funcarvingu jsem horní přezky nezapínal vůbec, ale doba pokročila a ze squashe mám chronický problém s patama (a zřejmě natržené úpony achilovky), tak se volné paty v lyžáku bojím mnohem víc než dřív.
Proto se mi líbily Dalbella s otočenou první přezkou.
Asi to bude celkem horor, protože zřejmě mám širší a vyšší nárt a úzkou patu, neb i když mám malou botičku a doslova zmáčknutý předek nohy, cítím volnou patu, jako ve starých, totálně vyšlápnutých NOrdicách.... (zkoušené Dalbella). O flexi se tak nebojím, za dob funcarvingu jsem horní přezky nezapínal vůbec, ale doba pokročila a ze squashe mám chronický problém s patama (a zřejmě natržené úpony achilovky), tak se volné paty v lyžáku bojím mnohem víc než dřív.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Asi se zajdu juknout na Fischer Vacuum Fit. Prý se občas s cenou dostanou na 9, což by šlo. Ale zase prý praskají
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek