IBM ThinkPad pro Voleja
Re: IBM ThinkPad pro Voleja
Nemozem s dobrym svedomim odporucit Lenovo, to uz nie je IBM... Ja uznavam v PC len Toshibu a DELL
moj TIP http://talkive.sk/index.php?page=shop.p ... 1&vmcchk=1
moj TIP http://talkive.sk/index.php?page=shop.p ... 1&vmcchk=1
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Tak zrovna delly..no nevím..sám jsem měl, v okolí jich mám několik..NBD je sice super, ale každý ji musel využít, což o něčem taky vypovídá
Prave pre to je ako prva volba Toshiba Tectra, lebo ma v cene 3.rocnu (rozsiritelnu 5.r) zaruku a Bratislave SUPER servis. S lepsim servisom som sa doteraz u PC nestretol, vecsina zavad bola vyriesena na pockanie (max 24.hod)!
P.S. Este ma napada Fujitsu/Siemens, nemam osobnu skusenost ale s pocutia len samu chvalu.
P.S. Este ma napada Fujitsu/Siemens, nemam osobnu skusenost ale s pocutia len samu chvalu.
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Klidně napíšu, ale přece jenom se mi nechce být za danou cenu pokusným králíčkem.Alex.. píše:kup a napíšeš recenziVolivovej volej píše:Kucí, se nehádejte.
Radši mi ještě něco řekněte k tomu mojemu ThinkPadu.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Já už ho mám 5 let a bez problémů. Takže za mě ano. Jak se za posledních 5 let změnila kvalita ale nevím.merlin píše:P.S. Este ma napada Fujitsu/Siemens, nemam osobnu skusenost ale s pocutia len samu chvalu.
Já jsem na Fujitsu-Siemens naopak moc dobrého neslyšel. Obzvlášť na základní řady.
2.9T RWD
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Já jsem slyšel dobrého i špatného snad na všechny existující výrobce. Podle toho se těžko budu ve výběru orientovat.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
To je uplne presneHondaMan píše:Obzvlášť na základní řady.
Nikdy neodporucam kupovat od ziadnej spolocnosti ich vyrobky v najlacnejsich radach, tam vyrobca stlaca cenu na ukor kvality.
po třech vaiech od sonyho sme pořídil portege od tošiby a :Alex.. píše:no ještě ten jejich malware je tristní..jinak to nejsou špatné booky, ale abych nemohl psát a ještě tak 3 hodiny něco odinstalovával a ladil, to se mi vážně nechceExFun píše:+1 a ještě pár věcí. několikrát jsem je měl ve výběru, ale nějak to Toshibáci neumí dotáhnout.Alex.. píše:mně u Toshiby vadí ta jejich klávesnice ..
klávesnice son-toshiba naprosto srovnatelné
malware tošiby byl mnohem snáze odstranitelný než u těch Vaio, tam sem na to musel přizvat IT odborníka, u tošiby sem to zvládnul sám (a to sem uživatelská lama a nestydiím se za to)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Překvapuje mě, že ještě dnes někdo uznává značky. Vykašlete se na značky, řešte modely. Značka je relevantní pouze a jen co se servisu a částečně obslužného SW týká. Jinak všichni dělají dobré a špatné modely.
za mě osobně od Sony bych dnes bral jen Z-series, SB pokazili (nebýt Zenbooku, klidně bych koupil skladovou S13, kdybych na ni narazil). Dell Vostro V131, 13" latitude jsem neměl v ruce. Lenovo X220/T420, Asus Zenbook, Toshiba Portege R-series vypadají na papíru dobře, ale v reálu mi přišly z papíru a jsou stížnost na hlučnost. Hodně chválené jsou HP elitebook/probook.
Celkem fajn je zajít si do nějaké NTB centra. Pouhý dotek na nějaké booky znamená vyřazení.
Vycházím z vlastních potřeb, kdy max.14", hořčík/slitina kostra a povrch, kvalita klávesnice, širokoúhlý max. velký TP, SD ,HDMI, pokud možno TPM/ nebo aspoň čtečku otisku, 3G. Wifi a BT považuju za samozřejmost. Za šoupátko pro otevření displeje ubírám sympatie. To mi přijde hrozná chujovina. Lampičku ani podsvětlenou klávesnici mít nemusím. Výdrž >4h. Chlazení nesmí být jako startující letadlo.
za mě osobně od Sony bych dnes bral jen Z-series, SB pokazili (nebýt Zenbooku, klidně bych koupil skladovou S13, kdybych na ni narazil). Dell Vostro V131, 13" latitude jsem neměl v ruce. Lenovo X220/T420, Asus Zenbook, Toshiba Portege R-series vypadají na papíru dobře, ale v reálu mi přišly z papíru a jsou stížnost na hlučnost. Hodně chválené jsou HP elitebook/probook.
Celkem fajn je zajít si do nějaké NTB centra. Pouhý dotek na nějaké booky znamená vyřazení.
Vycházím z vlastních potřeb, kdy max.14", hořčík/slitina kostra a povrch, kvalita klávesnice, širokoúhlý max. velký TP, SD ,HDMI, pokud možno TPM/ nebo aspoň čtečku otisku, 3G. Wifi a BT považuju za samozřejmost. Za šoupátko pro otevření displeje ubírám sympatie. To mi přijde hrozná chujovina. Lampičku ani podsvětlenou klávesnici mít nemusím. Výdrž >4h. Chlazení nesmí být jako startující letadlo.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
souhlas
moje potřeby byly a jsou velmi specifické:
- ultraportabilita (tj. max. 1.25kg)
- displej nejlépe 4:3, matný
- max výdr na baterky (premiantem bylo Sony TX - až 7 hodin s novou baterkou, stávající Portege R600Z13 dává max 4hoďky (ale mám druhou baterku)
- stačí mi 128GB paměti (po dvou letech nemám plnou ani půlku), SSD lepší protože není citlivé na hrubší zacházení
- grafika jen základní
- stačí mi 2x USB a wifi; BT, HDMI a jiné vyfikundace nepotřebuju
- ditto webkamera není nutností (na stávající tošibě ji mám přelepenou firemní nálepkou, bo ten krám nescu)
akorát.... je to jako s autama, neska už není nic, co by splňovalo všechny moje požadavky....
moje potřeby byly a jsou velmi specifické:
- ultraportabilita (tj. max. 1.25kg)
- displej nejlépe 4:3, matný
- max výdr na baterky (premiantem bylo Sony TX - až 7 hodin s novou baterkou, stávající Portege R600Z13 dává max 4hoďky (ale mám druhou baterku)
- stačí mi 128GB paměti (po dvou letech nemám plnou ani půlku), SSD lepší protože není citlivé na hrubší zacházení
- grafika jen základní
- stačí mi 2x USB a wifi; BT, HDMI a jiné vyfikundace nepotřebuju
- ditto webkamera není nutností (na stávající tošibě ji mám přelepenou firemní nálepkou, bo ten krám nescu)
akorát.... je to jako s autama, neska už není nic, co by splňovalo všechny moje požadavky....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.