Zbraňový koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Zbraňový koutek

Příspěvek od ExFun »

sorry ale nechápu. Možná jsem prostě divný, ale nemám rád válku (v násilném smyslu slova), nezajímá mě vojenská technika a nesnáším zbraně. Je zcela mimo mou představivost, uvažovat o zbrani kvůli hloučku teenagerů se vzduchovkou...
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

EF: mam dojem, ze se ponekud mijime. podle me, co se tyce role statu, nejsme v rozporu. jen ja k vecem, ktere stat ma poskytovat zcela samozrejme, chci posilit odpovednost jednotlivce sama za sebe. a s tim souvisi zbrane. uznavam, pozadavek na vseobecne vzdelavani v tomto smeru je ponekud prehnany, ale to by leckdo nazval i muj nazor, ze povinna ma byt i maturita z matematiky.

co se toho nasili tyce, ani na me neskacou frajeri s nozi kazdy den. ale rekl bych, ze v tom hraje svou roli psychologie vztahu utocnik/obet. na druhou stranu, jednu zadost o obsah penezenky jsem uz absolvoval, zachranily me tehdy rychle nohy.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ExFun píše:sorry ale nechápu. Možná jsem prostě divný, ale nemám rád válku (v násilném smyslu slova), nezajímá mě vojenská technika a nesnáším zbraně. Je zcela mimo mou představivost, uvažovat o zbrani kvůli hloučku teenagerů se vzduchovkou...
ano, pak ti nezbude nez spolehat na stat. ovsem to neznamena, ze bys mel zbrane upirat jinym.
Autoforum.cz
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

I kdyz budou statni slozky fungovat na jednicku tak proste nemuzou byt porad a vsude. A za dobu nez zjistis problem, zavolas pomoc a oni prijedou se toho bohuzel muze stat docela dost. Asi nikdo z nas si nechce hrat na hrdinu a netouzi po tom si zastrilet, ale tech 10 minut (v lepsim pripade) nez prijedou policajti nechcu mit holy ruce a cumet jak me nekdo okrada, mlati nebo znasilnuje mladou...
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

ExFun píše:...uvažovat o zbrani kvůli hloučku teenagerů se vzduchovkou...
Asi nevíš jak vypadají dnešní plynovky... Problém je, že úplně stejně jako normální pistole (viz třeba link) a při střelbě i podobně zní, takže to nemáš moc šanci poznat. Vzduchovka to rozhodně není :) . Jinak jak píše Míra, pokud ty nemáš tu potřebu - dobře, ale neber tu možnost ostatním (ale vy se zas chcete cítit bezpečně a ozbrojený lidi vám tak úlně nepřijdou). Jinak statistiky mluví celkem jasně ve prospěch ozbrojených, zkus pohledat na internetu jak se zvýšela v anglii bezpečnost po zákazu nošení zbraní na osobní ochranu.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Eda píše:I kdyz budou statni slozky fungovat na jednicku tak proste nemuzou byt porad a vsude. A za dobu nez zjistis problem, zavolas pomoc a oni prijedou se toho bohuzel muze stat docela dost. Asi nikdo z nas si nechce hrat na hrdinu a netouzi po tom si zastrilet, ale tech 10 minut (v lepsim pripade) nez prijedou policajti nechcu mit holy ruce a cumet jak me nekdo okrada, mlati nebo znasilnuje mladou...
podstata je ale v tom, aby násilníků bylo co nejméně. To je otázka systému. Ten neovlivníš Ty svou zbraní, ale to je právě na státu.

All: sorry chlapi, ale na mě prostě individuální příběhy nezabírají. Možná je to profesionální deformace, že vidím a hlavně řeším mnoho životů a problémů mnoha lidí, ale individuální excesy budou vždy, to není něco, co lze ovlivnit. Podstatný je systém. Systém ale nelze nastavovat podle individuálních scénářů. Fungující systém naopak dokáže otupit (nikoliv odstranit) i excesy.

Zatím "zbraňovou" argumentaci vnímám spíše jako "kdyby to zachránilo byť i 1 život".
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ExFun píše:podstata je ale v tom, aby násilníků bylo co nejméně. To je otázka systému.
rad si prectu, jak bys toho chtel dosahnout.
Autoforum.cz
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

ExFun píše:Zatím "zbraňovou" argumentaci vnímám spíše jako "kdyby to zachránilo byť i 1 život".
Pokud ten život bude můj nebo někoho z mých blízkých, tak nejsem proti.
2.9T RWD
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

mmira píše:
ExFun píše:podstata je ale v tom, aby násilníků bylo co nejméně. To je otázka systému.
rad si prectu, jak bys toho chtel dosahnout.
já ne. Už jsem to tu psal.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

jarka píše:exfun: Mě se třeba stala taková né úplně standartní situace, kousek od nás se pohybovala partička mladých kluků (18-20) a stříleli si tam do vzduchu (pravděpodobně s plynovky, ale fakt nevím čím to bylo, na dálku jsem viděl jen pistoli a fakt se mi nechtělo se jich chodit ptát). A přesně v tuhle chvíli jsem byl moc rád za zbraň. Kdyby se jeden z nich náhodou rozhodl podívat se k nám co že tam máme pěknýho, tak bych měl alespoň nějakou šanci. A vůbec bych z toho nedělal návrat divokýho západu, drtivá většina ozbrojených lidí si nepřeje zbraň reálně nikdy nepoužít. Ale ta jistota se občas opravdu hodí.
Až něco takového budeš zažívat čtyřikrát do roka, bude to relevantní argument pro držení zbraně pro každého občana. Dokud jde o ojedinělý jev za celý život - what's the point?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Odpovědět