+1 je to asi o 3% lepšířidičBOB píše:Já bych si tak jistej nebylSmyl Flek z Nohavic píše:Věřím, že nebude.
Vyber "chytreho mobilu"
Re: Vyber "chytreho mobilu"
SSS - vdechne tě do života
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
Čeho se goes dotkne to funguje na věky věků. AMEN
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ale hafo jiných symbianových nokií hejSmyl Flek z Nohavic píše:Ani jste ji neměli v ruce.![]()
![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
![Rolling eyes 8-|](./images/smilies/29.gif)
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
no htc goese moc neposlouchaloSmrťák píše:Čeho se goes dotkne to funguje na věky věků. AMEN
![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
iKrám s MS nefungujegoes píše:Zajimaji mne nejake veci pri mem vyberu chytreho tydlifonu. Byl jsem uz temer rozhodnuty pro Blackberry 9800 Torch ale zase prisly pochyby, ze je to to prave, protoze to, ze pro to nesezenu GPS mi kapku vadi. Chci se zeptat na par veci a prosim o odpovedi na urovni.
1. proc mnozi nadavaji na symbian ala Nokia E7? Ja jedu par let na smybianu (N95, E66..) a jsem s nim spokojeny. V cem je tak hrozny, ze ho mnozi odmitaji?
2. iphone - zde mam dotazu vice:
2A - ma iphone defaultne instalovany prehravac co zvladne divx?
2B - ma nejakou offline navigaci zdarma a dobre funkcni, pripadne jake externi dodavatele pro nej delaji?
2C - jeste si rikam, zda je iphone dobrej ve spojeni s klasickym PC, nebo to moc dobra kombinace neni
3. jeste jsem nasel SAMSUNG i9023 Nexus S ale nikde zadne info, jen se mi zda parametrove a designove pekny.
Je tu mnoho nazorovych proudu a kazdy vychvaluje to svoje. Mnozi z tech lidi si prosly vsechny mozne mobily a skoncili nekde a to vychvaluji. Realne se rozhoduji mezi E7, BB, iphone apod.
Co chci a potrebuji - sychnronizaci s pocitacem - outlook (ukoly, emaily), net, komunikatory (skype, icq). To potrebuji pro praci. Pro zabavu GPS, prehravac videa, hry. Naprosto nepodstatne je pro mne foceni a toceni videa. Preferuji pritomnost HW klavesnice, idealne ve stylu BB. Nicmene po prostudovani toho co je na trhu je mi jasne, ze je to prilis velke omezeni.
PS - dotaz k apple - umi se OSX prihlasit v pohode na vzdalenou plochu co je soucasti windows? ma funkcni IE pro OSX?
iDebil vůbec neumí úkoly, takže není co syncovat
MS používá 1 kalendář a události rozlišuje kategoriemi. išmejd místo toho používá více kalendářů (a nejdou nebo nešly měnit barvy, takže když se ten zmetek rozhodl, že bude kalendář mít růžový, tak budeš mít růžový kalendář)
Navi je placená nebo krádež...
Pokud nemáš exchange server, tak syncuješ jen přes kabel prostřednictvím iTunes(v roce 2011 !),
což je na Win opravdu příšerný program
Takže ne - zhnilé jabko telefon s MS nefunguje...
A android na tom není o moc lépe. Také se neumí syncovat lokálně s Outlookem (úkoly). Exchangem snad už ano. Nicméně jsou to nadstavby - nejraději má google cal.
Co jsem procházel, tak lokální plný sync PIM s outlookem zvládá jen WM a Symbian.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Zítra mi přijde iP4... ![Kiss :-*](./images/smilies/11.gif)
![Kiss :-*](./images/smilies/11.gif)
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Z Androida mám každopádně pocit malinko rozporuplný. Původně jsem si ho z redakce vypůjčil, abych se s ním vůbec seznámil a mohl o něm v budoucnu psát. Říkal jsem, že do té doby, než budu vědět, co a jak, si na žádné recenze androidích telefonů netroufám. No... byly to celkem plané obavy. Systém byl prozkoumaný během hodiny, což mě trochu zklamalo, protože jsem čekal větší bádání. Na druhou stranu mě ale i potěšilo, že všechno fungovalo víceméně podle mých představ, k žádné z běžných operací jsem nemusel systém nijak zdlouhavě přemlouvat.
Pravdu má Vladimír s tou synchronizací. Čemu jsem tedy vůbec nepřišel na chuť. je řešení PIM, se kterým se sice posléze už pracuje lokálně, ale bez synchronizace s googlím serverem se nic nekoná. Kalendář bez zadání přístupových údajů k účtu a prvního sesynchronizování vůbec nejde otevřít. To mi přišlo přehnané - do takových operací by uživatel neměl být nucen, má to být jen možnost volby. Kontakty je ale možné lokálně zálohovat na paměťovou kartu, stejně jako v Symbianu. Aspoň tak - tuhle možnost využívám pravidelně.
Na první pohled není vůbec vidět které aplikace běží na pozadí. Nelze ani jedním stiskem vyvolat jejich seznam - na to jsem asi moc Symbianista, ale když už tu ten multitasking je, bylo by hezké, mít jednotlivé tasky nějak pod kontrolou. Nezvyklé je pak to řešení prostředí: všechno se odehrává ve formě aktivních ploch s odkazy a widgety. Menu jako takové ale vlastně chybí; je tam, ale jsou v něm všechny aplikace na jedné hromadě, odkud je možné ty oblíbenější právě vytáhnout na jednu z ploch. Ať tak nebo tak, je to samé rolování, hledání zástupce a klasický strom nabídky s kategoriemi jsem vyloženě postrádal. Vyžaduje to zdlouhavější personalizaci, v opačném případě najít tu správnou aplikaci vždycky trvá.
Když to tedy shrnu - jsou momenty, kdy jsem ten systém čekal sofistikovanější a on mezitím šel cestou blbuvzdornosti ve stylu iOS a WP7. Na rozdíl od nich tedy aspoň umí běžné věci, které jiné mobily zvládají pět nebo deset let; žádná nesmyslná omezení, žádný diktát ve smyslu "s počítačem jen přes iTunes/Zune" apod. Až klasickým nedotykovým mobilům odzvoní (což už se možná stalo), dovedu si představit, že bych tenhle systém používal. Nicméně čekal jsem, že se nadchnu víc. Možná časem...
Pravdu má Vladimír s tou synchronizací. Čemu jsem tedy vůbec nepřišel na chuť. je řešení PIM, se kterým se sice posléze už pracuje lokálně, ale bez synchronizace s googlím serverem se nic nekoná. Kalendář bez zadání přístupových údajů k účtu a prvního sesynchronizování vůbec nejde otevřít. To mi přišlo přehnané - do takových operací by uživatel neměl být nucen, má to být jen možnost volby. Kontakty je ale možné lokálně zálohovat na paměťovou kartu, stejně jako v Symbianu. Aspoň tak - tuhle možnost využívám pravidelně.
Na první pohled není vůbec vidět které aplikace běží na pozadí. Nelze ani jedním stiskem vyvolat jejich seznam - na to jsem asi moc Symbianista, ale když už tu ten multitasking je, bylo by hezké, mít jednotlivé tasky nějak pod kontrolou. Nezvyklé je pak to řešení prostředí: všechno se odehrává ve formě aktivních ploch s odkazy a widgety. Menu jako takové ale vlastně chybí; je tam, ale jsou v něm všechny aplikace na jedné hromadě, odkud je možné ty oblíbenější právě vytáhnout na jednu z ploch. Ať tak nebo tak, je to samé rolování, hledání zástupce a klasický strom nabídky s kategoriemi jsem vyloženě postrádal. Vyžaduje to zdlouhavější personalizaci, v opačném případě najít tu správnou aplikaci vždycky trvá.
Když to tedy shrnu - jsou momenty, kdy jsem ten systém čekal sofistikovanější a on mezitím šel cestou blbuvzdornosti ve stylu iOS a WP7. Na rozdíl od nich tedy aspoň umí běžné věci, které jiné mobily zvládají pět nebo deset let; žádná nesmyslná omezení, žádný diktát ve smyslu "s počítačem jen přes iTunes/Zune" apod. Až klasickým nedotykovým mobilům odzvoní (což už se možná stalo), dovedu si představit, že bych tenhle systém používal. Nicméně čekal jsem, že se nadchnu víc. Možná časem...
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
Nechával jsem si u kamaráda zjišťovat situaci a podle něj Android neumí automaticky syncovat To-Dos přes BT s outlookem. Ani funkční app na to nenašel.
To je právě to, co jsem psal. WP a Symbian (mluvím za S60) jsou zřejmě jedinné systémy o jejichž lokálni BT synchronizaci se člověk nemusí nijak starat.
Nevím jak je na tom v tomto směru WebOS. Palm Pre se mě osobně mimořádně líbí a má i klávesnici jak Radek chtěl. Byl by to zřejmě ideální kandidát pro něj. Ale nevím, zda již má vůbec offline navi.
BB se přes tuším companion link nebo takový nějaký SW také umí plně syncovat s Outlookem, leč zase mu chybí offline navi.
HOřekování nad Symbianem přiliš nechápu. Systém má své chyby, ale po (ano) trochu obtížném nastavení dokáže dobře pracovat, má suprový multitasking a jednu z nej synchrnozací. Offline navi zdarma je také super. Uznávám ale, že u touch modelů bych asi tak nadšený nebyl, protože ta speciální obrazovka na vkládání textu kamkoliv je opravdu příšenost.
To je právě to, co jsem psal. WP a Symbian (mluvím za S60) jsou zřejmě jedinné systémy o jejichž lokálni BT synchronizaci se člověk nemusí nijak starat.
Nevím jak je na tom v tomto směru WebOS. Palm Pre se mě osobně mimořádně líbí a má i klávesnici jak Radek chtěl. Byl by to zřejmě ideální kandidát pro něj. Ale nevím, zda již má vůbec offline navi.
BB se přes tuším companion link nebo takový nějaký SW také umí plně syncovat s Outlookem, leč zase mu chybí offline navi.
HOřekování nad Symbianem přiliš nechápu. Systém má své chyby, ale po (ano) trochu obtížném nastavení dokáže dobře pracovat, má suprový multitasking a jednu z nej synchrnozací. Offline navi zdarma je také super. Uznávám ale, že u touch modelů bych asi tak nadšený nebyl, protože ta speciální obrazovka na vkládání textu kamkoliv je opravdu příšenost.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek