Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od abgx1 »

Aj tych 800 mala dana osoba velku smolu ze ju zastavili, postou by to bolo "len" 532€ :)

Tak ci tak, pri tychto "jazdach za 800€" uz celkom velku rolu pre (ne)bezpecnost hraje okolie a premavka... Mozes to mat v ruke ako chces, ked niektori vodici si pol minuty nevsimaju sanitku pod VRZ a nie to este osobak iduci 180.

Tym nevravim ze som za vacsiu represiu, ani ze by som niekedy planoval hodit hlas strane podporujucej bodovy system
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Když to všechno tak čtu, tak jsem rád že jsem si to za mlada v autě užil. Dneska už díky provozu a všem možným regulacím jsou pro mě auta pro radost skoro mrtvá záležitost, jediný co ještě trochu funguje je moto. Ad. přiměřenost rychlosti: u nás teď cestou na Ještěd zavedli na přehledný, úplně rovný silnici (po obou stranách chodníky a nikdo tam moc nechodí) úsekový radar. Snad po prvním týdnu se zjistilo, že 50kmh tam překračuje řádově tisíce lidí a místo toho aby se tam upravil limit třeba na 70kmh, tak se prostě vybírá. A takovejch píčovin se kolem děje... Tím neříkám, že 50 v civilizaci je blbost, ale systém většinou napne své síly právě v těch nesmyslných místech, kde je to jednoduchý a generuje to prachy.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak oni je těžké najít někoho v tom věku, kdo nebyl… A já tedy raději tyhle “kádry”, než mladé, rudo-zelené svázáky typu Kolaja. A to komouše fakt nenávidím. Ale tahle rudo-zelená marxistická vousatá mládež, dotáhla ještě dál.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

abgx: je to tak, jak píšeš. Jedu za někým na VRZ, dálkové, klakson a on NIC. X minut total ignorance. Pak si mne najednou vinné a jako první věc, je prudká brzda. Pak bez blinkru vytlačí někoho v pravém. Klasika.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jarka: já to mám stejně. Teď mám děti a víc rozumu.
Ad radar: zvolili jste si tu garnituru sami…
A to buďme rádi, že zatím se nepovedlo prosadit měření soukromých subjektů. (Já bych byl rád… hned bych do toho šel u nás v těch vesnicích. 5 ProLaserů a 5 Fábií. A tradá :-) )
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

řidičBOB píše: sob 08 čer 10:38Ad radar: zvolili jste si tu garnituru sami…
Jo, tohle vnímám neboj :( . Máme takový politiky, jaký si většinová společnost zaslouží.

PS: včera se nám doma stala vtipná historka. Tahali jsme dítěti z ruky třísku a otevřeným oknem se neslo ven naříkání (žádný trápení, jen prostě takový ten vokální ventil). A nějaká kolemjdoucí paní zavolala 158 a normálně to přijeli prověřit. Zrovna šel ke mě kámoš a když jsem mu šel otevřít, tak tam stál s dvouma policajtama. Vůbec jsem nechápal co po mě chtějí a než mi došlo, že reagovali na toto, tak jsme proběhli barák jestli s tam něco neděje a až pak mi to došlo :) . Prej, příště dejte polštář přes pusu :D . Ale cením paní, že nezůstala vůči dětskýmu naříkání netečná.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: sob 08 čer 06:06 To, že se doteď nic nestalo neznamená, že jezdíš bezpečně.
Najel jsem asi řádově víc km a tvrdit to co ty, si nedovolím. Pýcha předchází pád.
Nebudeme si přece hrát na to, že ty sám tak, minimálně občas, nejezdíš, žejo. Ať už na vybodování, nebo na okamžitý odebrání.
řidičBOB píše: pon 15 úno 23:53 krásná a zcela prázdná dálnice...
řidičBOB píše: úte 31 srp 14:27 a tedy u Volva by mne asi srala ta Vmax = 180kmh :-(
Máš u toho pocit, že děláš něco extrémně nebezpečnýho? Tak proč to děláš? Já totiž věci, který považuju za nebezpečný, nedělám.
Z toho třeba vyplývá to, že na mokrých okreskách jezdím, subjektivně, jak s hnojem. Jednou jsem si na mokru a rozsypaný hlíně už v zatáčce zasáňkoval, byla z toho ta totálka, a od tý doby se, za deště, vobčas nechám i předjet 8-x
řidičBOB píše: sob 08 čer 06:06 Tak moment: ten ŘP ti nezadrží jen tak. Radar těm patrně změří. Změny se z toho vykrputíš na nějakém nedodržení toho, či onoho, na věci nic nemění. Trošku v tom nějaký pátek dělám a radar ti fakt nenaměří 200, když jedeš 130 ;-)
Je ňákej předpis, kterej vyžaduje splnění určitých podmínek. I na úrovni "vyšetřování", měření.
Pokud je možné ukládat trest před tím, než dojde k prokázání splnění těchto podmínek, je to za mě absolutní bezpráví.
Jasně, nebudeme tady ze sebe dělat blbečky a tvářit se, že mi při 130 na tachometru naměří 200, protože stáli vůči silnici pod blbým úhlem.
Na mým odporu k danýmu nařízení to vůbec nic nemění.

Pokud by po mě stát požadoval přístup "jasně, jel jsem 200, nebudeme šaškovat, tady máte řidičák", tak prosím, já to akceptuju.
Ale až ve chvíli, kdy mě stát přestane buzerovat za to, že ve dvě ráno, na vjezdu do obce mezi betonárkou a polem, jedu přes padesát. Já to teda ubrzdil, ale na co tam příslušníci měřili (Ka radar detekce proběhla), to sem vopravdu nepochopil.
řidičBOB píše: sob 08 čer 06:06 Tam je úřednice a když dojde vymachrovaný frajírek s nadvysokou školou a hraje ramena, tak nemůže čekat, že úředník se lekne. Naopak. Jemu jde o hovno. Doslova. Tak to machírkovi nechá sežrat.
A to je přesně vono, že jim o hovno jde. Ale tebe můžou ekonomicky popravit. Jen tak. A vůbec nic jim za to nehrozí. Jak říká ministerstvo financí, pod vládou ultrapravičáka Stanjury. Není to postup v rozporu s judikaturou NSS. Je to jenom jiný právní názor.
Zažil jsem kontrolu od hasičů. Výsledek kontroly měl dotyčnému podnikateli způsobit násklady ve vyšších jednotkách milionů. Subjektivně si dovolím, jako člověk s tím správným razítkem v dané oblasti, tvrdit, že o hovno šlo.

V principu hasiči schválili, co vůbec schválit neměli. Asi jako když Praha pronajímá svý prostory, který nemá pořádně zkolaudovaný. Pak přišel jinej, pečlivější hasič. A chtěl to všechno vopravit. A voprava je samozřejmě nákladnější než když to uděláš od začátku pořádně.
Hasič: Víte, narovinu. Schválila Vám to *příbuzná* náčelníka. Ta vo tom vůbec nic neví, asi ale chápete, proč tu práci dělá.
Jednatel: Ale kdyby ona to neschválila, tak já jsem teď neměl tenhle problém. Já se v tom budu rýpat, to pro ní může mít nějaký následky, ne?
Hasič: Rozhodně menší než pro Vás, když Vám to tady na místě prohlásím za nebezpečný k užívání. A než se to vyšetří, budete možná šest měsíců zavřený.
Jednatel: Vždyť to nebezpečný k užívání není.
Hasič: Ale na to se přijde až za těch šest měsíců...
Ministr, kterej zvyšuje moc úředníků a podobný pakáže nad mým osudem, si moji lásku vskutku nezaslouží. A strana, která s podobným pakem kolaboruje, můj hlas už nikdy nedostane.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše: sob 08 čer 10:35 Tak oni je těžké najít někoho v tom věku, kdo nebyl… A já tedy raději tyhle “kádry”, než mladé, rudo-zelené svázáky typu Kolaja. A to komouše fakt nenávidím. Ale tahle rudo-zelená marxistická vousatá mládež, dotáhla ještě dál.
Já v té době žil, takže jsem mnoho jim podobných poznal. A věř mi, byli to hnusáci už jako mladí. To už jsem měl raději veksláky, těch jsem také znal hodně :D
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

jerry píše: sob 08 čer 07:04
GeneHawkins píše: pát 07 čer 17:54 Tolik? Dobře, tak prezident byl v KSČ. Kdo ještě?
Myslel jsem politickou a ekonomickou "špici". Takže bývalý a možná i budoucí premiér. Nebo předseda Hospodářské komory. A našli by se další. Ale nebudu si těmi politickými "vyčůránky" kazit pěkné ráno.
Zajíček je strašnej démon.
Jsem toho pána jednou slyšel mluvit naživo a měl jsem chuť se sám udusit chlebíčkem.
Strana dělá všechno dobře, není důvod nic měnit, volte nás. Zapomněl, že tripartira je Komora/vláda/odbory a stále kope za vládní tým. Asi aby se měl k jakýmu korytu vrátit.

Pak tam někdo zahlásil, že na to, že je Zajíček takovej "Středula pro podnikatele", tak by se měl víc snažit.
Zajíček se vztekal. Prý ho přirovnání ke Středulovi uráží.
Dotyčnej kontroval, že při porovnání výsledků práce, by se měl se měl při daném srovnání urazit spíš Středula.

=)) =)) =)) =))
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

https://echo24.cz/a/H7Wk5/zpravy-domaci ... d=29752991

fajn. A když si můj zaměstnanec zláme nohy na fotbale, nemusím mu platit nemocenskou? :)
Odpovědět