Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Lyžárna

Příspěvek od jarka »

AHV 05 (165cm slalomky), mi před x-lety doporučil kamarád co hodně lyžuje a na to moje lyžování jsem s nima spokejen. Ten naopak razí myšlenku, že na běžný fun-ježdění nikdy nekupovat nejvyšší řady, protože pak se člověk moc nadře a z toho co jsem s nima zatím nalyžoval tak mu musím dát za pravdu (cca 4 roky jsem přicházel na to jak je alespoň trochu využít a dnes už je umím vyždímat tak na cca 50-70% :ymblushing: ).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

HondaMan: jako jediné. Mám teď už roky Volkl Funcarver. Teď už moc nejezdím. S tyčkama už ani neumím jezdit. Samozřejmě se nimi nemůžeš jezdit velkou střelu a šus. Prostě celý den musíš strávit v (krátkých) obloučcích.

Já to mám tak, že pokud to jde, tak dopo, když jsou sjezdovky ještě upravené si užiju carving a odpo (hlavně k jaru), když se začne carvovat blbě, přecházím na prkno.
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

HM: pojdme to vzit poradne znovu od zacatku a snad pak najdem typ lyze, ktery bys mel hledat. vzali jsme ten vyber za spatny konec.

jak jezdis? co mas rad? kratky, vyjety obloukv nizkych rychlostech, dlouhy, otevreny ve vysokych. nebo neco mezi tim a od vseho trochu? umis cilene postavit lyzi na hranu a prenasenim vahy + pritlacenim/povolenim do holene prinutis lyzi do zkraceni, prodlouzeni, zrychleni atd., nebo jezdis podobne, jako vetsina dnesnich lyzaru, tedy ze ve vzprimenem postoji naklopis lyzi a cekas, co udela?

mmch, uz kdysi jsem radil, pokud clovek jede na lyze 2x za sezonu, je lepsi nekupovat, ale pujcovat si.

jinak Lusti FCT bych ti urcite nedoporucil, to uz musis vedet, co delas.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

souhlas s Jarkou. To plati pro všechno sportovní nářadí - pro rekre sportovce nemá cenu závodní nářadí. Zbytečně drahé, zbytečně se nadře. Člověk by měl mít nářadí své úrovně a jak se bude zlepšovat, tak bude přirozeně šahat po vyšších řadách

Co jsem četl, tak FCT by proti RT a RCT měly být měkčí (vzhledem k účelu v průhybu, ne v torzi), takže jednodušší, lyže. Podle mě FCT s délkou 165cm (R12) nebo 160 (R11) by mohla být slušný univerzál.
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mekka lyze s timto polomerem bude kousava.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

mmira píše:HM: pojdme to vzit poradne znovu od zacatku a snad pak najdem typ lyze, ktery bys mel hledat. vzali jsme ten vyber za spatny konec.
...
Na lyžích jsem loni stál skoro po 10 letech jeden den na konci sezóny ve Špindlu, takže se o svém stylu asi moc nerozepíšu, ale:
Nerad jezdím rychle, šusem, proto koukám na něco s malým poloměrem. Loni jsem měl půjčenou nějakou krátší All mountain Solomonku od kamaráda a snesl bych něco točivějšího. Když jsem si od bráchy půjčil Snowblady, tak mi to zas přišlo točivé moc. Rád bych něco mezi.
Ad styl: Loni ho tam asi moc nebylo, ale chtěl bych se učit. Zatím bych to ale viděl spíš na "jako vetsina dnesnich lyzaru, tedy ze ve vzprimenem postoji naklopis lyzi a cekas, co udela".

Ad půjčování: Asi bych chtěl lyže své. Rozumím výhodám půjčování, ale loni jsem byl jezdit mimo jiné v Hlinsku a tam byl s půjčováním značný problém.
2.9T RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

mmira píše:mekka lyze s timto polomerem bude kousava.
pokud se bavíme o průměrně rostlém chlapovi (175cm+ a 80kilo), tak jakákoli lyže s délkou do 175 bude kousavá ;)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Co rozumíte kousavá?
Je snad nad slunce jasné, že na lyži s R<14, tím spíš s R11,R12 NELZE jet rovně = naplocho po skluznici (na sjezdovce). Hrana se bude kousat o každou nerovnost a je jen otázka, po které bude následovat let. Tyhle lyže se drží POŘÁD na hraně. Neznamená to, že člověk pojede pořád uzavřený oblouk, ale otevřené dlouhé oblouky. Rovně nikdy.

Pokud rozumíte kousavá ve smyslu nakopnutí patkou na výjezdu, tam nechci nic tvrdit, když jsem si to nevyzkoušel. Na funcarverech, se obecně montuje vázání víc dopředu (a prodlužuje tak patka), aby carver mohl zůstat déle v oblouku. Takže IMHO by to asi mělo spíš stabilizovat, ne? Nevím, už jsem na to zvyklý.
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

normálně rostlý člověk na krátké lyži (+ nedejbůch ještě tlustá deska pod botama) = vysoko těžiště a předozadní stabilita na pikaču = ovladatelnost lyže nahovno
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Nemůžeš soudit všechno podle sebe. Funcarver by ti řekl, že dlouhá lyže, bez krojení a bez desky = 0 zábava ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět