Ty drahé OLED Samsung mají laicky řečeno lepší frekvenci a čistotu obrazu, takže sport je plynulejší, akční scény, to vše je daleko lepší u těch dražších a i u pomalých scén nebo fotek je obraz dokonalejší, když máš přímé porovnání ,je to 2x lepší ta OLED, nedej na rady a porovnej si to sám v nějakém megaelektru kde to porovnat lze. Běžné prodejny nemají ty velké uhlopříčky led i oled skladem v podobných modelech, aby to srovnání mělo váhu.HOUZJ5AJ píše:Ad driver: Díky, na TV moc nekoukame, max. zprávy, občas nějaký pěkný film. Bohužel televize nejde jinam než na východní stěnu, ale slunce ze západu na ni nesvítí... Právě zvažuji nějaký Samsung kvůli viditelnost na slunci.
Jinak rozpočet mám klidne do sto tis. plus minus. Ale nevím, jestli tak "drahé" mají smysl..
Občas pěkný film hele klidně bych šel do Soundbaru Samsung za 5-10tis úplně stačí, rozdíl je že nestíhá zvuk při horní polovině hlasitosti, jak je u všech levných audioreprodukčních zařízení typické, ale i na tu poloviční hlasitost to umí super basy středy i výšky asi 4x lepší než vestavěné audio v TV a máš tam bonus připojíš i další BT zařízení. Hlavně externí Woofer ať máš.
Jinak za mě je ideální na zvuku nešetřit ale jen pokud to využiješ, logicky.
Ještě k té uhlopříčce, počítej s tím, že koupíš 85" pustíš si film, je širokoúhlý, a 30-50% obrazovky máš černé pruhy a ve finále je uhlopříčka aktivního filmu na 85" jen dejme tomu třeba 45" Záleží jak širokoúhlý film to je. Kupovat nějakou 55" jak psal Pavproch je podle mě z toho hlediska nesmysl i do ložnice pokud se na to chceš dívat. Ty malé jsou fajn do pracovny jako kulisa, proč ne, ale jinak bych to nekupoval, a vůbec bych do toho z toho titulu neinvestoval za OLED a koupil klidně nějaký základní model. Právě u těch velkých, kde je předpoklad, že chceš z toho filmu něco mít, se každá koruna příplatku vyplatí.