Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od petr_riha »

Ve FO se moc neorientuji, nejsem živnostník.

Zajímají mě PO a tam mi ty dvě procenta jsou asi tak nějak buřt. Stejně každá firma prochází daňovou optimalizaci. Pokud mas malý zisk, je ti to jedno, protože odvedes i tak málo. Pokud je zisk vyšší, procento mě nezabije. Jinde umím ušetřit víc, než ty 2%, které po mě budou nově chteny navíc. Ty píšeš 3%, zvyšovat se má na 21%.

Dvojciferna procenta zisku posíláme každoročně na dobročinné účely. Z tohoto ubírat nebudeme a holt naoptimalizujeme tak, abychom byli na číslech, která se nám líbí.

Nechápu, jak auto nad 2mio souvisí s tím, koho volim. A proč by mělo? Proč by si volič babise nemohl koupit auto za 2mio? Nebo kdokoliv jiný? Hloupá paušalizace.

A ano, aktivně nesleduji, spíše okrajově a věnuji se raději jiným věcem - těm, které přinášejí radost a/nebo zisk dostatečný na to, abych nemusel řešit procenta. Ano, byl bych rad, kdyby daně byly co nejnižší, ale chápu, ze se musí platit. Ve výsledku je stejně neplatime my, přeneseme na koncového zákazníka. A ten nám zvýšenou sazbu rad zaplatí, protože ví proč.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mattone: asi neublížuje nikomu. Ale rozhodně nedělá to, proč jsem ho třeba volil já.
Když už se tedy nebudeme hrabat v tom, co sliboval...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak ty sliby je potřeba brát s rezervou. Vždy a u všech.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

petr_riha píše: pon 02 říj 18:42 Ve FO se moc neorientuji, nejsem živnostník.

Ty nepodáváš daňový přiznání jako fyzická osoba? A jak to prosimtebe děláš? Nepopírám, že to nejde. Ale ani na jednu z těch vyjímek bych tě netipoval.
A mimochodem, že se mě něco netýká, neznamená, že mě to nemůže principielně srát. Mohu tě ubezpečit, že výše plánované zvýšení daní mě nepřinutí prodat auto a koupit si menší, ani změnit nemovitost, kterou obývám. To ovšem nijak nevylučuje to, co píše dole řB. Koalice měla nějakej program a okamžitě po volbách ho zmačkala, hodila do koše a začala postupovat v přesném rozporu.
Historicky lze tady na fóru dohledat posty, ve kterých se "zastávám sociálně slabších", poškozených kroky státu / ČNB. Ačkoliv by na to "zastání" neměli ani morální právo, mně jich prostě líto je. Nejsem tak sebestřednej (pičus), jak to na první pohled může vypadat ;)

Zajímají mě PO a tam mi ty dvě procenta jsou asi tak nějak buřt. Stejně každá firma prochází daňovou optimalizaci. Pokud mas malý zisk, je ti to jedno, protože odvedes i tak málo. Pokud je zisk vyšší, procento mě nezabije. Jinde umím ušetřit víc, než ty 2%, které po mě budou nově chteny navíc. Ty píšeš 3%, zvyšovat se má na 21%.
Pravdu máš, vytáhl jsem si paragrafový znění a tam je 21. Chtěl jsem to sepsat rychle a spolehnul se na Seznam. Moje chyba, pardon. Řeči o optimalizaci považuji i tak za úsměvné. Aby každé % nebyly minimálně statisíce v určitých objemech už opravdu nenaoptimalizuješ. A ano. Pokud by za to stavěli dálnice, nechť si je vezmou. Na platy státních zaměstnanců je každý koruny škoda

Dvojciferna procenta zisku posíláme každoročně na dobročinné účely. Z tohoto ubírat nebudeme a holt naoptimalizujeme tak, abychom byli na číslech, která se nám líbí.

Nerozumím souvislosti

Nechápu, jak auto nad 2mio souvisí s tím, koho volim. A proč by mělo? Proč by si volič babise nemohl koupit auto za 2mio? Nebo kdokoliv jiný? Hloupá paušalizace.

Paušalizace to je, hloupá možná taky, ovšem už to tak bude. Nepochybuji o tom, že voliči SPOLU budou v sociální skupině "kupci nových aut 2mio+" zastoupeni disproporčně více, než voliči ostatních stran. Vč. toho pirátského parazitického přívěsku. Skutečnost, že se Fiala nechal Piráty dotlačit k podobným šaškárnám, s prakticky nulovým přínosem pro státní rozpočet (100 Ferrari na firmu ročně pane!!!), je k pláči.

A ano, aktivně nesleduji, spíše okrajově a věnuji se raději jiným věcem - těm, které přinášejí radost a/nebo zisk dostatečný na to, abych nemusel řešit procenta. Ano, byl bych rad, kdyby daně byly co nejnižší, ale chápu, ze se musí platit. Ve výsledku je stejně neplatime my, přeneseme na koncového zákazníka. A ten nám zvýšenou sazbu rad zaplatí, protože ví proč.

Gratuluji, opět říkám, že když se mě něco netýká, neznamená to, že mě to nemůže srát. Ale zdravý to neni, to uznávám :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

petr: samozřejmě. Ale například prohlášení "nebudeme zvyšovat daně" se dnes jeví jako hodně komické
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Fiala nasliboval všechno všem stejně jako Babiš. Tak silný byl hlad ODS po vládě, vždyť už byli tak dlouho od koryta. Teď je jim jedno, co bude za 2 roky, to už budou provize ze zakázek v kapse.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Zrovna z tohohle bych konkrétně Fialu nepodezíral.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Ovšem jeho stvořitele už možná ano. U Stanjury sem si po ty vopicarne se zdanenim hazardu jistej, no a Nekula se taky predved.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Fialu šikovně využili partajní šíbři, stačilo jim hrát pro veřejnost na čistého pana profesora a u něho patřičně podpořit je osobní ambice.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

jerry píše: úte 03 říj 11:09 Fialu šikovně využili partajní šíbři, stačilo jim hrát pro veřejnost na čistého pana profesora a u něho patřičně podpořit je osobní ambice.
Ale tohle musí být pro jeho ješitnost rána.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prem ... omaci_vank
Odpovědět