Řídíte pořád stejně?

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
drugster
Pan Řidič

Re: Řídíte pořád stejně?

Příspěvek od drugster »

Ja doufam, ze jezdim cim dal lip :) , a snad je to pravda :)
Proc mi vyber noveho auta uz neprinasi radost?
beaumont
Letec

Re: Řídíte pořád stejně?

Příspěvek od beaumont »

Když jedu v něčem rychlejším a je příležitost, jezdím i docela svižně (s Alfou prázdná okreska na rovince klidně kolem 170 - 180 km/h), ale vždycky s velkou rezervou. Vím o sobě že nejsem nijak excelentní řidič (prostě to nemám "od Pánaboha") a moje hranice jsou tudíž mnohem, mnohem níž než hranice auta.
K hranicícm (svým i auta) se podívám jen na okruhu, kam se snažím každý rok vyrazit alespoň jednou, obvykle se to povede i víckrát (větš. Brno, ale občas i Most nebo teď naposledy Vysoké Mýto).

Kromě toho zábavné svezení pro mě neznamená totéž co rychlé. Třeba s oběma veterány jedu málokdy přes 120 nebo 130 a přitom mě to velmi baví.
U kabrioletu ani není potřeba rozvádět proč - kdo to zná, tak ví, kdo ne, měl by zkusit, navíc to staré auto (konstrukčně 60. léta) je tak krásně "poslušné" a řídit ho je tak uspokojující "ruční" práce, že to ani nevyžaduje ostrou jízdu. U BMW si zase užívám zvuku motoru, zátahu i bez řazení, lehkého houpání podvozku, toho pohledu přes kapotu... A ani mě to nenutí k nějaké rychlé jízdě.
Navíc oba staříky mám tendencit ještě daleko víc šetřit než moderní auto (a i na ta moderní jsem obvykle hodný).
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Odpovědět