Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od Stepan »

https://www.youtube.com/watch?v=J1-dxhWT5pM

A vono to celkem dává smysl, což?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Cnn a Klaus to nedám :D
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

řidičBob: zrovna Ty se vztahem k Itálii takto používáš slovo diletanti? :-)
Pravda vyděsí
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše: čtv 13 dub 18:10 Trochu bych rozporoval to první souvětí... Ono je trochu rozdíl, být nespokojen z oprávnených důvodu nebo jenom pindat o nespokojenosti a přitom se mít dobře. Ta druhá je podle mne valná většina. Lidi, co se nemají dobře, opravdu nejezdí 2x do roka na dovo, netlačí plné vozíky v supermarketech, atd.
Osobně si fakt nemyslím, že lidé se mají špatně. Měli se jako prasata v žite a teď prišla doba, která je trochu složitější. Snižovat si standard, to se asi nechce nikomu...to chápu, ale mít se špatně, to je úplně jiný level.

A ad druhý odstavec: ale v CZ žádná jiná real alternativa není. A musím říct, že i já si proklamovanou změnu představoval jinak. Kdyby tehdy na férovku řekli to, co teď dělají, tak nejdu volit. Tohle totiž zatím nevypadá na alternativu, ale na to, že jedni diletanti, vystřídali jiné.
Člověk může být velmi nespokojený, ale mít se přitom relativně dobře. Nespokojenost může vyplývat z dlouhodobě špatného směrování společnosti, ořezávání svobody slova a informací, devastace ekonomiky a úspor. Připomínáš mi jednoho soudruha, který mně na jaře 89 při chůzi po Václaváku říkal, podívej se na ty plné výlohy, tady žádná změna od zdola nebude. Stejně nesmyslný je ten příměr s plnými nákupními vozíky.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

když myslíš... Já spíš myslím, že tu budeš takový ten typický příklad brblajícího a věčně pindajícího dědka.
(nemyslím to jako urážku, ale jako konstatování faktu. Mám takového tchána.)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Potom jsem už byl asi dědek od mládí :D Viděl jsem vždy věci v pravém světle, nedělal si iluze a nevěřil v dobré úmysly politiků ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

nelze úplně srovnávat vůli lidu před a po roce 1989 ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Vůle lidu nás přivedla přes Klause, Zemana, Babiše až k současnosti. Tak nějak z deště pod okap. To, že není jiná volba, je nedostatkem společenské poptávky. Takže si za to můžeme sami, že to tam furt házíme těm stejným klukům, co spolu mluví. A právě proto, že jsem zažil bezradnost komunistů ke konci jejich vlády, tak vidím velkou paralelu se současnou vládou. Jak v Česku, tak v EU.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

kdyby to bylo z deště pod okap, tak dneska člověče asi nepíšeš kritiku na vládu a už vůbec ne z Německa ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Zase špatný příměr jako s těmi plnými nákupními košíky. Úspěšný může být někdo i v zemích ekonomicky nepříliš prosperujících. Navzájem se to nevylučuje. Ty jsi přesvědčen, že EU a Česko spěje k prosperitě? Mohu tě ubezpečit, že i tady v Německu to jde rychle od desíti k pěti. Proto mi vadí současná politika celé EU. Říká ti něco Pyrrhovo vítězství?
Odpovědět