Menšinový koutek
Re: Menšinový koutek
musim sa priznat ze na morave a v cesku sa citim velmi prijemne na rozdiel od vychodu slovenska a oravy...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
najvacsi antimadari su obycajne ludia zo severu slovenska, ktori ziveho madara asi ani nevideli.Smyl Flek z Nohavic píše:Nedostatek osvěty, povědomosti o dějinných souvislostech v tom podle mě hraje roli. Setkal jsem se ze strany Slováků např. s nepochopením, proč se na jihu jejich vlasti mluví maďarsky. Když jsem jim dával analogický příklad se Sudety v Čechách, kde se až do 45. roku mluvilo německy, čertili se, chtěli mě umlčet. Asi si myslí, že se je Maďaři snaží okupovat.
na juhu slovenska si vsetci ziju spolu a ziadne problemy tam nie su. tie vytvaraju umelo pani politici.
najkrajsie slovenky su ked maju miesanu slovensko/madarsku krv, nakoniec jednu mam doma
tak slovenky hezké jsou, o tom žádná
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
To si dovedu dobře představit. Přesně tak to bývalo kdysi i v našem pohraničí.mager píše:najvacsi antimadari su obycajne ludia zo severu slovenska, ktori ziveho madara asi ani nevideli.
na juhu slovenska si vsetci ziju spolu a ziadne problemy tam nie su. tie vytvaraju umelo pani politici.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Já tohle ale slyším dost často i z naší strany. Zřejmě od lidí, co žili po většinu života v Československu a s rozdělením se nějak nedokázali vyrovnat - což dovedu zase pochopit jen z pohledu lidí žijících na hranici obou současných států.goes píše:no prave, mi vadi to otirani se o mne
(Moucha)
(Moucha)
ako konicek chovam a cvicim foxterierov, tu na slovensku ich ludia moc nepoznaju (nemusia) ale v cesku vdaka Dasenke a K.Capkovi ich miluju
ja jsem za to rozdeleni rad a to hlavne proto, ze uz si tam delaji na svem pisecku a nemusim poslouchat, jak na nas doplaceli. Ja na hranicich nebydlel k tomu mam dost daleko a z pohledu spatnych zkusenosti v realnem zivote mam mnohem horsi vztah vuci Polakum, jde mi ale o princip.Smyl Flek z Nohavic píše:Já tohle ale slyším dost často i z naší strany. Zřejmě od lidí, co žili po většinu života v Československu a s rozdělením se nějak nedokázali vyrovnat - což dovedu zase pochopit jen z pohledu lidí žijících na hranici obou současných států.goes píše:no prave, mi vadi to otirani se o mne
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Na Poláky u nás taky slýchám spíš rezervované ohlasy... a to dokonce i v naší rodině, navzdory našemu příjmení. Ale nikdy jsem od nikoho nedostal důvod, jako by to byl spíš přežívající pocit. Nevím, já mám rád skoro všechny.
(Moucha)
(Moucha)
citim to rovnako nemam rad len niektorych konkretnych ludi...Smyl Flek z Nohavic píše: já mám rád skoro všechny.