Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Arkis
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od Arkis »

Psal jsem snad někde, že jim závidím Zoo za korunu? Laskavě mi nevkládej slova do úst. Psal jsem pouze zkušenosti s nimi a že by se měli chovat lépe na to, v jaké jsou pozici.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kult ... rny-196816

Akademička vyrazila manuálně pracovat a je z toho chuděra celá nesvá :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Arkis píše: pon 04 dub 20:23 Psal jsem snad někde, že jim závidím Zoo za korunu? Laskavě mi nevkládej slova do úst. Psal jsem pouze zkušenosti s nimi a že by se měli chovat lépe na to, v jaké jsou pozici.
píšeš takový hovna, že jim to nepochybně závidíš. to máš uplně ukázkový flastenecký příspěvky, jako přes kopírák.
hele pokud se zabiješ a zabiješ i půl svý rodiny, odpálíš si barák, tak já tvejm pozůstalejm tu zoo zaplatim, to je fér ne?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Co by mělo Rusko udělat na Ukrajině. Vyšlo na stránkách RIA Novosti, oficiální ruské tiskové kanceláře: https://www.konzervativninoviny.cz/co-b ... d-z-ruska/
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

mattonecz píše: pon 04 dub 20:48
Arkis píše: pon 04 dub 20:23 Psal jsem snad někde, že jim závidím Zoo za korunu? Laskavě mi nevkládej slova do úst. Psal jsem pouze zkušenosti s nimi a že by se měli chovat lépe na to, v jaké jsou pozici.
píšeš takový hovna, že jim to nepochybně závidíš. to máš uplně ukázkový flastenecký příspěvky, jako přes kopírák.
hele pokud se zabiješ a zabiješ i půl svý rodiny, odpálíš si barák, tak já tvejm pozůstalejm tu zoo zaplatim, to je fér ne?
Hale imo si trošku zbytečně ulítáváš.
Arkis napsal akorát to, že má z doslechu info o tom, že ze UKčka chovaj jako prasata. No, to občas chovaj. O nějaký závisti ZOO za korunu nebo toho pětilitru co fásnou na úřadě, nepadlo ani slovo ;)

Btw dneska jsem měl dneska tour po zákoších v sudetech a u většiny z nich jsem se kouzal do jazyka a svý názory si radši nechával pro sebe. Hodně nenávisti, velký špatný. A vono je pravda, že ta dnešní situace má fakt potenciál rozjet nějaký společenský změny. (Nižší) střední třída už začíná rejt skrze energie a inflaci držkou v zemi, pokles životní úrovně je absolutně zřejmej, a do toho přicházejí "cizáci", kterým ještě vláda pomáhá. A kteří navíc bez keců, rádi, a i za míň peněz, nahraděj "manuály" na českým trhu práce. Ve chvíli, kdy je zřejmé, že nezaměstnanost začne růst.

Jsem fakt rád, že další volby do PS jsou až za nějaký 3 roky a do tý doby se to snad stihne nějak uklidnit :ymhug:

Edit:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz

=)) =)) =)) =)) =))
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 04 dub 21:10, celkem upraveno 1 x.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

asi jo, ale už mě tyhle čecháčci fakt serou.

pokud někdo závidí 5k nebo zoo tak se musí nejdřív zamyslet nad sebou. já to taky slyšim na vesnici jak jim hodnej babiš dával prachy a teď nic nedostanou, ale kupodivu mi jeden chlap řek, že chápe, že ty prachy se nemůžou jen tak vykouzlit. ale stejně by je chtěl. a pak řikal, že má 120tis dotaci na TČ pač nemaj tolik peněz, tak já nevim.

no jestli to bude takto tak to vyhraje babiš s spd uplně s přehledem :)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

já ty "čecháčky" celkem chápu. Blbý je, že politická garnitura asi moc ne a to Okamura s Babišem to jistě dokážou v pravou chvíli vytěžit.

prakticky celej život je "normální" občan vychováván v tom, že se o něj někdo stará. Aby netrpěl a měl pravidelnej přísun relativního dostatku peněz. Stát, zaměstnavatel (...). A to se nebavím jenom o nějakých nízkopříjmových lidech. Občas v korporátech narážím na lidi o kterých si říkám, jak mohli vůbec udělat vysokou, nebo vůbec maturitu. A tak nějak si žije, šicko cajk. Pohoda, klídek, tabáček.
A teď najednou bác a je to všechno v prdeli. Práci sice (zatím) máš, ale účty se kupí, měsíčně o pár tisíc navíc za energie, o dalších pár tisíc na hypošku, obědvání po hospodách stojí najednou nějak víc peněz. Rodinné rozpočty natažené hypotékou a leasingama na auta, začínají pomalu praskat.
Do toho přichází konkurence. Příslušníci národa, kterým jsme přece kurva posledních 20 let zvyklý pohrdat. A voni maj auta, telefony, hezký hadry a ochotu makat.
Na "normálního" člověka to může bejt celkem nápor na psychiku. Nějaký projevům nenávisti se pak vůbec nedivim.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

To, že hned nedělám ťuťuňuňu na Ukrajince znamená, že jim něco závidím? Vidíš svět strašně černobílé a dle nějakého mírného názoru, se kterým nesouhlasíš, mě hned škatulkuješ jako nějakého extrémistu. Nic jsem nepsal o tom, že bych jim záviděl zoo nebo nějaké přídavky. Ty jsou mi úplně putna. Co se do UA zaplatilo za zbraně, PČR a armádu, to nepředčí a aspoň ti, co jsou tady, mohou na chvíli na válku zapomenout. Sere mě jedině to, že se někteří chovají jak kreténi místo toho, aby byli vděční. To by jsi ale věděl, kdyby jsi to opravdu četl a ne jen to prohnal přes svůj velmi hrubý filtr.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

ale čet, to co si napsal mi přijde jako ta klasika co lítá všude po sítí, jak UA nechtěl platit v obchodech atp a většina sou hoaxy. jestli nějaký UA reálně přijde do obchodu a myslí si, že nebude platit, tak je to samozřejmě šílenost.

nějaký psycholog někde i řikal, že můžou působit nevděčně pač sou psychicky v piči..

každopádně se omlouvám arkisovi
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Bohužel žádný hoax a ani jsem nevěděl, že někdo takové věci taky někde píše. Celý ten první odstavec jsou osobní zkušenosti. To s neplacením bylo přímo na Václaváku. To ostatní spíše širší centrum Prahy. Až ten druhý odstavec je z doslechu, ale od věrohodných lidí z blízkého okolí. Je pravda, že mohou být psychicky v háji, ale přeci nemůže řvát na prodavačku, že ji zabije. Jak by dopadla za chvíli ta prodavačka.
Určitě ale nejsem proti nim, Stepan měl totiž pravdu, že nejvíc je vidět ty horší. Když jsem psal ten první příspěvek, tak jsem si to neuvědomil, ale když se na to člověk zaměří, tak venku potkává i normální Ukrajince, akorát si toho na první dobrou nevšimne, když zrovna nemluví.

Trochu na odlehčení, dnes jsem byl na zásilkovně kde se snažila zapojit Ukrajinka do pracovního procesu. Akorát jsme se zasekli na tom, že neumí naši abecedu a tak kód na převzetí porovnávala vzhledově z mého mobilu s klávesnicí. :D Česky toho taky moc nenamluvila, ale snažila se a to se cení.
Odpovědět