+1
Politický koutek
Re: Politický koutek
Já přece netvrdím, že za komančů bylo všechno lepší. Za prvé jsem mluvil jsem o potravinách, na kterých se dnes chemici při výrobě vyřádí. Za druhé ty potraviny byly kvalitnější i v Německu. A tam byli také komouši? V Německu bydlím od roku 2009 a i tady pozoruji pokles kvality potravin. A nejen já, ale i rodilí Němci. Snaha neustále snižovat náklady za účelem rostoucího zisku se musí projevit zákonitě na kvalitě. Ale jsme na autoforu, tak k věci. Automobily jdou také s kvalitou dolů, i u prémií. Ale to přece fuk, můžeme si koupit Bentley nebo RR. Anebo nějaký šunt na baterky za cenu dřívější prémie. Ale vidím, že lidi jsou spokojení, tak už mlčím. On čas ukáže, zda jsme se vydali správnou cestou.
EDIT: Btw převoz výrobků a surovin křížem krážem po celém světě, těch nepodstatných ale i podstatných, nás přivedl do průšvihu, v jakém jsme. Nejen že jsme si tím zaprasili planetu, ale jsme závislí na rusákovi a číňanovi.
EDIT: Btw převoz výrobků a surovin křížem krážem po celém světě, těch nepodstatných ale i podstatných, nás přivedl do průšvihu, v jakém jsme. Nejen že jsme si tím zaprasili planetu, ale jsme závislí na rusákovi a číňanovi.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Ano, to jsi řekl jen negativa. Pozitiva ale IMHO stále převažují:
1) velká část Evropy žije z přidané hodnoty produktů a komponent, které jsou vyrobeny na druhé straně světa.
2) Znečištění je exportováno na druhou stranu světa
3) Importujeme práci, kterou v Evropě už nikdo nechce dělat
a tak by se dalo pokračovat dlouho.
2.9T RWD
+1. Sami teď vidíme ve výrobě příležitosti, které by před 4-5 lety byly absolutně offtopic. Nicméně se zhoršením podmínek pro importéry to najednou začíná dávat smysl.
Ovšem jenom za předpokladu, že se na to seženou Ukrajinci. Ne kvůli mzdovým nákladům. Ale protože to budou ochotni dělat a budou u toho držet hubu. Narozdíl od zhýčkanýho Evropana, v sociální (houpací) síti.
Tvůj argument, jerry, slyším už dopředu. Za práci odměna, střet zaměstnavatelů a zaměstnanců. A proto rovnou odpovídám -> Ano. Ale v tu chvíli platí to, co prosazuje HM. Určitý práce, výrobky (...) se potom už v Evropě nevyplatí vyrábět. A musí se buď dovézt, nebo prostě nebudou. Lopatu za 500 korun si nikdo nekoupí. Pokud chceme mít na trhu jogurty za 10 korun, dostupná nová auta za 10 měsíčních platů (...), musí velkou část té práce odvést někdo v chudší zemi, za méně peněz.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan: jenže i kdyby lopatu někdo za 500 koupil, všichni byli zaplaceni podle jejich představ... Ve výsledku vše zdraží natolik, že ten plat zase nebude stačit. To zažíváme teď. Pumpy přeceňují 3x denně, já zákazníkům zdražuju co 3 měsíce, protože lidem musím zaplatit více, protože je vše dražší, naši zákazníci musí zdražit a moji zaměstnanci mají zase málo... Inflační spirála se roztáčí.
Podobné řeči slyším často od tchána. Generače naštvaných "...sátníků", kteří současný svět nechápou a netuší, že cesta zpět neexistuje...
Podobné řeči slyším často od tchána. Generače naštvaných "...sátníků", kteří současný svět nechápou a netuší, že cesta zpět neexistuje...
2.9T RWD
No to já vím, že cesta zpět není. Ale průšvih je, že i ta cesta tam je asi slepá, což vidíme víc a víc v poslední době. Že jsou výhody a nevýhody, vím také. Jen si myslím, že ty nevýhody převažují nad výhodami. Že jsem tak trochu všichni žili na dluh budoucí generace, když jsme čerpali okamžité výhody z globalizace a nemysleli do budoucna. V tom se rozcházíme. Ale čas ukáže, jak to vlastně je. Akorát si myslím, že si v Evropě tak nějak představujeme, že svět bude nás pořád makat a my nic nedělat. Že ten život tak nějak přečůráme. Mám obavu, že pravda nás vyděsí.
Jinak já ani naštvaný nejsem. Jako "......sátník" jsem spokojen, že jsem většinu života prožil tak, jak jsem prožil. Vždy jsem se uměl o sebe postarat, i za těch komunistů. Ale pozor nebyl jsem ve straně ani nekolaboroval se systémem. Pouze se řídil heslem, že i v blbé době se dá prožít dobrý život. A toho komunismu jsem v produktivním věku vlastně moc nezažil. A ten kapitalismus zpočátku byl dobrý, než se plně rozjela globalizace a v Evropě se dostali k veslu salónní komunisté, co to přivedli tam, kde jsme.
Jinak já ani naštvaný nejsem. Jako "......sátník" jsem spokojen, že jsem většinu života prožil tak, jak jsem prožil. Vždy jsem se uměl o sebe postarat, i za těch komunistů. Ale pozor nebyl jsem ve straně ani nekolaboroval se systémem. Pouze se řídil heslem, že i v blbé době se dá prožít dobrý život. A toho komunismu jsem v produktivním věku vlastně moc nezažil. A ten kapitalismus zpočátku byl dobrý, než se plně rozjela globalizace a v Evropě se dostali k veslu salónní komunisté, co to přivedli tam, kde jsme.
Naposledy upravil(a) jerry dne úte 08 bře 12:09, celkem upraveno 1 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Však já to chápu. Ze stejnýho důvodu je kravina i základní nepodmíněný příjem. Drtivá většina prací je vykonávána jenom proto, že její vykonavatel odmítá umřít hlady. Ve chvíli, kdy tohle zmizí (ikdyž odmyslím samozřejmou inflaci), holt nebudou vytřený hajzly, ani smontovaný vstřiky v Boschi...
Paradoxem ovšem je, že při "zábavě" se na korunu tak nekouká. "Fair trade" batohů z Bagindu se prodá mraky. Fair trade betonovací patka by se neprodala ani jedna
Edit: @Jerry -> Za mě OK, je mi to "relativně" jedno. Teď mám fabriku, vyrábím. Pokud bude globalizace dále postupovat, začnu importovat. Při dalším postupu velmi pravděpodobně přijdu i svojí "obchodní" firmu a budu jenom ředitel lokální pobočky nadnárodní korporátu. A pak snad už stihnu umřít.
Otázka je, co budou dělat všichni ti "podemnou". Protože výroba uživí víc "manuálů" než jenom nákup / prodej. A "manuálů" je pořád drtivá většina. Ať už jezdí s paleťákem nebo píšou číslíčka do Excelu v kanclu. Počet samostatných a schopných je ve společnosti konstantní. Nehledě na to, jak to z venku (při neustále klesající úrovni vysokého školství) vypadá.
Paradoxem ovšem je, že při "zábavě" se na korunu tak nekouká. "Fair trade" batohů z Bagindu se prodá mraky. Fair trade betonovací patka by se neprodala ani jedna
Edit: @Jerry -> Za mě OK, je mi to "relativně" jedno. Teď mám fabriku, vyrábím. Pokud bude globalizace dále postupovat, začnu importovat. Při dalším postupu velmi pravděpodobně přijdu i svojí "obchodní" firmu a budu jenom ředitel lokální pobočky nadnárodní korporátu. A pak snad už stihnu umřít.
Otázka je, co budou dělat všichni ti "podemnou". Protože výroba uživí víc "manuálů" než jenom nákup / prodej. A "manuálů" je pořád drtivá většina. Ať už jezdí s paleťákem nebo píšou číslíčka do Excelu v kanclu. Počet samostatných a schopných je ve společnosti konstantní. Nehledě na to, jak to z venku (při neustále klesající úrovni vysokého školství) vypadá.
Jaký hovado musíš bejt, abys k ubrečenýmu postu o tom, že Ukrajinec si neváží ubytování ve tvojí ruině*, nasral svoje selfíčko:
https://zivotvcesku.cz/rodina-uprchliku ... d=15707665
*Opět si dovolím připomenout slavný článek týhle dvojky bolševiků z kaváren. O tom, jak jim na rekonstrukci jejich sídla dělal bezdomovec za stravu, přičemž chrápal ve sklepě bez dveří:
https://www.denik.cz/komentare/matej-st ... 00423.html
https://zivotvcesku.cz/rodina-uprchliku ... d=15707665
*Opět si dovolím připomenout slavný článek týhle dvojky bolševiků z kaváren. O tom, jak jim na rekonstrukci jejich sídla dělal bezdomovec za stravu, přičemž chrápal ve sklepě bez dveří:
https://www.denik.cz/komentare/matej-st ... 00423.html
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tohle buzní duo se neštítí si udělat PR na čemkoliv.
Já ale nechápu touhy novináře, co s nimi udělá rozhovor. Leda, že by další buzna…co drží partu.
Já ale nechápu touhy novináře, co s nimi udělá rozhovor. Leda, že by další buzna…co drží partu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Moskva zasadila zdrcujici ranu
Exporting telecom, medical, auto, agricultural, electrical and tech equipment, as well as some forestry products, will be banned until the end of 2022.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/