Politický koutek
Re: Politický koutek
Já si nemyslím, že vše vyřeší ruka trhu. Že tenhle Klausuv názor je blábol, který nefunguje jsme se přesvědčili dávno. Osobně nemám problém na makroekonomické úrovni, že se zastropuje cena nebo sníží daň. A začínám inklinovat k názoru, že k obchodu s komoditami by měli mít přístup ti, kteří je potřebují a nikoliv spekulanti. Pak by ceny např. emisních povolenek, pšenice apod nemohly letět nahoru jako raketa. To je jak s tím benzínem teď: všichni tankují do sudů, zvyšují zájem, tím dělají komoditu více nedostupnout a tedy zase vzácnější = dražší. Stejně tak to bylo adblue apod.
Jezdit autem je statek, pokud si ho někdo nemůže dovolit, tak ho holt nemůže spotřebovávat. A musí si ten život zařídit jinak. Což říkám s plným vědomím toho, že bych třeba taky chtěl jezdit daily STI, ale při mým nájezdu / jízdním stylu, je to na můj vkus prostě moc peněz, tak jezdím dvoulitrem naftou... Takže by mi nějaký zastropování jakoby taky prospělo
Když se PHM (a tedy i automobilová doprava) dlouhodobě zdraží, povede to k úpravě chování lidí. No a co. Podpora lokální výroby, tedy i lokální ekonomiky, méně vypuštěných emisí. To je sen, ne?
Jak se rozlišuje "potřebný" a "spekulant"? Když sem si nakoupil velký zásoby zboží, se kterým normálně obchoduji, a už teď počítám s tím, že ho budu střílet dalším obchodníkům s abnormální marží. To jsem potřebný nebo spekulant?
Když se PHM (a tedy i automobilová doprava) dlouhodobě zdraží, povede to k úpravě chování lidí. No a co. Podpora lokální výroby, tedy i lokální ekonomiky, méně vypuštěných emisí. To je sen, ne?
Jak se rozlišuje "potřebný" a "spekulant"? Když sem si nakoupil velký zásoby zboží, se kterým normálně obchoduji, a už teď počítám s tím, že ho budu střílet dalším obchodníkům s abnormální marží. To jsem potřebný nebo spekulant?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Historie opakovaně ukázala že jakmile se ropa stane nedostatkovým zbožím, jde do kopru úplně všechno.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Ale já si nevšim, že by ropa nebyla... Jen je prostě drahá. To třeba, co mám info, tak kari sítě teď u dodavatelů prostě nejsou. Bez ohledu na cenu. Takže kdo má čas a prostory, objíždí stavebniny v okolí a prostě je vykupuje. Však ono se to prodá
A s tou ropou. Co asi tak dlouhodobě dokážeme? OPEC je prakticky jedinej oficiálně tolerovanej kartel, už to o něčem svědčí.
Představa, že dlouhodobě dokážeme přinutit těžaře, aby prodávali za regulovanou cenu, je vtipná. Protože taháme za kratší konec. Dyť se podívej, kdo jsou hlavní exportéři / těžaři. Ty země, kde se těží, na nějaký sankce serou, protože hodnota (kvality) lidského života je tam limitně blízká nule. A těžaři? Samý obrovský firmy, jedna vedle druhý. Snaha o jejich regulaci skončí zhruba tam, kde v čechách vznik 4. operátora. Nějaký kecy možná, ale lobby pojede na plný obrátky.
Jedinej, koho v tom řetězci můžeš reálně došikanovat k nějakýmu stropu jsou přímo pumpaři, dodavatelé koncových zákazníků. Což jsou v drtivý většině případů dceřinky těžařů. Takže taky nic, maximálně majitelům ONO a nějakým lokálním JZD pumpám by se trošku opotilo čelo. Jinak by ten "strop" musel bejt asi jako v autobusový dopravě v krajích. "Přiměřený zisk" dotovaný z veřejných peněz.
A s tou ropou. Co asi tak dlouhodobě dokážeme? OPEC je prakticky jedinej oficiálně tolerovanej kartel, už to o něčem svědčí.
Představa, že dlouhodobě dokážeme přinutit těžaře, aby prodávali za regulovanou cenu, je vtipná. Protože taháme za kratší konec. Dyť se podívej, kdo jsou hlavní exportéři / těžaři. Ty země, kde se těží, na nějaký sankce serou, protože hodnota (kvality) lidského života je tam limitně blízká nule. A těžaři? Samý obrovský firmy, jedna vedle druhý. Snaha o jejich regulaci skončí zhruba tam, kde v čechách vznik 4. operátora. Nějaký kecy možná, ale lobby pojede na plný obrátky.
Jedinej, koho v tom řetězci můžeš reálně došikanovat k nějakýmu stropu jsou přímo pumpaři, dodavatelé koncových zákazníků. Což jsou v drtivý většině případů dceřinky těžařů. Takže taky nic, maximálně majitelům ONO a nějakým lokálním JZD pumpám by se trošku opotilo čelo. Jinak by ten "strop" musel bejt asi jako v autobusový dopravě v krajích. "Přiměřený zisk" dotovaný z veřejných peněz.
tady k tomu co dával abx: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Souhlasím na 100%. Přestanou se vozit nesmysly napříč světem. Třeba jeden druh jogurtu. Ten se vyrobí na severu Německa, v cisterně ho vezou na jih Německa, tam nalejou do kelímků a rozváží se zase po celém Německu. Do prdele, když jsem byl malej kluk, tak byla v každým větším městě mlékárna a jogurty se prodávaly v regionu. V krámu byl sice jen jeden druh, ale lepší než většina současných chemií upravených sraček.
Naposledy upravil(a) jerry dne pon 07 bře 15:38, celkem upraveno 2 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Hele a ten dopis, to má bejt co? Zpověď analytika nebo interní dokument?
Ne, že bych mu nechtěl věřit. Ale ty řečnický otázky a rámcově ironickej tón mi na zpravodajce moc nesedí.
Nicméně:
https://zivotvcesku.cz/v-okoli-kremlu-s ... d=15685387
Ne, že bych mu nechtěl věřit. Ale ty řečnický otázky a rámcově ironickej tón mi na zpravodajce moc nesedí.
Nicméně:
https://zivotvcesku.cz/v-okoli-kremlu-s ... d=15685387
Jak jsem říkal předtím. Rozmrdat jim Moskvu. nebo minimálně ten konvoj. Aby jim to přemýšlení šlo rychlejcDruhá možnost, na kterou sází stále více lidí, je palácový převrat v Kremlu. Někdo se tam rozhodne, že Vladimir Putin už není nepostradatelný tak, jak býval. Je to scénář, který je podle mě každým dnem pravděpodobnější. Generálové jsou vojenští profesionálové a musí už nyní chápat, že akce na Ukrajině je z ruského pohledu sebevražda,
- Lachende Bestien
- Letec
Na ja, k čemu je nakonec dobré, že kurvítkový globální kapitalismus vyprodukuje desítky druhů jogurtů, když z toho ani jeden není kvalitní a ještě se suroviny a produkty při výrobě a prodeji vozí kamiony stovky a tisíce km sem a tam?
Ale hlavně že máme opravdu, ale opravdu skvělý výběr z hromad nekvalitních a velmi neekologicky vyrobených produktů a můžeme se při špacírování zamotanými uličkami hyperturbomarketů kochat při pohledu na plné regály braku.
Ale hlavně že máme opravdu, ale opravdu skvělý výběr z hromad nekvalitních a velmi neekologicky vyrobených produktů a můžeme se při špacírování zamotanými uličkami hyperturbomarketů kochat při pohledu na plné regály braku.