Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Politický koutek

Příspěvek od řidičBOB »

Korporát si dovoluje jenom to, co mu dovolují zákony. Ochrana trhu začíná u govermentu a je realizovaná pomocí korporátu.
Btw: pokud by to byl korporátní výmysl, tak to platí i v CZ/SK
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

hmm, až na to corporate governance a compliance programy přišly z USA, kde nabyli na významu po Enronu... A vznikly jako ochrana managementu před odpovědností za vedení společnosti a společnosti před bad practices managementu, takže je tam nevytvořil stát, ale samotní top manageři a jejich právníci. A druhým hlavním tahounem byly pojišťovny (soukromé), které aktivní programy mají jako součást podmínek pojištění (jak společnosti, tak managementu). Zrovna governance a copmliance je oblast, která vznikla bez státu, čistě zevnitř společností a prosazuje se odběratelsko-dodavatelsky.

A já teda vidím spíš to, co píše pavproch - zákonné papíry jsou, ale je jich daleko méně než corporate governance a compliance. A co píše o Valeu je úplně typické. Programy (compliance) se dělají globálně, tak aby se v dané zemi musely co nejméně upravovat. Proto všechny fabriky stejného výrobce a pravidla v nich jsou si jako vejce vejci podobné..

Máš v tom bordel.Za každým papírem vidíš stát, ale to jsi tak 20 let zaspal za světem a v CZ ti taky ujíždí vlak... A pokud dodáváte VW, tak by se divil, jestli na vás VW už netlačí, abyste zavedli a prokázali jemu funkční compliance programy. Ne stát, VW to po vás bude chtít. A budete dělat papíry.... pro VW. Žádný stát s tím nemá nic společného.
Back to basics.
Příčina -> následek
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Taky má ExFun pravdu. Tohle zrovna není chyba EU. Že předpisy tvořil management s právníky jako svoji ochranu je naprosto zřejmé např. u bezpečnosti práce. Nejde o ochranu pracovníka, ale ochranu firmy před plněním.
Jinak by nemohla firma vyslat pracovníka do prostředí lehké výroby v průmyslové hale takto:
1) v okovaných botách, aby necítil např. šňůru od brusky přehozenou přes nárt a nabil si hubu. Stalo se mi.
2) ucpané uši aby neslyšel. Zvlášť komické, probíhá-li v hale jednání o provedení technologie
3) povinné brýle, nejlépe uzavřené, aby se v případě jakéhokoliv pokusu o práci zapotily a dotyčný neviděl.
4) povinné rukavice, aby se dotyčný nemohl orientovat ani hmatem. Zvlášť komické, je-li potřeba měřit, kreslit, psát.
5) povinná vesta, takřka výlučně v provedení "pláštěnky" dle hesla "pára nesmí projít, oděv se musí propotit a přilepit"
6) přilba, i tam kde hrozí snad jedině pád celé haly, aby byl pracovník vyšší než je celý život zvyklý a neustále se někde mlátil do hlavy.
A tak zbaven většiny smyslů, bloudí nebohý pracovník halou jako smyslu zbavený. A když se mu něco stane, tak ten, kdo ho takto vymódil, za nic nemůže. ;)
A pak bude někdo vyprávět, jak to mají zdravotníci v těch anikoronavirových oblecích těžké. Žabaři.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Povinné vesty jsou moje nejoblíbenější forma buzerace. Třeba takhle v 1 odpoledne v červenci se mě pokoušel skladník vyhodit z areálu, když si jí okamžitě nenandám ;))
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

nahodou cteni TBT neboli toolbox talks je docela zabavne. Treba kdyz duvodem urazu je proriznuti neproriznutelne rukavice :D
U nas mame helmy coz je opravdu dulezite ve chvili kdy mi na hlavu spadne rotor o hmotnosti 5 tun B-)
Citroen C4 GP
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: jsem rád, že máš jasno v tom, že mi ujel vlak ;-) Od právníka - teoretika to beru.
Ne VW nás opravdu do ničeho netlačí. Je vidět, že máš mnoho praktických zkušenosti - bohužel jenom od stolu. Takhle funguje tvůj byznys, ne ten náš.

rhinos: u nás to stejné - některé věci mají 2-3 tuny. To ta helma hodně pomůže :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

To je dost zoufalý i na tebe... Zvlášť když ti to tady potvrzují i ostatní. Tak chápu, potřebuješ si zachovat pocit vnitřní integrity a iluzi převahy
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já reaguji na tvůj post a ne na ostatní...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Reaguješ na mě, ne na post. Nelži
Back to basics.
Příčina -> následek
Stepan
Letec