Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od pavproch »

Moje zkušenost s in(g)stalacema námi vyrobených strojů v EU je.... potvrzuju, že byrokratické (na straně EU) překážky téměř opravdu nejsou, ale fakticky (protože nadnárodní korporáty) katastrofa (korporát = miliony jejich interních mnohdy nesplnitelných směrnic, speciálně OHSAS je teda síla... třeba takové francouzské Valeo, to byl doslova potrat na eNtou....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Taky jsi podepisoval 100 stránkový dokument plný keců systémem, že každá strana se podepisovala zvlášť?
Ale mají tam ve fabrice krásné návody na všechno, velké a barevné. Třeba jak se chodí ze schodů a tak...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jo.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Alespoň nějaká jistota v dnešním rozbouřeném světě.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

406 Coupe píše: Tak nevykládej báchorky a dej nějaký fakta, prosím.
Ochrana staveb. Výrobek dodáván napřímo stavebním firmám, v menším i samostavitelům. Umíme to vyrobit zhruba za pětinu ceníkových cen v Rakousku, v Čechách za polovinu.
3x jsem byl v akreditovaný zkušebně. Stálo to firmu jak Superb v Laurinu. 3x jsem tou zkouškou neprošli. Pak mi šéf tý zkušebny povídá, že se mám přestat snažit, protože ten atest stejně nikdy nedostanu.
Že sice ten jejich říká fakticky úplně to samý, jako ten co máme v Čechách, ale není to ten jejich. A bez toho jejich to odemě na daným trhu nikdo nikdy nekoupí. A oni jsou od toho, aby to zajistili.

Konkrétnější nebudu a ty máš svatý právo mi to nevěřit. No a co.

On je totiž zásadní rozdíl, jestli děláš nějakýmu korporátu subdodavatelskýho pohůnka, nebo jestli hodláš na ten trh vstoupit a zapíchnout tam značku svojí firmy a reprezentovat se pod svým jménem. To první jim nevadí, na tom stejně vydělají víc než dost. To druhý je problém.

Jak jsem už psal. Březina z Bestu říkal úplně to samý. Veřejně, ve Forbes podcastu. A že by do toho Rakouska prodávat nechtěl? Si otevři katalog dlažby pro CZ a pak AT trh. Chtěl by, fakt hodně by chtěl. I po započtení nákladů na dopravu.

A já to do jistý míry chápu. Rakouskej výrobce může mít na "kravínovou" výrobu v ČR stejnej názor jakej já mám na Turecko. Ale když mi pak nějakej šmoula vysvětluje něco o volným trhu v rámci EU, nemůžu se přestat smát.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

406: já pracuji ve strojírenství - a dodat pohony do jakékoliv fabriky VW mimo CZ a SK je na tunu lajster, razítek a nevím, čeho všeho. V CZ a SK nechtějí nic. Dokonce ani úplatky :D Tak mi pojď ještě povyprávět, jak to krásně celé funguje.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Ty stesky ohledně třeba Itálie byly v tom, že práci Čechů v Itálii je třeba hlásit 3 dny dopředu na dva jejich úřady (něco možná s odbory a sociálkou). Možná pokuta vysoká. A teď jim slib příjezd technika do 24 hodin....
Bylo toho více, ono dokud Tě nechytnou, tak si můžeš myslet, že ta nařízení neexistují. Ale je to ode mne JPP, uznávám.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Nějakej chlap z CPI držkoval, že staví hotely Francie / Itálie a musí dělat s místníma stavařema. A to je porod až za roh. Vlastní stavaře si přivézt nemůže. Cizí firmy totiž nikdy nedokážou správně vytřídit stavební odpad a pak je z toho velké mrzení. Na úřadě.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

a komedialni je ze tady na stavbach je to samy Ital...a to nemyslim ty nase :D
Citroen C4 GP
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:406: já pracuji ve strojírenství - a dodat pohony do jakékoliv fabriky VW mimo CZ a SK je na tunu lajster, razítek a nevím, čeho všeho. V CZ a SK nechtějí nic. Dokonce ani úplatky :D Tak mi pojď ještě povyprávět, jak to krásně celé funguje.
A jsi si jistý, že správně rozlišuješ, co jsou papíry od EU a co corporate governance?
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět