Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od ExFun »

řB: vyjadřovat se můžeš ke všemu. Nikdo ti nebrání. Mě jen zajímá, proč pohledem jiné země a ne vlastní, když jsi takový nacionalista. Proč podporuješ kandidáta, který tvojí vlastní zemi bude více škodit. Proč upřednostňuješ zájmy cizí před vlastními. Taková 5. kolona...

https://www.info.cz/pravo/komentare/zvo ... ku-i-vazbu

Já si vůbec nemyslím, že Trump byl v jádru pravičák a zastánce svobod. On to je prychopatický diktátor, který populisticky využíval pravici. Zřejmě to je velký nacionalista, to ano, ale bojovník za svobodu ne. Ten by nikdy netweetl https://observer.com/2020/05/donald-tru ... -facebook/

A já fakt netuším, jak mě pomůže nacionalista cizího státu :-??
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Honza42 píše:Tak pravicový politik byl Trump. Že je to člověk s poruchou osobnosti, a že nenašli lepšího kandidáta je smutné, ale méně podstatné. Jeho výsledky jsou velmi dobré. Obecně jsou politici psychopaté (výrok neuropatologa Koukolíka), s tím nic nenaděláš.

Galérka ovládající EU samozřejmě jásá. Protože hrozilo, že bude zmařen její cíl zlikvidovat euroamerickou civilizaci jako celek, a že zůstane za vodou její funkční část. Takhle to pojede hezky z kopce všude. Neřízenou výměnou obyvatelstva počínaje, opepřeno genderovým blábolením a otevřeným rasismem (ano, EU a Bidenova Amerika jsou rasistické režimy), osoleno antisemitismem, likvidací průmyslu zeleným šílenstvím konče (které ekologii ve výsledku škodí).
Dobré výsledky?
Myslíš ten kousíček od jaderné války s KLDR v 2017? Kterou vyhlásil na Twitteru? Nebo s Iránem?
Potlačování svobody slova?
Odstřelování vlastních poradců, kteří kryli jeho průsery?
Útoky na Huawei, když ne čínu si netroufnul?
Jestli narážíš na hospodářství a nezaměstnanost, tak to byl jen krátkodobý dopad zavedení protekcionalismu. V momentu, kdy ostatní státy zavedou protiopatření, tak by mu to zase spadlo. To že ekonomický protekcionalismus nikam nevede je v ekonomické teorii i praxi dokázáno už dávno.
https://www.e15.cz/zahranicni/odveta-za ... ru-1374115

Tak už je to euroamerické spiknutí ... Co na to říká Chocholoušek?
Back to basics.
Příčina -> následek
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Obecně politici jsou loutky, které z pozadí vodí ti, co to platí a mají z toho prospěch. Tedy velké koncerny a banky. Trump byl možná špatně řiditelný, Bidena si povodí lépe i navzdory jeho pokročilému věku.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: že si to nemyslíš, mne vůbec nepřekvapuje. Já zase nesdílím tvá přesvědčení, která jsi na něj vyřkl. Fakt nevím, kde se v tobě bere to skálopevné přesvědčení o škodlivosti Trumpa mé zemi... I když - asi vím.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Četl jsi ten odkaz z info.cz?
Pokud se s někým nedá dohodnout, pokud někdo nedodržuje dohody, pokud někdo lže, pokud se někdo chová protekcionalisticky, tedy zdražuje moje zboží na jeho trhu, tak mi opravdu zkus vysvětlit, jak může být pro mě pozitivním partnerem?
Nebo jednoduše, jak mi prospěje, když se můj obchodní partner ke mě začne chovat nepřátelsky?
Back to basics.
Příčina -> následek
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Bych chtěl jenom říct, že jako "skoro majitel" výrobních kapacit na území ČR protekcionismus důrazně poptávám. A tomu, kdo ho bude prosazovat, budu držet palečky.
Já vím, že sociální ynženýři to vidí jinak a ohání se inovací, vyšší přidanou hodnotou a podobnýma buzzwordama. Akorát když mě teda stát na jedný straně drtí normama, zdražuje mi elektřinu, vysvětluje mi, jak mi mají lidi chodit nebo nechodit do práce (Středulo seš nula) a já to mám všechno zaplatit, tak bych ocenil, kdyby mě ten samej stát ochránil před konkurencí, která na podobný nařízení může absolutně srát...

Protože ono je to nakonec lepší i pro ty zaměstnance. Skříň vyrobená v Česku možná stojí o pár stovek víc. Ale zase si na ní mají ty lidi kde vydělat :)
A možná to bude znít překvapivě, ale prezidenta USA volí občani USA, aby hájil jejich zájmy. Tedy aby se staral o to, že americký ocelárny budou mít trh a lidi v nich práci. Nějaký Indové a jejich ocelárny jsou z tohodle uhlu pohledu uplně mimo.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jenže když to udělá stát kam vyvážíš, tak si škrtni část zisků a propusť část lidí. Tady se bavíme o USA a tam jako vyrobce v EU protekcionalismus nechceš
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: nic mne na něm nepřekvapuje. Lže každý politik bez rozdílu. Ta tvá milovaná EU není výjimkou. Tam se občas dokonce politici vožerou, pochčijou a ještě lezou před kamery.
Svůj trh si ochraňují i velké země v EU; vždyť jsme si všichni rovni :-) Atd.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

ExFun píše:Jenže když to udělá stát kam vyvážíš, tak si škrtni část zisků a propusť část lidí. Tady se bavíme o USA a tam jako vyrobce v EU protekcionalismus nechceš
'
Ano. Říkal si BOBovi, že nemá "lézt do bot" Američana. Tak do nich nelez taky. Prezident USA má hájit zájmy svých firem, svých pracovních míst. Ne importérů zahraničních korporací.
A ačkoliv se mi to líbit nemusí, protože do USA taky občas něco prodáme, tak tomu rozumím a respektuju. Ještě bych ocenil, kdyby se naše vlády, národní nebo EU úroveň, chovali stejně :-bd A to zejména ve vztahu "EU x non-EU". ;)

Ohledně ochrany trhu má BOB pravdu. To je potřeba bejt z praxe, nejenom číst tiskový zprávy.
To, že do Německa / Rakouska prodáváš koncový výrobky horkotěžko je známá věc. Březina z Bestu na to dával čupr rozhovor. Z podobného oboru absolutně stejná zkušenost. Když bych si koupil "německý výrobek" a postavil ho vedle svýho, nepoznáš rozdíl. Při destrukčních zkouškách se bude chovat taky absolutně stejně. Ale německýma zkušebnama nikdy neprojdem. Stálo to pár desítek tisíc EUR a pak nám řekli, ať se na to vyserem. Že stejně neprojdem.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

ExFun píše:A já fakt netuším, jak mě pomůže nacionalista cizího státu :-??
Lepší nacionalista než internacionalista.
Odpovědět