![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Btw - špatně se asi nemá, alespoň co se materiální stránky týče, jestli to nepletu, tak má v pondělí narozeniny, tak třeba bude mít i oslavu.
![Batting eyelashes ;;)](./images/smilies/5.gif)
V tom sem právě žil do teď, ale takhle to bylo řečeno známejm u zápisu a celkem mi to otrávilo. A možná je to proto, že je jich fakt hodně letos. Jinak teda od půlky příspěvku jsem je oslovoval správně, ani nevim, co to do mě na začátku vjelo za divnej výraz pro ně.Pickuper píše:jelikož mám ke školství docela blízko dovolil bych si nesouhlasit..............základním a hlavním kritériem pro přijetí či nepřijetí dítěte do té které ZŠ je tzv. spádovost. Tudíž "spádové" dítě musí být přijato ze zákona vždy, děti "nespádové" jsou přijímány pouze pokud kapacita není naplněna spádovými až do výše kapacity ročníku. S barvou to překvapivě stále ještě nemá nic do činění. Samozřejmě, pokud ve spádové oblasti sídlí početné cikánstvo je šance mimospádových menší až malá. Smutné je to zejména v případě, kdy se jedná o vyhlášenou a kvalitní ZŠ, kterou na jedno pololetí až jeden rok obsadí cikáňata, kteří následně odejdou tam kam patří, tedy do škol praktických a speciálních a třídy jsou následně poloprázdné.Pajjoun píše:To budou i tak, protože má romský dítě při zápisu do 1. třídy přednost před bílym, tak se může stát, že tam budou ve většině a tim pádem premianti, když nebude konkurence.
Zrovna známejch dítě se hlásilo do 1. třídy a ze 110 dětí se jich vzalo 65. Cikáni maji přednost a tak bílý děti, který by měli školu třeba pár zastávek od školy museji zkusit jinou a když se nebudou vejít do žádný ve městě, tak hurá do školy na vesnici. A tohle opatření je proto, aby cikánský děti do školy chodili. Kdyby měli školu daleko, tak by prej zůstávali doma. Je to tak i jinde, nebo jenom na Kladně?
Každopádně je mi na blití z toho.
btw: a pokud mohu prosit, nazývej věci v tomto vlákně pravými jmény. Tedy žádný romský dítě, ale cikáně