Menšinový koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
.Jelen.
Řidič začátečník

Re: Menšinový koutek

Příspěvek od .Jelen. »

Pana Breivika jsem tím právě myslel. ;) Jejich přístup k němu mě překvapil, to že by se chytili na nos by bylo dobře, ale co sledujou tím, že ho dali do, podstatě, normálního domu, ze kterýho akorát nemůže pryč, jinak se může normálně vyjadřovat (jako například jak ho naposledy ukazovali v tv), chtějí aby jim radil? :D Opravdu jako kdyby snad doufali, že si z něj někdo vezme příklad.
Btw - špatně se asi nemá, alespoň co se materiální stránky týče, jestli to nepletu, tak má v pondělí narozeniny, tak třeba bude mít i oslavu. ;;)
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Pickuper píše:
Pajjoun píše:To budou i tak, protože má romský dítě při zápisu do 1. třídy přednost před bílym, tak se může stát, že tam budou ve většině a tim pádem premianti, když nebude konkurence.
Zrovna známejch dítě se hlásilo do 1. třídy a ze 110 dětí se jich vzalo 65. Cikáni maji přednost a tak bílý děti, který by měli školu třeba pár zastávek od školy museji zkusit jinou a když se nebudou vejít do žádný ve městě, tak hurá do školy na vesnici. A tohle opatření je proto, aby cikánský děti do školy chodili. Kdyby měli školu daleko, tak by prej zůstávali doma. Je to tak i jinde, nebo jenom na Kladně?

Každopádně je mi na blití z toho.
jelikož mám ke školství docela blízko dovolil bych si nesouhlasit..............základním a hlavním kritériem pro přijetí či nepřijetí dítěte do té které ZŠ je tzv. spádovost. Tudíž "spádové" dítě musí být přijato ze zákona vždy, děti "nespádové" jsou přijímány pouze pokud kapacita není naplněna spádovými až do výše kapacity ročníku. S barvou to překvapivě stále ještě nemá nic do činění. Samozřejmě, pokud ve spádové oblasti sídlí početné cikánstvo je šance mimospádových menší až malá. Smutné je to zejména v případě, kdy se jedná o vyhlášenou a kvalitní ZŠ, kterou na jedno pololetí až jeden rok obsadí cikáňata, kteří následně odejdou tam kam patří, tedy do škol praktických a speciálních a třídy jsou následně poloprázdné.

btw: a pokud mohu prosit, nazývej věci v tomto vlákně pravými jmény. Tedy žádný romský dítě, ale cikáně :)
V tom sem právě žil do teď, ale takhle to bylo řečeno známejm u zápisu a celkem mi to otrávilo. A možná je to proto, že je jich fakt hodně letos. Jinak teda od půlky příspěvku jsem je oslovoval správně, ani nevim, co to do mě na začátku vjelo za divnej výraz pro ně. ;-)
TSs
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

neříká se cikán aní róm, ale používá se souhrnné označení "magnet"...
Slow and serious
ratus ratus
Pan Řidič

Příspěvek od ratus ratus »

Breivik bude prohlášen za vizionáře a nakonec za svatého.
Uživatel neexistuje :-)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

pajjoun: tak je fakt, že poslední slovo může mít zřizovatel, což je u ZŠ město. A pokud je v té lokalitě přecikánováno, tak našinci skutečně mohou mít smolíka. Na druhou stranu, pokud se obec rozhodne koncetrovat cikáňata do jedný ZŠ, má to též své výhody B-)
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

A v konečném důsledku budeme zase tam, kde jsme byli, jen se to nebude jmenovat "zvláštní" ani "speciální"...
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

v konečném důsledku již velmi brzy budou nejvyhledávanější školy, kde o cikána nezavadíš.......úplně už vidím jak certifikáty typu "Zdravá škola" či, "Ekologická škola" doplní certifikát "Decikanizovaná škola" :))
Niko nadžanel ko kerdža
.Jelen.
Řidič začátečník

Příspěvek od .Jelen. »

+1 Někdo by se o to měl zasloužit. :D
Já když jdu kolem základky, na kterou jsem chodil, ráno nebo když končí výuka se mi tak nějak udělá špatně... Je to malá škola, byla sloučená se školu větší, na kterou prakticky nikdo jinej než zaostalí a nepřizpůsobiví nechodí. :ymhug:
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

.... tak já myslím, že se to celkem rychle vyřeší tak nějak samo. Zkrátka zkusíme si další "experiment", který bohužel odsere na vzdělání takřka jedna generace a pak se buď potichu nebo s velkým humbukem vrátíme tam, kde už to jednou bylo a hlavně to fungovalo. Je to stejný jako v případě ŠVP vs. tradiční osnovy. Taky jsme si museli počkat až v celosvětovém srovnání vědomostí zdegradujeme z premiantů mezi opičáky a teď s velkou pompou objevíme objevené. Každopádně si myslím, že ta "integrace" cikánů do normálních škol nikdy ani nezačne, určitě ne tak, jak si teď někteří představují, že by měla, tudíž netřeba stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko ;;) .
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Že prej...

Obrázek
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Odpovědět