Menšinový koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
KoPP
Letec

Re: Menšinový koutek

Příspěvek od KoPP »

vše je otázka motivace... sociální stát vytvořil spoustu lidí, co se považují za našince, co nechce to a tamto robit.
Slow and serious
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Pokud by minimální mzda byla pořád podstatně vyšší než potvora podpora, asi by to byla jiná motivace... pro našince.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jen si dovolím podotknout, že od minimální mzdy se odvíjí řada daňových a sociálních limitů, takže zvýšení minimální mzdy postihuje i živnostníky = je to cesta (a teď to napíšu zcela explicitně) do prdele

Naopak snížením podpory by se část obyvatelstva zredukovala, což asi taky není zcela OK.

Řešení vidím v tom, nahnat všechny nezaměstnané déle než 5 měs. na prospěšné práce. Samozřejmě bez příplatku. Skoncujeme se špínou v obcích :) Prostě budou chodit za nejméně minimální mzdu do práce, nebo budou chodit za (nižší) podporu taky do práce (v menším hodinovém rozsahu, ale denně). Nechat je válet si šunky doma mi nepřijde ani systémově správné, ani logické. Věřím, že když by už museli za pár šupek vystrčit zobák na ty 3 hod. denně, tak se raději nechají zaměstnat za minimální mzdu.
Naposledy upravil(a) ExFun dne stř 08 úno 09:01, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

tak tohle si ode mě někde opsal... přesně tak, ikdyby se měla koupit hromada písku a člověk dlouhodobě bez práce ji měl 2x týdně přemístit nebo by se omezilo používání bagru při výkopech, na ulicích čisto... to by se ta práce hledala.
Slow and serious
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

opisujete oba dva, pánové :D ........ řešení založené na detenčních pracovních táborech a výkonu nucených prací jsem tady již představil několikrát L-)
Niko nadžanel ko kerdža
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Obrázek
Niko nadžanel ko kerdža
ratus ratus
Pan Řidič

Příspěvek od ratus ratus »

jak to udělají? přesunou je k nám?
Uživatel neexistuje :-)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Pickuper píše:opisujete oba dva, pánové :D ........ řešení založené na detenčních pracovních táborech a výkonu nucených prací jsem tady již představil několikrát L-)
[-x to už je příliš ze všech hledisek, co mě napadají a navíc je to úplně blbé "řešení"
Back to basics.
Příčina -> následek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

ExFun píše:
Pickuper píše:opisujete oba dva, pánové :D ........ řešení založené na detenčních pracovních táborech a výkonu nucených prací jsem tady již představil několikrát L-)
[-x to už je příliš ze všech hledisek, co mě napadají a navíc je to úplně blbé "řešení"
to si nemyslím, podobnost s tvým řešením je značná, jen jsi to kulantně "zabalil" do korektnějšího termínu [-x
ExFun píše:Řešení vidím v tom, nahnat všechny nezaměstnané déle než 5 měs. na prospěšné práce.
no já ti nevím, ale když někdo někam nejde dobrovolně, tak je tam nuceně..... :-?
ExFun píše:Prostě budou chodit za nejméně minimální mzdu do práce, nebo budou chodit za (nižší) podporu taky do práce (v menším hodinovém rozsahu, ale denně)
čoveče někdo, kdo nikdy v životě nepracoval a vůbec netuší co je pracovní návyk, ti nikam chodit nebude....a už vůbec ne dobrovolně ;)) . A právě tady je ten prostor na zřízení detenčních pracovních táborů, kde tito lidé pomocí každodenní pracovní terapie získají pracovní návyk, což jim umožní opětovné zařazení do společnosti :) .
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Práce je návyková? O:-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Odpovědět