IBM ThinkPad pro Voleja

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Volivovej volej
Mistr volantu

Re: IBM ThinkPad pro Voleja

Příspěvek od Volivovej volej »

Alex.. píše:napiš to ještě jednou raději :-B :D :D :D
Oukej. :D
Volivovej volej píše:Přesně to si myslím taky - v 80 GB by hravě bydlel systém, data bych ukládal na 500GB HDD. Je ale otázka, jak se takový disk chová - jestli v systému vidím dvě jednotky, jak na tom bude předinstalovaný OS... zase se mi tak úplně nechce se s tím moc drbat... :((
Jinak díky za info k 64bitovému systému. Taky to byl kdysi můj koncern, ale ze zkušeností jsem shledal, že s tím by problém být neměl. Dá bůh, že ani nebude. :-)

Nějakou bližší povědomost o fungování toho hybridního disku tu tedy nikdo nemá? Budu si muset najít nějakou recku asi. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Možná to tam bude pořešený jako tady: http://www.lenovoblog.cz/2011/11/rychly ... vo-ee.html
madciapka
Spolujezdec

Příspěvek od madciapka »

Tá hybridnosť znamená, že tam je normálny 2,5" HDD a k nemu toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95160
takže má dva disky - jedno malé, vcelku rýchle a lacné SSD + veľký lacný disk. Skoro by sa dalo povedať, že najlepšie z oboch svetov. Takže systém na tom SSD, zvyšok na tej 500vke - z pohľadu správy je to ešte jednoduchšie, než to mať na jednom disku.
A ešte k x64 - mať tam čokoľvek iné je blbosť, žiadne problémy s tým nie sú. Určite by som do toho ntb rovno nacpal 8 a viac GB ram, stojí to pár stoviek.
EDIT: aha, rapid response - mám síce pocit, že sa to u 80tiek nerobí, ale ak by to aj tak bolo, voči systému je to transparentné. Osobne by som to však radšej mal ako dva disky :-) ale ja som zase geek na tieto veci.
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Já ten rapid response nemám rád - když si měsíc nespustím Photoshop, tak na tom SSD určitě nebude nahranej, takže se po tom měsíci bude půl hodiny spouštět z HDD. A to by mě při několikatisícové investici do SSD celkem sr*lo :)
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Tak ja notebook kupujem podla kvality a dostupnosti servisu (kazi sa vsetko), tam pre Slovensko vychadza jedina volba Toshiba alebo Dell, obzvlast s Toshibou mam vybornu skusenost (vecsina oprav na pockanie).
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Co myslíte tím rapid response? Co v tom je prosím za háček? :-ss
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Netuším, nikdy jsem o tom neslyšel, ale už podle názvu půjde asi o to, že to SSD tam spíš funguje jako taková dlouhodobější RAM?
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Vyuziva sa to pri suspend to HDD, ked sa obsah RAM ulozi na SSD disk. Notebook tak rychlejsie startuje.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

To bych ale chápal u těch hybridů, které se dají běžně koupit - tedy se 4GB SSD části, ale to Lenovo má na SSD 80GB...
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

vasco: presne ja to tak mam na Toshibe, mam tam hybrid 16GB
Odpovědět