Dell pro Del(íka )
Re: Dell pro Del(íka )
Delli: jak ty jsi dopadl? Nemáš náhodou fekálně hnědé Vostro? To se mi také docela zamlouvá
2.9T RWD
Taky su prase, taky noťas tahám všude s sebou a taky převážně pracuju v ofisu, vyjímečně s 3-D modely/výkresy.
Takže u mně byl a je hlavním kriteriem portabilita, na druhou stranu ale potřebuju aspoň trošku slušně velký displej (ne ty paskvily, co dávají na netbooky, všechny čest vyjímkám). DVD mechaniku taky potřebuju docela často(pálit data, ne hrát P-videja....)
Když mi loni na SonyVaio TX umřel po 4letech HDD, přibylo i kriterium, že to nesmí mít HDD.
Takže pokud nemáš úplně limitovaný rozpočet, doporučuju sepodívat i na Toshibu Portege R600-Z.
Takže u mně byl a je hlavním kriteriem portabilita, na druhou stranu ale potřebuju aspoň trošku slušně velký displej (ne ty paskvily, co dávají na netbooky, všechny čest vyjímkám). DVD mechaniku taky potřebuju docela často(pálit data, ne hrát P-videja....)
Když mi loni na SonyVaio TX umřel po 4letech HDD, přibylo i kriterium, že to nesmí mít HDD.
Takže pokud nemáš úplně limitovaný rozpočet, doporučuju sepodívat i na Toshibu Portege R600-Z.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ad rozpočet: omezený nijak výrazně nejsem. Jen mi přijde zbytečné kupovat notebook za 50, když teď funguju na 4 roky starém notebooku s původní cenou 30.
Když se podívám na to co bych chtěl, tak to není zas tak hrozný:
Display minimálně 1280x800 nebo 1366x768 při 12 - 13". HP má 1600x900, ale je to už 14". Matný.
Procesor Core i5 nebo i7 s 2GHz+ a TurboBoostem ke 3GHz (Nevím proč, ale líbí se mi to)
RAM: 4Gb+
HDD: 100Gb+ Rád bych SSD, ale příplatek za něj se mi zdá dost velký
Grafika: Aby to zvládlo HD video, občas CAD. Hry nehraju.
Výdrž: reálně alespoň 4 hodiny při práci v Office nebo na netu. (současné FS vydrželo jako nové přes 5 hodin a po 4 letech provozu je na cca 2 a to už je málo)
Wi-fi, BT je asi samozřejmost.
Co nepotřebuju je mechanika, čtečka otisku prstu, webkamera...
Jsem spíš uživatel, takže se rád nechám "usměrnit" případně si vysvětlit že plivání na lowcost (acer a spol) je zbytečné.
Spíš než o konkrétní model mi jde obecné rady typu "SSD je super a vyplatí se připlatit", "U procesorů se nefixuj na frekvanci, ale na..."
Když se podívám na to co bych chtěl, tak to není zas tak hrozný:
Display minimálně 1280x800 nebo 1366x768 při 12 - 13". HP má 1600x900, ale je to už 14". Matný.
Procesor Core i5 nebo i7 s 2GHz+ a TurboBoostem ke 3GHz (Nevím proč, ale líbí se mi to)
RAM: 4Gb+
HDD: 100Gb+ Rád bych SSD, ale příplatek za něj se mi zdá dost velký
Grafika: Aby to zvládlo HD video, občas CAD. Hry nehraju.
Výdrž: reálně alespoň 4 hodiny při práci v Office nebo na netu. (současné FS vydrželo jako nové přes 5 hodin a po 4 letech provozu je na cca 2 a to už je málo)
Wi-fi, BT je asi samozřejmost.
Co nepotřebuju je mechanika, čtečka otisku prstu, webkamera...
Jsem spíš uživatel, takže se rád nechám "usměrnit" případně si vysvětlit že plivání na lowcost (acer a spol) je zbytečné.
Spíš než o konkrétní model mi jde obecné rady typu "SSD je super a vyplatí se připlatit", "U procesorů se nefixuj na frekvanci, ale na..."
Naposledy upravil(a) HondaMan dne ned 15 kvě 09:44, celkem upraveno 1 x.
2.9T RWD
Já si teď vyřešil telefon, řešim auto a NTB bude příští měsíc, nemůžu to chtít všechno najednou A Vostro určitě nebude, tim sem si jistejHondaMan píše:Delli: jak ty jsi dopadl? Nemáš náhodou fekálně hnědé Vostro? To se mi také docela zamlouvá
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
teď jsem o něm něco četl a u mě také asi ne
a s tím ostatním to mám podobné. Telefon pamatuje zlaté časy Nokie, auto mě s*re a notebook mám rozbitý
Jen nemám sponzora
a s tím ostatním to mám podobné. Telefon pamatuje zlaté časy Nokie, auto mě s*re a notebook mám rozbitý
Jen nemám sponzora
2.9T RWD
Když si kupuješ Fiata, tak co čekáš Ale já sem na tom vlastně podobně, jen ten telefon mám nový
Ja teraz píšem s Probooku a je v pohode. Je z práce, nosí sa sem a tam a drží (zatiaľ). Ale SSD by som vrelo doporučoval.
A i7 je zbytočnosť, podľa Tvojho použitia.
A i7 je zbytočnosť, podľa Tvojho použitia.
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, kucí, že řešíme ty samé věci. Až na to, že já se spíš snažím nutnost jejich řešení oddálit tak, že všechny ty kompjůtry a telefony budu užívat až do doby, kdy už to opravdu nepůjde. Máme sice po výplatě a připadám si najednou hrozně bohatý, ale tím se nesmím nechat zviklat.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
HM: jj, vybral jsem si E72
Nohavice: máme to všichni hrozně težké
Nohavice: máme to všichni hrozně težké