historie, tradice, kultura, území, etnická příslušnost, jazykVolivovej volej píše:Chtěl jsem se zeptat, v jakém smyslu slova míníte ten národ..?
![Cool B-)](./images/smilies/16.gif)
historie, tradice, kultura, území, etnická příslušnost, jazykVolivovej volej píše:Chtěl jsem se zeptat, v jakém smyslu slova míníte ten národ..?
Jestli je to takhle, tak lze konstatovat snad jen "dobře jim tak"Pickuper píše:jasný![]()
btw: ti dva cigoši, zdá se, hrubě podcenili situaci
"Podle několika našich velmi důvěryhodných zdrojů, měli bratři společně zaútočit na důchodce nožem. Jeden z nich mu měl dokonce na hlavě způsobit velkou silně krvácející ránu. Muž měl potom upadnout na zem a i poté na zemi měl útok pokračovat. Důchodce údajně reflexivně vytáhl svoji zbraň a jednoho z mužů zastřelil a druhého zranil. Událost měli policii popsat minimálně dva svědci. Jeden jí viděl z blízkosti a druhý z povzdálí. Důchodce po incidentu okamžitě volal na policejní linku a spolu se svědky poskytoval Romům první pomoc. Bratr zastřeleného Roma na pomoc sanity prý nepočkal a ani se neodplazil, ale utekl domů, kde se svému otci snažil namluvit, že zranění má způsobená zábavnou pyrotechnikou a nikoliv, že na něj kdosi bezdůvodně vystřelil. Zatímco střelec byl v době činu střízlivý, ti útočníci měli každý přes promile alkoholu"
Jak jinak, že. Snad nevěříš těm pohádkám o čistém a vyvoleném národu.Pickuper píše:historie, tradice, kultura, území, etnická příslušnost, jazykVolivovej volej píše:Chtěl jsem se zeptat, v jakém smyslu slova míníte ten národ..?
No, ptám se, protože Psycho Wolf použil ve svém postu státní vlajku, nikoli národní.Pickuper píše:historie, tradice, kultura, území, etnická příslušnost, jazykVolivovej volej píše:Chtěl jsem se zeptat, v jakém smyslu slova míníte ten národ..?
Jsem zvědav jak to nakonec dopadne, ale věřím, že důchodce byl v právu a bude očištěn.„Přiměřenost obrany znamená, že obrana je schopná odrazit útok, tj. je způsobilá k jeho spolehlivému odvrácení. Z uvedeného plyne, že obrana musí být tak intenzivní, aby útok odvrátila, tj. musí být silnější než útok, jinak by ztrácela smysl,“ píše dále kolektiv autorů v učebnici. Což je zcela evidentní zvláště v tomto případě. Pokud by byla skutečně pravdivá verze, že třiašedesátiletého muže Romové napadli, těžko se mohl přiměřeně a účinně bránit holýma rukama, zvláště zohledníme-li jeho věk v poměru k věku a počtu útočníků.
Zmíněná kniha, na kterou ParlamentníListy.cz odkázal advokát Karol Hrádela, také uvádí normu, která říká, že „jednání v nutné obraně není nebezpečné pro společnost, naopak, je žádoucí, protože vlastně nahrazuje zásah veřejné moci. Takové jednání není protiprávní, tedy není ani trestným činem,“ udává odborná publikace.
Národní nemáme. Tak jakou jinou použít?Volivovej volej píše:No, ptám se, protože Psycho Wolf použil ve svém postu státní vlajku, nikoli národní.Pickuper píše:historie, tradice, kultura, území, etnická příslušnost, jazykVolivovej volej píše:Chtěl jsem se zeptat, v jakém smyslu slova míníte ten národ..?