Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od petr_riha »

Hm, na druhou stranu, pokud bychom slovíčkařili, zákon hovoří o nutnosti použít zadní mlhovku za silného deště, ale (jakéhokoliv) sněžení. Takže se mlhovkuje ještě málo... :-D
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

petr_riha píše: pon 24 úno 09:56
Já spíše čekám na moment, kdy se výrobci uráčí se zapnutím páčky stěračů automaticky rozsvítit světla. Hustý déšť a neosvětlená auta jsou taky žrádlo, a řešení je snadné - zapnuté stěrače (= déšť, snížená viditelnost), zapnutá světla.
koncern to tak má už docela dlouho... Nutností je, ale mít světla v režimu auto, pokud je tedy ještě otočný ovladač.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Předseda píše: pon 24 úno 08:44 Nesnáším rána, kdy je "mlha"... To je přehlídka aut co nesvítí vůbec nebo svítí obrysovkama, nebo svítí denním nebo pro jistotu zase do extremu svítí vším a všema mlhovkama. I když je to ve městě. Kéž by na to pčr udělala někdy akci.
Pravda - dneska to byla přehlídka idiotů.
Uznávám, že na Barranďáku byla mlha, ale bylo vidět na stovky metrů; k tomu pomalu sunoucí se štrůdl aut. Tady, když má někdo v hlavě nasráno a puštěné mlhovky, tak žádný detailnější výklad definice mlhy nebo čehokoliv jiného, nepomůže.
A na SPDS v drtivé většině korejská auta + Opel
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

řidičBOB píše: pon 24 úno 16:37
koncern to tak má už docela dlouho... Nutností je, ale mít světla v režimu auto, pokud je tedy ještě otočný ovladač.
A musi to byt ve vybave. Moje sluzebni Scala to tam treba nema i kdyz tam rezim auto je.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

není to prvek výbavy, který by šel připlatit. Nevím, čím se to řídí, ale všechna auta poslední doby, to měla. Dokonce už snad i R36tka.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

a taky jsou auta co mají to zapínání mlhovek opačně než požaduje zákon. Nejdřív se zapnou přední mlhy a pak zadní. Ty přední nejde samostatně vypnout, takže nezbývá než s nima svítit ikdyž to není vhodné a podle předpisu nesprávné, nebo to zhasnout všecko včetně zadní, což zas zákon v tý mlze, hustým padání všelisčeho svítiti nařizuje. Jináč já teda vždycky budu radši když se bude svítit víc. S nějakýma zbytečnýma mlhovkama se vyrovnám, nikdy jsem neměl pocit že to nějak vypaluje vočička. Ale když někdo v hnusným počasí jede zatemněnej jak při přesunu na bojový pozice, to mi vadí.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Není to podle předpisu nesprávné.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

řB: neměl jsem to ani v Tiguanu, nemám to ani nyní, nemáme ani na firemních Scalách.

Takže pokud to někdo v koncernu má, viděl bych to spíše výjimečně. Ale hádat se nechci, nevím.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

PepaSFI: přední použít lze, zadní musíš. Kde tam vidíš rozpor?

Ta věta je v zákoně z důvodu, že zatímco zadní mlhovky jsou povinné, přední nikoliv. Pokud není vhodné mít přední (asi je dobrá viditelnost), není vhodné mít ani zadní.

A jestli jsi jeden z těch, kteří pálí oči druhým i ve městě v nemlze, tak to prosím nedělej. Děkuji.

A ač jsem na silnici denně a najedu toho dost, mlhu, že bych musel vytasit zadní mlhovku, jsem nezažil, ani nepamatuju. Někdy zkraje podzimu? Ale mlhovkářů jsem potkal hafo. A přestože to jde podle tvojeho chápání mimo logiku, když už, častěji rozsvítím přední, než zadní.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

petr_riha píše: včera, 16:59 řB: neměl jsem to ani v Tiguanu, nemám to ani nyní, nemáme ani na firemních Scalách.

Takže pokud to někdo v koncernu má, viděl bych to spíše výjimečně. Ale hádat se nechci, nevím.
V elitu jsem mel dve kombikove fabie 3 jedna pred a druha po fl spis nizsi vybavy a ty to nemely. V tehle praci jsem mel docasne to same po fl ale v plne vybave a ta to mela. Ale klic k zarazeni do vybavy taky neznam.
Odpovědět