Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Spectral
Mistr volantu

Re: Koronavirus

Příspěvek od Spectral »

Pokud bude nekontrolovatelné šíření Covidu pokračovat, tak očekávám zákaz vycházení bez roušky. Protože v takovém případě opravdu prudce klesne schopnost viru se dál šířit. Nelze rozlišovat mezi nemocnými a těmi, co si myslí, že jsou zdraví, protože to už prostě dnes nemohou vědět (s ohledem na to, že jsou infekční až 2 týdny předtím, než se jim vůbec projeví příznaky, přičemž někteří jsou dokonce bezpříznakoví a roznášejí celou dobu). Navíc povinnost nosit roušku je zcela bagatelní zásah do práv občanů, oproti těm již přijatým opatřením, která budou mít zcela zásadní dopad na celkovou ekonomiku a řadu lidí přivedou na buben.
Kdyby stát měl dostatečnou zásobu roušek a dokázal je rozdistribuovat mezi lidi, tak bych povinnost je nosit očekával už dávno, protože je to opatření s potenciálně největším účinkem (pokud nepočítám úplný extrém v podobě íránského úplného zákazu vycházení).
:ar!
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

honziss píše:Trump mi prave zrusil dovcu :(
Tak zatimco pujcovna, airbnb a booking mi vratil prachy uplne automaticky, i ty nonref, British Airway a American Airlines rikaj ze zadnej problem neni, let bude a ja mam smolika ze nastoupit nemuzu [-(
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Lufthansa nabízí rebooking na jiný libovolný termín. Delta mi napsala, že let mám v ½ května a vyřizují to postupně.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Několik stránek zpět je zde post, jak se Covid-19 zachycuje na plochách a kolik hodin tam vydrží “žít”. Jak mi k ochraně před takovým přenosem pomůže rouška??
Btw: jdi se podívat do obchodu - 90% senioři - nejrizikovější skupina. Vesele nakupují. A podle logiky zákazů, tam asi korona není. Ta jenom v restauracích, na sportovištích, atd. Teď nám budou něco diktovat a nařizovat. A když byl čas s tím něco dělat, tak letadla z Číny nebyly problém a lítaly vesele... Na to si dneska nikdo ani nevzpomene a všichni tleskají Burešovi, jak to bravurně zvládá.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Rouška nemá pomáhat aby ses nenakazil, ale abys nenakazil druhé.
Že Bureš jen plácá kolik opatření učinili ale žádné z nich nedokážou ve skutečnosti koordinovat je věc druhá.

Za zaříznutí Tilia Laboratories, snad jediné funkční laboratoře pro samotestování si všichni kdo v tom měli prsty zaslouží jen to nejhorší. V rozhovoru na DVTV lékařka z Tilie naznačila že dle svých kontaktů na MZ se na ní chystají "zakleknout". Jak příznačně zmrdské pro stbáckou vládu. Pozvala je tedy v éteru ať se přijdou podívat jak má fungovat špičková laboratoř.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
emix
Autoškolák

Příspěvek od emix »

...
Naposledy upravil(a) emix dne stř 18 bře 15:51, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To já samozřejmě vím. Ale viz. můj post výše...jak mi pomůže nenakazit ostatní dotekem na to, na co sáhnou po mě, pokud bych byl pouhý přenašeč bez příznaků? Budeme nosit latex rukavice? A jsou vůbec? Nebo stejně, jako roušky - k vidění pouze na tiskovce.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

emix: chranimenejslabsi.cz A že ti nejslabší se toulají po otevřených supermarketech a kupují o 106, to je v pohodě. Ale rozumím, je potřeba je chránit, i když sami o to evidentně nestojí. A tak zakážeme všechno a všem. Jako u mušketýrů.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Ten US virolog na přímou otázku jestli pomůže mytí rukou odpověděl ve smyslu že je to spíš pro dobrý pocit lidí že něco dělají.
Primární zdroj je vdechnutí.
Michael Osterholm píše:"I think the primary thing about hand washing is legitimate," he says. "People want to feel like they're doing something, so we tell them 'wash your hands often to prevent this disease', but I feel we're not being very honest with people. The data is really just about breathing air, which we can't stop. So keep doing the hand washing, but don't think it's going to stop the disease."
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jistě. A další odborník tohle tvrzení popře.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět