Politický koutek
Re: Politický koutek
Juckner na tohle téma dával hezkej rozhovor. Unii si rozvracet nenecháme!
A ty buď rád, že v tý EU sme. Když vidíš, jaký peklo dělají Británii, tak si představ, jaký bys měl po Czechxitu přístupový podmínky na evropskej trh
A ty buď rád, že v tý EU sme. Když vidíš, jaký peklo dělají Británii, tak si představ, jaký bys měl po Czechxitu přístupový podmínky na evropskej trh
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Řekl bych, že první náznaky blížícího se problému v průmyslu jsou tady... někteří naši zákazníci (z autoprůmyslu) velmi silně omezují investice / utrácení 2020+. A obecně dostávám výrazně, ale opravdu výrazně méně poptávek než jsem dostával ještě před půl rokem.jerry píše:Prakticky dle všech ekonomů světa je krize jistá. Otázkou je pouze kdy a jak velká.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Minulej tejden mi majitel vééélkééé firmy působící ve zpracovatelském průmyslu říkal, že se na krizi hrozně těší. Zejména na tu nezaměstnanost. Prej je 100x lepší se dohadovat s nákupčíma a lítat po všech čertech, než mít poptávek nad hlavu a muset se otravovat s nevděčnýma a rozežranýma zaměstnancema
btw. ale co jsem si tak mohl prolézt za poslední měsíc zase pár výrob, čichám dlouhodobější průser z druhé strany. U těch pásů a pracovišť nestojí vůbec, ale vůbec žádní moji vrstevníci. Pod 40 je tak každej desátej. Zbytek asi studuje antropologii nebo sedí na úřadě. To není vůbec dobrý

btw. ale co jsem si tak mohl prolézt za poslední měsíc zase pár výrob, čichám dlouhodobější průser z druhé strany. U těch pásů a pracovišť nestojí vůbec, ale vůbec žádní moji vrstevníci. Pod 40 je tak každej desátej. Zbytek asi studuje antropologii nebo sedí na úřadě. To není vůbec dobrý

2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Děcka co do 30ti bydlej u rodičů opravdu pracovat a vydělávat nemusej, ti si v klidu studují andragogiku apod. Ostatní ale makaj, např. na severu Čech maká i omladina.Stepan píše:Minulej tejden mi majitel vééélkééé firmy působící ve zpracovatelském průmyslu říkal, že se na krizi hrozně těší. Zejména na tu nezaměstnanost. Prej je 100x lepší se dohadovat s nákupčíma a lítat po všech čertech, než mít poptávek nad hlavu a muset se otravovat s nevděčnýma a rozežranýma zaměstnancema![]()
Krize dobrá, už aby byla. V mém okolí pár drobných zaměstnavatelů víceméně končí nebo přejdou na švarce.
Už je nebaví draho platit blbce co nic neumí. Navíc zaměstnanec + požadavky státu = čistokrevné zlo.
Prostě ruší pečovatelské úřady, kterými se proti své vůli stali.
A jasně, buďme rádi, že v té unii jsme. Něco ve smyslu, sláva RVHP, odebere všechny traktory a lokomotivy co vyrobíme.
Už je nebaví draho platit blbce co nic neumí. Navíc zaměstnanec + požadavky státu = čistokrevné zlo.
Prostě ruší pečovatelské úřady, kterými se proti své vůli stali.
A jasně, buďme rádi, že v té unii jsme. Něco ve smyslu, sláva RVHP, odebere všechny traktory a lokomotivy co vyrobíme.

Kromě SPD u nás asi nikdopavproch píše:Chlopi, jako zapřisáhlý anti-EU sa ptám (nesleduju to): fčíl budou volby do EU, je koho (= rozvraceče EU) volit? Neba sa na to vysrať (a tím dát velkou část svého hlasu příznizcům EU)?
Vážně: kandiduje tam někdo s vizí na "zrušení nebo aspoň omezení" EU?

„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
@ PP - a co ten chlap, se kterým byl na DFensovi rozhovor, že byl jeden z těch co skutečně pomohli zmírnit původní návrhy na bodový systém. Jen holt kandiduje za SPD, protože ostatní se hlásí k evropským hodnotám, rozuměj více integrace a utahování.
Ano, bohužel i ODS, kvůli tomu vyhodili i Klause ml.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.