Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Lyžárna

Příspěvek od Snowman000 »

mafel píše:Přemýšlím nad radikální změnou, z GS, kde se stejně snažím co nejvíce lehat do oblouku, na konkrétně tyto - http://www.lusti.cz/eshop/produkt-431/r ... -12-m.html - aby zas obrat nebyl tak radikální délka buď 160 nebo 165 (moje výška kolem 183)

Nějaké zkušenosti s Lusti a event. rady?
Díky
Najprv k znacke Lusti - bohuzial nemal som tu cest a netusim aku maju obecnu charakteristiku a ani kvalitu. Odporucam vyskusat.

K prechodu z GS na SL - 165 je na tuto vysku idealna z hladiska stability a ovladatelnosti. Treba sa ale pripravit na vyraznu stratu smerovej stability a nervozitu ci uz pri vacsej rychlosti, dlhych oblukoch abo nerovnostiach. Taktiez pri vyuzivani moznosti je to vacsia makacka. Na druhu stranu pri flakani sa je s nimi lahsi zivot. Sam ich preferujem oproti GS hlavne zaciatkom sezony alebo nadmernej hustote turistov. No nic sa nevyrovna tomu pocitu a rychlosti na GS-kach.

Cize skusit a ak budu sediet tak ich prikupit ku GS lyziam a vzdy na svahu sa rozhodnut na co ma clovek chut. Tak to robim ja.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ref 165cm @173cm tělesné výšky: a to je ten rozdíl mezi on-piste a off-piste .... do prašanu mám (při svých 178cm/72kilo) lyže 179cm (139-90-119mm R19) a jsou mi MALÉ/KRÁTKÉ.... (bohužel se delší nedělají...)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mafel píše:Přemýšlím nad radikální změnou, z GS, kde se stejně snažím co nejvíce lehat do oblouku, na konkrétně tyto - http://www.lusti.cz/eshop/produkt-431/r ... -12-m.html - aby zas obrat nebyl tak radikální délka buď 160 nebo 165 (moje výška kolem 183)

Nějaké zkušenosti s Lusti a event. rady?
Díky
Lusti neznam, nikdy jsem nejel a ani se o nich z nikym nebavil.

snehulak to vicemene shrnul kompletne, ja k tomu dodam jen, to, ze bych si dal pozor na tvrdost lyze. pokud jsi zvykly na GS a lehani do oblouku, tak predpokladam, ze jezdis pomerne rychle a lyze musi snaset docela velke zatizeni. pokud bys koupil SL s prilis mekkou spickou, tak bude pri nahlejsi zmene ztizeni, muze stacit i najezd an muldu, "kopat" a vyhazovat. delku bych volil radeji kousek vic, 168, 170. a mozna i kousek sirsi, 71 mm pod patou neni uplne malo, ale radeji bych sel do mensiho radiusu a mel sirsi lyzi, ona je pak klidnejsi a mene zaludna.

mam ale pocit, ze ty na porizeni lyzi nemusis az tolik setrit, snad se nemylim. pak bych doporucil Elan SLX WAVEFLEX FUSION v delce 170.

viz treba http://eshop.ski-rokytnice.cz/lyze/lyze ... 00401.html

levnejsi variantou by mohl byt SL WAVEFLEX FUSION
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

Díky za odpovědi, Lusti mi doporučil jeden známý jako fajnšmekr, na netu je o nich jen samá chvála, ale na netu se toho napíše...
Tyhle RCT by měly být - velmi tvrdé. GS (atomic) si samozřejmě nechám. V Alpách jsem s nima nadmíru spokojen, ale teď jsem byl po delší době v Říčkách je po hodině ježdění je to tragédie, pista rozrytá jak prase a pro lidi a šířku sjezdovky jsem neudělal jediný oblouk...
K tomu desku vist 16mm, radius 12 metů.

Jsem v zásadě rozhodut si udělat radost, za tu cenu... :-)

Ještě samozřejmě přichází do úvahy klasická slalomka - http://www.lusti.cz/eshop/produkt-28/rt ... -13-m.html, radius o metr delší
- RT SL 165 cm; 119 - 65 - 102 mm; 13 m
- RCT 165 cm; 124 - 71 - 113 mm; 12 m
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Dakujem za doplnenie od mmiry, tvrdost hra velku ulohu, ale nic sa nevyrovna pocitu ked to clovek ma na nohe ;)

Za tou dlzkou 165 si pri 12m radiuse stojim, ale je to len moj pohlad na vec s tym, ze cim je dlhsia, tym je tahsia manevrovatelnost ale vacsia stabilita...do dlhsej by som siel pri radiuse napr 15m...

A ci "kvazi slalomku" alebo "slalomku" tam by som asi ostal pri tej sirsej v strede (kvazi slalomka) vhodnejsie na makksi podklad a neni to tak citlive na sirku lyziarky...kto zazil RACEove lyziarky tak vie co to za uzke a tvrde peklo :P
Budu si aj myslim, trosku poddajnejsie a menej citlive na obluk "od spicky"...

Kazdopadne cenovo je to zaujimave teda, za to som snad mal jednu lyzu, kedy som bol este v kolotoci /:) cim absolutne netvrdim, ze nebudu za to stat, hlavne ked clovek vie co sa sem niekedy dovaza za "kvalitu" od renomovanych znaciek...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jak mafela posloucham, doporucil bych mu uplne neco jineho, jenze ta lyze se uz nevyrabi a ekvivalent neexistuje. Metron B5I, sam jsem dostal jeden z poslednich kusu, ktere se do republiky dostaly. 162 cm/11 m/pod patou 76 mm a 3.5 kila vahy jedna. bezkonkurencne funguji temer vsude, jen musi stat na hrane.

ale jak rikam, ty uz se nedelaji. pokud je zadanim lyze, ktera umi kratky oblouk na rozbite sjezdovce, pak mozna kratsi, ale co nejtvrdsi. specialne s ohledem na tu zminenou desku. 16 mm ouz je docela dost, v kombinaci s vazanim je bota temer 4 cm nad snehem a to bude hodne narocna kombinace na podkoleni vazy.

k te znacce. chlubi se, ze na nich jezdi sudova. to bych nebral vazne, v boulich je potreba mit mekkou lyzi, ktere nemusi zasadne drzet ani tlumit vibrace. na rozbite sjezdovce je to naopak. boule a plotny jsou pri rychlejsi jizde hodne zradne, ty prvni vyhazuji, na druhych lyze zacina vibrovat a odskakovat. zjistil bych si tedy, jeslti je vybrany typ dostatecne tuhyna spici a pri stredu. pokud chces jezdit utahovany a akcelerovany oblouk, musi to mit tvrdou i patu. a s tim souvisi otazka tlumeni.

mmch, otazkou je, z jakeho matrose maji hrany.
Autoforum.cz
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Když jsem ještě jezdil a chtěl se naučit Funcarving, tak jsem si pořídil Volkl Funcarver - na 158cm délky má bohužel jen R13,6 :(, nicméně mám tam 18mm desku a lituju, že jsem nevzal tehdy 24mm, protože mě pořád shazuje přezka zarytá do sněhu :( Problém s koleny nevím. Automaticky jezdím se soft ortézou i když ji jinak nepoužívám :)
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

prezka ve snehu ani tak neni o vysce desky jako o sirce lyze pod patou. na poradne lehacky vidim 70 jako abs minimum, 75 lepsi, vic uz se u lopataku asi nedela.

u tech kolen je to o rychlosti.
Autoforum.cz
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

jo a ne
1) je to 113-70-100
2) ta deska tam je proto, abys neryl do sněhu. Vyšší deska dovolí větší náklon, než se lyžák dotkne sněhu.

Pokud si vzpomínám, tak mám pod špičkou 50mm a pod patou 65mm od sněhu. Na FC tehdy doporučovali jako optimum 70mm..
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pozor, stará konzerva promlouvá: deska na lyži, to je věc, kerá mi nesmí přes hranu lyže.... lyžák musí být IMHO co NEJNÍŽE (nejlépe na dotek) nad lyží, aby bylo těžiště co nejníže a byl nejlepší cit v lyži... všechny moje Dynafit vázání (mám tři) nechávají mezi podrážkou lyžáku a povrchem lyže max 3mm a tak to ma byť... samozřejmě karvový oblouk umím zajet, ale my staromilci se k takovýmu zvěrstvu (na stylu) nikdy nesnižujeme, základem pořádného stylu je přece krátký smykový oblúúúúúk...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět